Παναθηναϊκός: Φεύγει οριστικά ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Φεύγει οριστικά ο Δώνης

Η πρόταση στον Χρήστο Δώνη δύσκολα θα βελτιωθεί από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Έλληνας μέσος ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην έξοδο και ανοίγει την πόρτα του εξωτερικού.

Βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από πολύ μικρή ηλικία, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιούλιου του 2012, είναι ο πιο παλιός παίκτης του ρόστερ, έκανε το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2013, έχει ζήσει πολλά με την πράσινη φανέλα. Έφτασε σε σημείο να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δικαίως, παρά το γεγονός πως άκουσε πολλά. Ιδιαίτερα φέτος για όλα τα άσχημα που γίνονταν στην αρχή της σεζόν. Κι ας ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας.

Με 23 συμμετοχές και 2.074 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα (τρίτος στη σχετική λίστα πίσω μόνο από Διούδη και Πούγγουρα)αποτέλεσε μέσα στη σεζόν μία από τις «σταθερές» του Παναθηναϊκού. Βασικός και αναντικατάστατος. Οσα κι αν ακούστηκαν μέσα στη σεζόν, που έφταναν στα όρια της προσβολής προς τον Γιώργο και τον Χρήστο Δώνη, ο καθρέφτης ήταν το γήπεδο. Και στο γήπεδο ο Ελληνας αμυντικός μέσος ήταν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και ένας από εκείνους που βελτιώθηκαν και εξελίχθηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους την τελευταία διετία.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Χρήστος Δώνης αποτελούσε το εύκολο θύμα για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας. Δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός; Εφταιγε το ότι έπαιζε. Δεν έχει σημασία αν έπαιζε καλά ή άσχημα. Η – λανθασμένη – λογική μεγάλης μερίδας του κόσμου ήταν πως για όλα τα… δεινά της ομάδας έφταιγαν ο μπαμπάς και ο γιος. Ωσπου ήρθε το ξέσπασμα από πλευράς Δώνη στο ματς με τη Λάρισα, όταν από την εξέδρα ακούγονταν υβριστικά σχόλια, με αποτέλεσμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού να ανοίξει διάλογο με οπαδό. Ηταν η πρώτη φορά που όλο αυτό πέρασε τόσο φανερά εντός ομάδας.

Η δεύτερη προέκυψε από τη φημολογούμενη εντολή της διοίκησης πως ένας εκ των δύο θα βρίσκεται στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Κάτι που διέψευσε το περιβάλλον Αλαφούζου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα ήρθε η πρόταση ανανέωσης προς τον Χρήστο Δώνη που επί της ουσίας είναι σαν να του έλεγαν να φύγει.

Μια πρόταση που εκ των προτέρων γνώριζαν στον Παναθηναϊκό ότι δε θα ικανοποιήσει τον παίκτη, ο οποίος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και θέλει μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό των 200.000 ευρώ ετησίως που του προτάθηκε. Ο Ελληνας μέσος δεν απάντησε στην πρόταση του Τσάβι Ρόκα, ζήτησε χρόνο και αυτός ο χρόνος τον φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο εξωτερικό.

Ετσι κι αλλιώς εδώ και μερικούς μήνες έχει αλλάξει μανατζερικό γραφείο με αποκλειστικό σκοπό ο νέος του ατζέντης να του βρει ομάδα στο εξωτερικό ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ηδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από δύο συλλόγους του εξωτερικού (οι πληροφορίες λένε για Γερμανία και Τουρκία) και όλα δείχνουν πως το μέλλον του Χρήστου Δώνη έπειτα από πολλά χρόνια θα είναι μακριά από τον Παναθηναϊκό.

Όσο για το αν θα επηρεάσει η υπόθεση του Χρήστου Δώνη το θέμα του Γιώργου και της παραμονής του στον Παναθηναϊκό; Όχι, είναι η απάντηση. Το μέλλον του προπονητή του Παναθηναϊκού θα κριθεί από τη δική του κουβέντα με τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο και στην κουβέντα δε θα γίνει αναφορά στην περίπτωση του γιου του, αφού πια το ένα θέμα είναι εντελώς ανεξάρτητο από το άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ