Το «France Football» βάζει τον θηριώδη Κουγιατέ της Τρουά στο τραπέζι του Ολυμπιακού

Το «France Football» βάζει τον θηριώδη Κουγιατέ της Τρουά στο τραπέζι του Ολυμπιακού

Ο 22χρονος αμυντικός της Τρουά, Μπουμπακάρ Κουγιατέ η νέα ανακάλυψη του Μοντέστο από τη Β' Γαλλίας.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τα χιλιάδες κρούσματα έχουν αναγκάσει τις περισσότερες χώρες να προχωρήσουν σε αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, με το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει διακοπεί, οι προπονήσεις το ίδιο, κάτι που σημαίνει πως έχουν «παγώσει» τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων και μετά το πέρας της πανδημίας ανυπομονεί να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής αλλά και να ξεκινήσει το «χτίσιμο» για τη νέα σεζόν. Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει «παγώσει» τις εξελίξεις, όμως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται καθημερινά σε επαφές και δεν σταματούν να παρακολουθούν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ένας από τους παίκτες που «έπεσε» στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό λοιπόν, είναι και ο Μπουμπακάρ Κουγιατέ της Τρουά. Ο θηριώδης αμυντικός της γαλλικής ομάδας φαίνεται πως είναι η νέα ανακάλυψη του Φρανσουά Μοντεστό από τη Β΄ Γαλλίας, όπου οι Πειραιώτες εδώ και δυο καλοκαίρια έχουν βρει «λαβράκια». Σύμφωνα με το France Football ο Κουγιατέ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να τον αποκτήσουν σε μια περίπτωση ανάλογη με αυτές των Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα.

Ο Μοντεστό που πέρα από τον Ολυμπιακό, εργάζεται και στη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι αυτός που «έριξε» το όνομα του Κουγιατέ στο τραπέζι. Ο ύψους 1.93 Κουγιατέ είναι μόλις 23 ετών και αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, αλλά και ως αμυντικός μέσος. Βρίσκεται στην Τρουά από το 2018 και φέτος πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν με τη γαλλική ομάδα.

Τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει καταφέρει να σκοράρει 5 φορές, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στα μετόπισθεν. Πρόκειται για έναν παίκτη πολύ καλό στις στατικές φάσεις, αφού διαθέτει εντυπωσιακά φυσικά προσόντα. Συνολικά φέτος έχει 30 συμμετοχές και 6 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως για δυο χρόνια προτού μετακομίσει στη Γαλλία αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ, ενώ πιο πριν εκτός Ευρώπης. Είναι ήδη διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές του Μάλι, ενώ έχει κάνει το ντεμπούτο του και με την πρώτη ομάδα. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και ήδη αρκετά είναι τα «μάτια» που έχουν πέσει πάνω του, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας εξ αυτών. Οι ερυθρόλευκοι σύμφωνα με το France Football αναμένεται μετά το πέρας της πανδημίας να προχωρήσουν για τον Κουγιατέ και να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα σε μια κίνηση ανάλογη με του Καμαρά και του Μπα, η αξία των οποίων εκτοξεύθηκε από την ημέρα που υπέγραψαν στον Ολυμπιακό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ