Τα δέκα εκατομμύρια δεν είναι λεφτά για τον Κώστα Τσιμίκα

Τα δέκα εκατομμύρια δεν είναι λεφτά για τον Κώστα Τσιμίκα

Είναι ανάμεσα σε αυτούς που του δίνουν την μπάλα για να βγει με ατομική ενέργεια μια φάση. Μπορεί να φανεί κάπως υπερβολικό αλλά έχει βάση. Μετά την μεταγραφή του Ποντένσε, ο Τσιμίκας είναι ο παίκτης που μπορεί να πάει σε ατομική ενέργεια για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα.

Το βρίσκω πολύ λογικό η Ιντερ να έχει βάλει στα ραντάρ της τον Κώστα Τσιμίκα. Θα το έβρισκα επίσης λογικό για κάθε ομάδα με υψηλούς στόχους σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι κλασσικοί εξτρέμ έχουν καταργηθεί. Ολοι οι προπονητές ψάχνουν για παίκτες που μπορούν και πατάνε την περιοχή.

Πολλοί από αυτούς βάζουν τους υποτιθέμενους εξτρέμ να παίζουν με ανάποδο πόδι για να συγκλίνουν και να σουτάρουν ή να προστίθενται μέσα στην περιοχή, πολύ κοντά στον κλασσικό φορ. Ο παίκτης που παίζει πια πάνω στην γραμμή δεν είναι ο εξτρέμ. Είναι ο ακραίος μπακ. Ο παίκτης που παίζει σε όλη την πλευρά και ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Κάτι σαν έμβολο δηλαδή. Στην Ελλάδα αυτός ο τρόπος παιχνιδιού υιοθετείται τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να φανεί κάπως παράξενο αλλά στον Ολυμπιακό μετά τον Μπάγιεβιτς, πάνω σε το σύστημα πόνταρε πολύ ο Μπέντο. Ο Μαρτίνς ήρθε να το εξελίξει ποντάροντας πάνω σε δυο ακραίους μπακ με μεγάλες δυνατότητες όπως ο Ομάρ και ο Τσιμίκας.

Για τον νεαρό Ελληνα διεθνή μπορούν να γραφούν πολλά. Το πρώτο που χρειάζεται να επισημανθεί είναι η βελτίωσή του. Αλλος Τσιμίκας δόθηκε δανεικός, άλλος επέστρεψε μετά τον δανεισμό του κι άλλος παίκτης είναι αυτός που θαυμάζουμε τώρα και έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Ιντερ. Βελτίωση στην εκρηκτικότητα, στην τακτική αντίληψη του παιχνιδιού, στην ικανότητα στο “ένας εναντίον ενός”. Ο Τσιμίκας δεν είναι παρά φυσιογνωμικά ίδιος με τον νεαρό που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να μείνει στο ρόστερ των ερυθρόλευκων πριν από πέντε χρόνια. Τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν πλήρη παίκτη που όχι απλά ανταποκρίνεται με το παραπάνω στα καθήκοντα του αριστερού μπακ αλλά παίρνει πρωτοβουλίες μεγαλύτερες από αυτές που αναλογούν στη θέση που παίζει. Εξελίσσεται σε ηγετική μορφή στο παιχνίδι της ομάδας του.

Είναι ανάμεσα σε αυτούς που πηγαίνει η μπάλα για να βγει με ατομική ενέργεια μια φάση. Μπορεί να φάνει κάπως υπερβολικό αλλά έχει βάση. Μετά την μεταγραφή του Ποντένσε, ο Τσιμίκας είναι ο παίκτης που μπορεί να πάει σε ατομική ενέργεια για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα. Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην αμυντική συμπεριφορά του. Πέρα από την αποτελεσματικότητα, στο παιχνίδι του Τσιμίκα απουσιάζουν πια τα εύκολα φάουλ και το μαρκάρισμα με τα χέρια στις διεκδικήσεις.

Η βελτίωση αφορά όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ο Τσιμίκας χρωματίζει το παιχνίδι της ομάδας του. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πολύ λογικό να τον σκέφτονται στην Ιντερ. Για τους ίδιους λόγους είναι πολύ λογικό να μην συζητούν καν στον Ολυμπιακό προτάσεις στα δέκα εκατομμύρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ