Η Ευρώπη σχεδιάζει την «επόμενη ημέρα». Η Ελλάδα…

Η Ευρώπη σχεδιάζει την «επόμενη ημέρα». Η Ελλάδα…

Την ώρα που η Bundesliga και οι υπόλοιπες λίγκες επεξεργάζονται μία πρωτοποριακή ιδέα για την ολοκλήρωση της σεζόν, η Super League έχει πάει... μόνιμες διακοπές.

Ο κορωνοϊός έχει επιβάλλει μία ιδιότυπη παγκόσμια καραντίνα και έχει επηρεάσει τον εργασιακό βίο. Όμως, η τηλεργασία επιτρέπει σε πολλές υπηρεσίες να συνεχίζονται, παρότι οι εργαζόμενοι δεν παρίστανται στα γραφεία τους.

Αυτό ισχύει και για τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ή τις επαγγελματικές λίγκες. Η αναβολή κάθε δραστηριότητας τις αναγκάζει να επεξεργαστούν εναλλακτικά σενάρια για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων, είτε με τη συμπύκνωση του προγράμματος, είτε με την παράταση της σεζόν.

Η Bundesliga, η Premier League και άλλες λίγκες μελετούν μία πρωτότυπη ιδέα, εμπνευσμένη από τα καλοκαιρινά τουρνουά των εθνικών, όπως το Euro και το Μουντιάλ. Το σενάριο με το οποίο δουλεύουν οι Ευρωπαίοι προβλέπει τη συγκέντρωση των ομάδων σε δύο ή τρία μέρη, όπου θα διαμείνουν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία που θα τηρείται καθεστώς αυστηρής καραντίνας.

Οι ομάδες για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα θα μετακινούνται μεταξύ ξενοδοχείου και γηπέδου και θα παίζουν παιχνίδια κάθε 48 ώρες. Τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα περιοριστεί το εμπλεκόμενο προσωπικό στο ελάχιστο, για να μειωθεί το ρίσκο κρουσμάτων κορωνοϊού.

Δεν είναι απαραίτητο ότι η Bundesliga θα επιλέξει αυτή τη λύση, όμως είναι ενδεικτικό του ότι τα στελέχη της σκέπτονται τι μπορεί να γίνει. Έχουν διάφορα μοντέλα και θα τα προσαρμόσουν ανάλογα με το χρόνο του «lockdown». Τόσο από τη Γερμανία, όσο και από άλλες χώρες ακούγονται διάφορες προτάσεις.

Η μόνη χώρα που δεν… κουνιέται φύλλο είναι η Ελλάδα. Η Super League και η ΕΠΟ έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και έχουν πάει διακοπές. Προφανώς, η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου και το προεδρείο του Μηνά Λυσσάνδρου δεν έχουν σκοπό να το ψάξουν. Αν, όταν και εφόσον, θα αποφασίσουν στο… πόδι.

Φυσικά, αυτό δεν είναι παράξενο. Μάλλον, ήταν αναμενόμενο. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν επάρκεια για να διευθύνουν, αποκλείεται να σκεφτούν ότι πρέπει να προβλέψουν. Αν είχαν ικανότητες, δεν θα είχαν καμία σχέση με την «εξυγίανση»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ