Δημοσιογραφική αγυρτεία κατά Μαρινάκη: Φαιδρό ψέμα και επικοινωνιακό «παιχνίδι» με τον κορωνοϊό

Δημοσιογραφική αγυρτεία κατά Μαρινάκη: Φαιδρό ψέμα και επικοινωνιακό «παιχνίδι» με τον κορωνοϊό

Χυδαιότητα άνευ προηγουμένου για ένα κλικ, την ώρα που κόσμος πεθαίνει από τον ιό στην Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη.

Η επικοινωνιακή αγυρτεία δεν έχει όρια. Ούτε σε μια εποχή που η σοβαρότητα και η σύνεση είναι απαραίτητα στοιχεία για να κυλά ομαλά η δύσκολη καθημερινότητα. Ακόμη κι όταν αφορά θέματα υγείας, δεν εμποδίζει τους διάφορους δολοφόνους συνειδήσεων να χρησιμοποιούν φαιδρά fake news, για να προκαλέσουν απλά ένα «αποκλειστικό» πυροτέχνημα. Ενα ακόμη μνημείο ψεύδους.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η «είδηση» αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε από ρυπαρά επικοινωνιακά κέντρα, σε μορφή ερώτησης. Ποια «είδηση»; Αυτή που ήθελε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, λόγω του κορωνοϊού. Ένα μνημειώδες ψέμα. Ένα αλήτικο επικοινωνιακό παιχνίδι, με ένα τόσο σοβαρό θέμα, που σκοτώνει συνανθρώπους μας. Ένα ψέμα για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, από ανθρώπους που εκτελούν συμβόλαια εναντίον του. Απροκάλυπτα. Ωμά.

Προφανώς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπήκε στο νοσοκομείο. Αλλά τι σημασία έχει αυτό μπροστά στο αλήτικο, στο βολικό ψέμα για να φτιαχτεί ένα εμετικό αφήγημα; Τι σημασία έχει που συνάνθρωποί μας πεθαίνουν από μια πρωτοφανή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη; Σημασία έχει το αφήγημα. Το ψέμα που θα κάνει «ντόρο». Εκανε. Κρότο. Ανέδειξε εντυπωσιακά τη χυδαιότητα.

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και άντεξε μόνο λίγες ώρες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι βέβαιο πως μπήκαμε σε μία νέα εποχή. Θα δοκιμάσουμε τις αντοχές μας, τα όριά μας. Θα αναλάβουμε ευθύνες. Και θα πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη πως είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τις πράξεις μας, αλλά και για αυτά που τελικώς δε θα κάνουμε. Εμείς, στον Ολυμπιακό μένουμε στο σπίτι. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν αφήνουμε στην τύχη τους τα πράγματα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δε γίνονται ορθά.

Παρεμπιπτόντως, κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Για την ακρίβεια, ούτε λίγες ώρες δεν άντεξε…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ