Ο Καμαρά, ο Νικολούδης, ο Αντωνίου και ο… εκτοξευτής!

Ο Καμαρά, ο Νικολούδης, ο Αντωνίου και ο… εκτοξευτής!

Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Στον βαθμό που θα παίρνει γρήγορα τις σωστές αποφάσεις, θα βελτιώσει την προσφορά του και θα εκτινάξει την αξία του.

Να μη συζητήσουμε πόσο κοστίζει αυτή τη στιγμή ο Μαντί Καμαρά. Αλλωστε, με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την τιμή πώλησης ενός παίκτη. Ολοι γνωρίζουν πως οι ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει -στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη- έναν επιταχυντή κι έναν εκτοξευτή της αξίας των παικτών. Το κείμενο γράφεται με αφορμή την πληροφορία ότι η αγγλική Σέφιλντ ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον νεαρό διεθνή από τη Νέα Γουινέα. Γενικά στην Σέφιλντ έχουν την πολιτική να ψάχνουν παίκτες νεαρούς σε ηλικία με προοπτικές εξέλιξης.

Εδώ είναι που αξίζει να σταθούμε. Ο Καμαρά έχει να φάει ακόμα πολλά ψωμιά για να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο απόδοσης και προσφοράς. Ισως αυτό να είναι και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην περίπτωσή του. Ας επιχειρήσει κάποιος να περιγράψει με ακρίβεια τι είναι ο Μαντί Καμαρά. Είναι κλασσικός αμυντικός μέσος; Η απάντηση είναι αρνητική. Είναι κλασσικός εσωτερικός χαφ; Πάλι δεν υπάρχει θετική απάντηση. Είναι ο χαφ που βρίκεται στην κορυφή του τριγώνου πίσω από τον κεντρικό κυνηγό όπως παίζει τώρα στον Ολυμπιακό; Πάλι δεν υπάρχει καταφατική απάντηση. Ωστόσο το χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή είναι να μοιάζει σε λίγο από όλα. Τότε είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να καταλήξει σε συμπληρωματικό παίκτη που απλά καλύπτει-μπαλώνει όποιο κενό παρουσιαστεί.

Ο 22χρονος χαφ του Ολυμπιακού είναι μια εντελώς ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ρόλο στη μεσαία γραμμή. Πάει χωρίς δισταγμό στις προσωπικές μονομαχίες για να αποσπάσει την μπάλα. Βάζει σωστά το κορμί του (τόσο σωστά όσο το έκαναν παλιότερα ο Τάκης Νικολούδης και ο Κώστας Αντωνίοπυ) ώστε να κρύψει την μπάλα. Εχει πολύ δυνατό δεξί σουτ και ικανότητα στο “ένας εναντίον ενός”. Τι δεν έχει ακόμα. Αντίληψη του χώρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρεί να σουτάρει ενώ δίπλα του υπάρχει συμπαίκτης σε καλύτερη θέση ώστε να να τροφοδοτηθεί. Ορισμένες φορές κάνει προσποίηση ώστε να απελευθερωθεί από τον αντίπλο γυρίζοντας προς τα πίσω ενώ υπάρχει εύκολη πάσα μπροστά με αποτέλεσμα να καθυστερεί την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ολα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι από εκείνα που λύνονται . Είναι πράγματα που τα μαθαίνει κανείς με την τριβή στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ο Καμαρά λειτουργεί ως πασπαρτού στον Ολυμπιακό. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, όπως φάνηκε καθαρά στο παιχνίδι με την Γουλβς. Στον βαθμό που θα παίρνει γρήγορα τις σωστές αποφάσεις, θα βελτιώσει την προσφορά του και θα εκτινάξει την αξία του. Ενας ακόμα χρόνος στον Ολυμπιακό υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς θα είναι ευεργεσία για τον ίδιο και την ομάδα. Εκτός αν ο… εκτοξευτής έχει ήδη κάνει τη δουλειά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ