Παναθηναϊκός: Βγάζει παίκτες στη… βιτρίνα

Παναθηναϊκός: Βγάζει παίκτες στη… βιτρίνα

Ο κορωνοϊός θα έχει επιπτώσεις στα οικονομικά δεδομένα όλου του ποδοσφαίρου. Θα το ταρακουνήσει. Θα βάλει σε δύσκολα μονοπάτια αρκετούς συλλόγους και ολόκληρες λίγκες. Ένας από τους τρόπους για να μείνουν... όρθιες οι ομάδες; Οι πωλήσεις.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την απειλή του κορωνοϊού. Όπως και όλος ο πλανήτης. Και όταν θα τελειώσει όλος αυτός ο… εφιάλτης, θα έχει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο οικονομικό κραχ. Που θα ταράξει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό σύστημα. Θα το ταρακουνήσει συθέμελα.

Χθες to10.gr με ένα εξαιρετικά αναλυτικό κείμενο παρουσίασε ορισμένα από τα στοιχεία – σοκ που έρχονται από το εξωτερικό για τα οικονομικά των συλλόγων, αλλά και της κάθε λίγκας ξεχωριστά. Για τα χρήματα που χάνουν οι σύλλογοι ανά αγώνα από τα παιχνίδια που δε γίνονται, για τις απειλές που υπάρχουν, για τον κίνδυνο, τον φόβο. Το ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό όχι μόνο θα κάνει καιρό να… συνέλθει, αλλά δε θα είναι το ίδιο. Δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού που έρχεται δε θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Θα είναι η πρώτη μιας άλλης εποχής. Δε θα υπάρχουν τα χρήματα που υπήρχαν και οι σύλλογοι θα κοιτάξουν να δίνουν ως ανταλλάγματα ποδοσφαιριστές. Ήδη στην Ισπανία υπάρχουν σενάρια πως η Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Λαουτάρο Μαρτίνες είναι διατεθειμένη να δώσει στην Ίντερ τρεις ποδοσφαιριστές. Τον Βιδάλ, ίσως τον Ράκιτιτς και έναν ακόμα. Η Μπαρτσελόνα, που βγάζει σχεδόν όλους τους παίκτες στο… σφυρί, πλην φυσικά του Λιονέλ Μέσι.

Αν το κάνει η Μπαρτσελόνα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τι θα γίνει σε ομάδες διαφορετικού βεληνεκούς. Που βλέπουν την οικονομική ζημία να μεγαλώνει. Και που θα επιχειρήσουν να βρουν πόρους ώστε να ανασάνουν. Μέσα σ’ αυτές και ο Παναθηναϊκός, που έτσι κι αλλιώς έχει προβλήματα οικονομικά. Που ναι μεν οδεύει προς την εξυγίανση, αλλά ο κορωνοϊός ίσως να τον φέρει σε ένα πισωγύρισμα που κανείς δεν είχε υπολογίσει.

Τι σκοπεύουν να κάνουν στο τριφύλλι; Να πάρουν τον δρόμο που πολλές ομάδες θα ακολουθήσουν. Αυτόν των πωλήσεων. Όσο είναι εφικτό τούτο, σε μια αγορά που δε θα κινηθεί σε ρυθμούς άλλων ετών, λόγω του κορωνοϊού. Αλλά είναι αναγκασμένος να κάνει το οτιδήποτε προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα και να τα διαθέσει ώστε να είναι ανταγωνιστικός.

Θα βγάλει, λοιπόν, παίκτες στη… βιτρίνα. Θα χτυπήσει από μόνος του πόρτες. Θα δώσει το ελεύθερο στους ατζέντηδες να προτείνουν ποδοσφαιριστές. Τον Μακέντα, ίσως τον Πούγγουρα που έκανε εξαιρετική χρονιά και μπορεί να φέρει καλά χρήματα. Ή τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έχει προσελκύσει ενδιαφέρον ξένων συλλόγων που είχαν έρθει στην Αθήνα να τον δουν.

Και φυσικά, με το σύννεφο μιας οικονομικής κρίσης να εμφανίζεται απειλητικό, όλοι πια έχουν την τιμή τους. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην πωλείται. Αντίθετα, υπάρχει μια αρχική τιμή για τον οποιονδήποτε και διάθεση διαπραγμάτευσης. Ακόμα και για παίκτες… υπεράνω πάσης υποψίας. Όπως ο Μπουζούκης. Ο Χατζηγιοβάνης. Ο Σένκεφελντ. Ο Κουρμπέλης. Ο Διούδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ