Ο Κούτρης ξέρει τον δρόμο της επιστροφής

Ο Κούτρης ξέρει τον δρόμο της επιστροφής

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το σοβαρό χειρουργείο στον ώμο, ο Κούτρης δίνει ακόμη μία μάχη για να γυρίσει δυνατός, καλύτερος. Η καθημερινή προπόνηση, οι δυσκολίες και ο... χρόνος ενός παίκτη που βρίσκεται «σε αποστολή».

Ο Λεονάρντο Κούτρης βιώνει τον δικό του Γολγοθά. Εν μέσω πανδημίας, δίνει τη δική του, ξεχωριστή και δύσκολη μάχη. Στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια άτυχη στιγμή, ο πρόσθιος χιαστός του αριστερού του γόνατος κόπηκε. Ηταμ η δεύτερη φορά που ξεκινούσε βασικός με τη φανέλα της Μαγιόρκα, στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπέτις. Επαιξε μόλις έως το 29ο λεπτό. Όταν το πόδι του γύρισε.

Ο επικεφαλής γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, ήταν αυτός που ανέλαβε να αποκαταστήσει τη ζημιά στον χιαστό του Κούτρη. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, όλα πήγαν καλά και ο 24χρονος αριστερός μπακ των Πειραιωτών, ξεκίνησε τον μακρύ δρόμο της επιστροφής στη δράση. Έναν δρόμο που ξέρει καλά. Πολύ καλά. Γιατί τον έχει ξανακάνει. Και μάλιστα τον πέρασε με μεγάλη επιτυχία. Επιστρέφοντας ακόμη καλύτερος.

Ήταν 22 Απριλίου του 2018. Ήταν η 32ή συμμετοχή του με τα Ερυθρόλευκα, στην πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι. Ενα παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, στην Ριζούπολη. Και μια φάση που ο γκολκίπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Χουάντερσον, τον ανέτρεψε για να αποφύγει το γκολ. Ήταν το 9ο λεπτό του αγώνα. Μπορεί ο ρέφερι να έδειξε «παίζετε», ο Κούτρης όμως παρέμεινε στο έδαφος, μέχρι που τέσσερα λεπτά αργότερα πέρασε στη θέση του ο Χατζισαφί.

Από εκείνο το απόγευμα έδωσε τη δική του μάχη. Ο τραυματισμός στην αριστερή ωμοπλάτη αποδείχθηκε άκρως σοβαρός. Λίγες ημέρες μετά, στις 25 Απριλίου, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Η επέμβαση κράτησε σχεδόν 4,5 ώρες. Χρειάστηκε η χρήση πέντε εμφυτευμάτων (άγκυρες). Και στη συνέχει αναρίθμητες ώρες δουλειάς και υπομονής από πλευράς του για να μπορέσει να επιστρέψει σταδιακά στην καθημερινότητά του. Σε αυτό που αγαπά. Το ποδόσφαιρο. Πάλεψε, μόχθησε, ίδρωσε.  Και επέστρεψε.

Κάθε τραυματισμός, για έναν ποδοσφαιριστή, είναι και ένας μικρός «θάνατος». Δεν είναι μόνο ο πόνος, το χειρουργείο, η υπομονή για την ανάρρωση, ο χαμένος χρόνος (αγωνιστικά). Είναι και οι αμέτρητες ώρες επιπλέον δουλειάς που απαιτούνται για να μπορέσει να επανέλθει. Ο Κούτρης, με τη βοήθεια τόσο του τεχνικού τιμ, των γυμναστών, του ιατρικού τιμ που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του, είναι αποφασισμένος να δουλέψει όσο χρειάζεται. Και να βγει πάλι νικητής από αυτή τη νέα δοκιμασία.

Αυτό το διάστημα των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, ο Κούτρης προσπαθεί να κάνει αυτά που του έχουν ζητήσει οι γιατροί και οι γυμναστές. Περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο φυσιοθεραπευτήριο, που ανοίγει μόνο για τον ίδιο. Γιατί πάνω από όλα είναι υγεία των παικτών και η επιστροφή στη δράση. Και ο Ολυμπιακός ξέρει να φροντίζει και να στηρίζει τους αθλητές του. Ενώ και ο Κούτρης ξέρεις τι πρέπει να κάνει για να γίνει ακόμη καλύτερος από ό,τι ήταν. Για να γυρίσει δυνατός. Ετοιμος να παλέψει. Ετοιμος να γίνει πάλι ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού.

Ξέχωρα από τη φετινή αγωνιστική έκρηξη του Τσιμίκα, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο ποδοσφαιριστές επιπέδου Εθνικής Ελλάδος και εν δυνάμει βασικούς. Με τον Κούτρη, να είναι και πάλι σε θέση… μάχης. Σε αποστολή. Και οι άνθρωποι που είναι «σε αποστολή», πάντα καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Και από τις ατυχίες, να βγαίνουν πιο δυνατοί, αποφασισμένοι, βελτιωμένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ