Το δεύτερο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το δεύτερο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Άντεξε. Νίκησε. Σε μια μικρογραφία ενός πολέμου που τρομάζει.

Χιλιάδες likes κάτω από την είδηση. Αναμενόμενο. Άμυνα του μυαλού σε αυτή τη λαίλαπα, από ένστικτο. Ανάγκη οι καλές ειδήσεις. Πολλώ δε μάλλον από το μέτωπο ενός ιού που έχει επιβάλλει συνθήκες πολεμικές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν από τους πρώτους Έλληνες που δέχθηκε την επίσκεψη του.

Το αντιμετώπισε με σθένος όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι δημοσιοποίησε τι συμβαίνει, σε μια περίοδο που ακόμη έμοιαζε… εξωγήινο. Βγήκε δημόσια, το είπε, φρόντισε για τους γύρω του.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ο εχθρός είναι αόρατος. Έχει σημασία η αντίδραση. Η διαχείριση. Ο χαρακτήρας.

Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος δύο εβδομάδων. Είναι καλά. Νίκησε λίγες ημέρες πριν από την ονομαστική του εορτή. Και τα κατάφερε ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε δηλαδή όλοι μας. Σε μια διαδικασία που παραμένει αχαρτογράφητη.

Κανείς δεν ξέρει πως και πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Έχει σημασία λοιπόν να υπάρχουν αποδείξεις πως άνθρωποι που νόσησαν έγιναν καλά, ακολουθώντας το πρωτόκολλο.

Ο συμπαθής κύριος Τσιόδρας πριν από λίγο εκτίμησε πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας υπολογίζονται σε 8-10 χιλιάδες με βάση ένα συγκεκριμένο αριθμητικό μοντέλο. Στο νοσοκομείο βρίσκονται 114 άνθρωποι, οι 35 διασωληνωμένοι. Χάθηκαν ήδη 17 ανθρώπινες ζωές. Είναι βέβαιο πως θα χαθούν και άλλες.

Βέβαιο όμως επίσης ότι τα μέτρα που πάρθηκαν έγκαιρα για να θωρακίσουν ένα τραυματισμένο σύστημα υγείας, αποδίδουν. Φτάνει να κοιτάξεις τις αντίστοιχες λίστες των άλλων χωρών και θα το καταλάβεις.

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Και η αξία της ανθρώπινης ζωής αδιαπραγμάτευτη. Παρά ταύτα αν υποθέσουμε πως όντως έχουν νοσήσει 10.000 άνθρωποι στη χώρα μας τα περιστατικά που έφτασαν ως το νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια δίνουν την αίσθηση πως τα συντριπτικά ποσοστά είναι υπέρ μας. Για την έκβαση αυτού του πολέμου.

Παράλληλα ουσιαστικά αγγίζουμε πια τις δύο εβδομάδες μέτρων. Με αφετηρία τα σχολεία που έκλεισαν. Προφανώς έχουν παίξει τον ρόλο τους στο δικαίωμα που έχουμε ως εδώ να βρισκόμαστε απέναντι σε μια κρίση που η Ελλάδα τα καταφέρνει ως τώρα.

Μέχρι τις επόμενες καλές ειδήσεις λοιπόν; Οι ευεργετικές ιδιότητες εκείνων που έφτασαν ήδη. Ψυχραιμία. Υπομονή. Και ομαδικό πνεύμα. Θα περάσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ