Ογκνιέν Βράνιες: Το «ναι» του Καρέρα για την παραμονή του και τα δεδομένα

Ογκνιέν Βράνιες: Το «ναι» του Καρέρα για την παραμονή του και τα δεδομένα

Η θετική εισήγηση του Ιταλού τεχνικού προς τον Ίβιτς για τον δυναμικό στόπερ, το «αγκάθι» της Άντερλεχτ και το «κλειδί» μιας νέας συμφωνίας.

Ο Ογκνιέν Βράνιες χρειάστηκε τον χρόνο του για να βρει τα πατήματά του στην ΑΕΚ και να δείξει στο γήπεδο το γνωστό του πρόσωπο. Η αγωνιστική εικόνα του δεν ήταν τόσο καλή στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, όμως αυτό δικαιολογήθηκε από τη γενικότερη μετριότητα στην φετινή ΑΕΚ. Ωστόσο στη συνέχεια δεν έλειψαν και τα πειθαρχικά παραπτώματα. Αποκορύφωμα ήταν το party γενεθλίων του και το βίντεο που τον έδειχνε ημίγυμνο και σε κατάσταση μέθης.

Όμως από τη στιγμή που ο Μάσιμο Καρέρα έκατσε στον πάγκο της Ένωσης, ο Βόσνιος μεταμορφώθηκε. Έχει βγάλει καλύτερη συμπεριφορά, δεν απασχολεί με τα εξωαγωνιστικά του προβλήματα και παράλληλα έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Κατακόρυφα.

Ήταν εξαιρετικός απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, καταπληκτικός απέναντι στον ΠΑΟ και γενικότερα παρουσιάζει μια άκρως επαγγελματική συμπεριφορά, η οποία βάζει τους ανθρώπους της ομάδας σε σκέψεις για την περίπτωσή του, αν και μέχρι πρότινος τους είχε αποκαρδιώσει με τα καμώματά του.

Ο Βράνιες έχει βρει κώδικες επικοινωνίας με τον Μάσιμο Καρέρα, με τον Ιταλό τεχνικό να ποντάρει πολλά πάνω του. Όχι μόνο για τη φετινή χρονιά. Ο Καρέρα θέλει τον Βράνιες και στην ΑΕΚ της νέας σεζόν, έχοντας δώσει το «πράσινο φως» για να γίνουν οι κινήσεις που απαιτούνται και ο δυναμικός στόπερ να παραμείνει κάτοικος Σπάτων και μετά το καλοκαίρι.

Ο προπονητής του Δικεφάλου βλέπει στο πρόσωπο του Βράνιες έναν αμυντικό που μπορεί να προσδώσει στα μετόπισθεν της ομάδας το «νεύρο» που χρειάζεται η γραμμή. Συνάμα, είναι ένας παίκτης γρήγορος και αλτικός, με το συνολικό ποδοσφαιρικό «πακέτο» του να σπανίζει στην αγορά. Γι’ αυτό και θέλει να τον έχει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ. Ένα ρόστερ που θα στηριχθεί σε διαφορετικές αρχές και θα δομηθεί από τον Ιταλό τεχνικό.

Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό του

Ο Βράνιες βλέπει την ΑΕΚ ως το λιμάνι του. Ως την ομάδα που του έδειξε εμπιστοσύνη, τον στήριξε στα δύσκολα και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τα εξαιρετικά αγωνιστικά του προσόντα. Αυτό ο Βόσνιος στόπερ δεν θέλει να το χάσει και να μπει ξανά σε νέους κύκλους. Μιας και όπως αποδείχθηκε αυτό δεν λειτούργησε.

Η μεταγραφή του στην Άντερλεχτ κόντεψε να του… κόψει την καριέρα. Ο Βόσνιος αμυντικός βρέθηκε εκτός ομάδας, τέθηκε στο περιθώριο στις κλήσεις της εθνικής και άγγιζε περίεργα όρια. Η επιστροφή του στην ΑΕΚ τον έφερε ξανά στον ίδιο δρόμο. Έστω κι αν χρειάστηκε ένα διάστημα για να συμβεί αυτό.

Ο ίδιος πίεσε πολύ προκειμένου η επιστροφή του στην Ένωση να γίνει πράξη. Επικοινώνησε προσωπικά και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προκειμένου να «ψήσει» τον ηγέτη της ΑΕΚ για να σμίξουν ξανά οι δρόμοι των δύο πλευρών.

Η σχέση των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερη. Έχει περάσει εντάσεις, όμως παραμένει ειλικρινής και «ζεστή». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης «γουστάρει» τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά του Βράνιες και το γεγονός πως… ματώνει τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι. Ενώ έχει εκτιμήσει την «δίψα» του Βόσνιου να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα. Μιας και για τον Βράνιες, η παραμονή στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι αποτελεί μονόδρομο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ