Βλέποντας (μετά από εφτά χρόνια) ένα παιχνίδι του Κάμπελ…

Βλέποντας (μετά από εφτά χρόνια) ένα παιχνίδι του Κάμπελ…

Στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού αυτά που έκανε ο Τζόελ Κάμπελ τότε, τα έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε. Οταν αποχώρησε, ο εφευρετικός Μαρτίνς, βρήκε άλλους τρόπους για να φέρει τους παίκτες του σε θέση βολής.

Για να “σκοτώσω την ώρα μου” το βράδυ της Δευτέρας έβλεπα στο συνδρομητικό κανάλι (NOVA) ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος το 2013. Το ματς ήταν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προπονητή τον Μίτσελ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4-0 υπέρ των ερυθρόλευκων. Στο πρώτο γκολ ο Τζόελ Κάμπελ αφού έχει ξεβιδώσει τον Λίνο έχει βγάλει με άψογη σέντρα τον Μήτρογλου στην πλάτη της άμυνας.

Στο δεύτερο γκολ έχει ξαπλώσει την άμυνα του ΠΑΟΚ στο χορτάρι κι έχει σερβίρει στον Σαβιόλα. Στο τέταρτο γκολ τους έχει εκθέσει όλους, ειδικά τους κεντρικούς αμυντικούς κι όπως είναι ξαπλωμένος απότα μαρκαρίσματα, έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τι έχει κάνει ο Κοσταρικανός σε εκείνο το παιχνίδι δεν περιγράφεται. Γενικά εκείνη τη χρονια έχει οργιάσει. Κάπως έτσι έπαιξε την επόμενη χρονιά στην Αρσεναλ αν και τα πραγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε. Η ουσία είναι πως ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ παίζοντας από δεξιά με ανάποδο πόδι, είχε… ξεθεμελιώσει τις άμυνες των αντιπάλων. Οσα (τους) έκανε δεν ήταν αποτέλσμα του συνολικότερου παιχνιδιού της ομάδας του.

Αντε, από ένα σημείο και μετά, ο Μίτσελ να φρόντιζε ώστε να απομονωθεί με ένα δυο αντιπαλους ώστε να πηγαίνει σε ατομικές ενέργειες. Η ουσία είναι ότι ο Κάμπελ “το είχε”. Είχε τη δυνατότητα να πηγαίνει στο “ένας εναντίον ενός” και να προσπερνάει τους αντιπάλους του. Ηταν θέμα αγωνιστικών χαρακτηριστικών και ποιότητας του παίκτη. Μετά ήταν (αν ήταν) όλα τα άλλα.

Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου δεν ήταν και πολύ ανταγωνιστικός αλλά η δουλειά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε από τον Κάμπελ. Τον παίκτη που έπαιρνε την μπάλα και πήγαινε προς τα μέσα αφήνοντας πίσω του αντιπάλους εξουθενωμένους και αποσβολωμένους από την… περιποίηση που είχαν δεχτεί.

Στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού αυτά που έκανε ο Κάμπελ τότε τα έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε. Οταν αποχώρησε, ο εφευρετικός Μαρτίνς, βρήκε άλλους τρόπους για να φέρει τους παίκτες του σε θέση βολής. Ωστόσο παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ποντένσε όπως και του Κάμπελ είναι πάντα ζητούμενο για ομάδες μεγάλου βεληνεκούς και υψηλών στόχων. Να τους βρεις δεν είναι έυκολο και το πιθανότερο είναι -αν τους βρεις- να χρειάζεται να τους χρυσοπληρώσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως. ότι τέτοιοι παίκτες ανεβάζουν το επίπεδο και προσθέτουν λύσεις στο οπλοστάσιο της ομάδας. Ξέχωρα που η παρουσία τους στο γήπεδο είναι λόγος για να συρρέουν οι οπαδοί. Αν τους βρεις και σου κάνουν τη δουλειά , το πιθανότερο είναι πολύ γρήγορα να τους χάσεις και να βρεθείς στην ανάγκη να (τους) ξαναψάξεις. Αυτή τη δουλειά φαίνεται πως κάνουν ήδη στον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ