Πλέι-οφ: Σέντρα στις 10 Μαϊου αν…

Πλέι-οφ: Σέντρα στις 10 Μαϊου αν…

Οι πρώτοι… υπολογισμοί της Σούπερ Λιγκ για τη συνέχεια της χρονιάς. Τι εκτιμούν οι ομάδες. Γιατί κανείς δεν θέλει να φτάσει η λήξη ως το τέλος Ιούνη. Η εξαίρεση του Ολυμπιακού ελέω του Europa League.

Δεν είναι επίσημο. Δεν μπορεί να είναι επίσημο, με όσα συμβαίνουν. Παρά ταύτα όπως ο καθένας καταλαβαίνει και επαφές υπάρχουν και κουβέντες γίνονται ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων θέλοντας να τακτοποιήσουν τα δεδομένα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Με την προϋπόθεση φυσικά, να μπορεί αυτό να συμβεί.

Τι συζητιέται λοιπόν ανεπίσημα αυτές τις ημέρες ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ; Ένα χρονοδιάγραμμα. Για να μπορέσει η Σούπερ Λιγκ να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου. Όχι στο φινάλε του μήνα, καθώς εκεί υπάρχουν οι λήξεις συμβολαίων και θα υπάρξει πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές: Τα περισσότερα συμβόλαια και φέτος στην Σούπερ Λιγκ μονοετή είναι, κυρίως για τους ξένους. Άρα λοιπόν κανείς δεν θέλει να βρεθεί να δοκιμάζει τα… όρια.

Στα μέσα του Ιούνη είναι ο στόχος να έχουμε τελειώσει. Για να υπάρχει κάπως έτσι και «συνοχή» στα ρόστερ. Και υπό προϋποθέσεις ένα διάστημα ανάπαυσης μέχρι την έναρξη της επόμενης προετοιμασίας. Θυμίζουμε ότι οι ομάδες μας ουσιαστικά την Ευρώπη την «παίζουν» πλέον το καλοκαίρι. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν να ξεκινήσουν κανονικά την επόμενη σεζόν.

Την ίδια στιγμή, το παράδειγμα της Κίνας έδειξε ότι χρειάζεται ένα διάστημα πενήντα ημερών με ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. Εδώ συμπληρώνουμε πια ένα δεκαήμερο. Άρα τέλη Απρίλη θεωρητικά θα έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Φυσικά οι ομάδες για να επιστρέψουν στη δράση θα χρειαστούν ένα δεκαήμερο προπόνησης. Για να ξαναβρούν τον όποιο ρυθμό τους. Ομάδες που επί της ουσίας εξαιρώντας εκείνες που έπαιξαν στους ημιτελικούς κυπέλλου έχουν σταματήσει από την 1η Μαρτίου.

Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγουμε στην Κυριακή 10 Μαϊου. Στην ημερομηνία που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου οι αναμετρήσεις.

Τα πλει-οφ έχουν δέκα αγωνιστικές. Για να γίνουν όλα θα πρέπει οι ομάδες να αγωνίζονται κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες, με εξαίρεση μια εβδομάδα που θα γίνουν οι δεύτεροι ημιτελικοί του κυπέλλου. Αν υποθέσουμε ότι το «μοντέλο» αυτό μπορεί να υλοποιηθεί θα έχουμε τη λήξη στις 14 Ιουνίου. Και θα απομένει μονάχα ο τελικός του κυπέλλου.

Σε αυτό το σενάριο δεν υπολογίζεται το θέμα Ολυμπιακός-Ευρώπη. Πότε θα ξεκινήσει εκ νέου το Γιουρόπα Λιγκ. Πότε θα γίνει η αναμέτρηση με τη Γουλβς. Τι θα συμβεί αν οι Πειραιώτες προκριθούν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Αυτό όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπολογιστεί. Λογικά πρώτα θα ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα και μετά τα κύπελλα Ευρώπης. Έχει σημασία αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στη διοργάνωση. Έχει σημασία όμως και η βαθμολογική του διαφορά από τους υπολοίπους. Σήμερα από τον ΠΑΟΚ είναι στο +14 και το πρώτο ματς των πλει-οφ θυμίζουμε πως είναι στην Τούμπα. Μπορεί δηλαδή έπειτα από την 1η αγωνιστική να είναι στο +17. Μπορεί επίσης να αλλάξει η ποινή του ΠΑΟΚ (-7β), είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Και αυτό να αλλάξει και το επίπεδο ανταγωνισμού των πλει-οφ για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Γενικώς ο Ολυμπιακός είναι ένα κεφάλαιο ξεχωριστό σε αυτή τη συζήτηση. Και ένας λόγος να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα. Αυτή τη στιγμή όμως οι περισσότερες ομάδες συντονίζονται στη σκέψη που περιγράφουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ