Η τηλεδιάσκεψη, ο Τσιόδρας και το μόνο σίγουρο…

Η τηλεδιάσκεψη, ο Τσιόδρας και το μόνο σίγουρο…

Κανένα συμπέρασμα και καμία απόφαση δεν μπορεί να βγει για την Σούπερ Λιγκ. Όπως και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει διακοπή ή αστειότητες με… παύλες.

Στην Αγγλία επισήμως μέχρι τις 30 Απριλίου δεν πρόκειται να παιχθεί ποδόσφαιρο. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αγώνες το καλοκαίρι, ακόμη και τον Ιούλιο με στόχο να ολοκληρωθεί πάση θυσία η σεζόν.

Στην Ιταλία ξέρουν πως πριν το τέλος του Μαίου, στην καλύτερη περίπτωση, δεν μπορούν καν να σκέφτονται επανέναρξη. Και εκεί στο καλοκαίρι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους.

Το ίδιο πάνω κάτω στην Ισπανία αλλά και σε όλα τα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από την ΟΥΕΦΑ η οδηγία είναι ξεκάθαρη. Να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Για αυτό άλλωστε ακυρώθηκε άμεσα το Ευρωπαικό 2020, ώστε να υπάρξει χρόνος για τα πρωταθλήματα, όταν όλα θα ηρεμήσουν με τον κορωνοίο, και όταν θα είναι ξανά οι συνθήκες κατάλληλες για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα έστω χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Για αυτό άλλωστε η ΟΥΕΦΑ ετοιμάζεται να παρατείνει επίσημα την σεζόν έως και το καλοκαίρι, να αλλάξει τα δεδομένα για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η – γνωστή σε όσους δεν ονειροβατούσαν- πληροφορία του Άγγλου δημοσιογράφου πως όσες χώρες αποφασίσουν να λήξουν με όποιο τρόπο τα πρωταθλήματα, χωρίς να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες, θα έχουν πρόβλημα στην συμμετοχή των ομάδων τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν.

Στην Ελλάδα η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε ομόφωνα να σταματήσουν οι αγώνες λόγω κορωνοϊού. Η αναγκαστική διακοπή έφερε στο προσκήνιο αστεία σενάρια για… παύλες. Από ανθρώπους που προφανέστατα δεν γνωρίζουν τα βασικά και που επεδίωξαν να «επενδύσουν» πάνω στην καταστροφή για να σώσουν την χαμένη σεζόν της ομάδας τους.

Και επειδή η κουταμάρα κράτησε πολύ και λογικά κάποιος βρέθηκε να τους μεταφέρει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, και αν μπορούσε να συμβεί θα οδηγούσε στην ολοκληρωτική καταστροφή πρώτον από όλους τον ΠΑΟΚ, πλέον άρχισαν οι «κωλοτούμπες».

Όχι πως παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο όλο αυτό το πανηγυράκι με το… κίνημα της παύλας, ειδικά από την στιγμή που όσον αφορά τον πρωταθλητή, είτε γίνουν τα πλέι οφ, είτε δεν γίνουν, είναι ξεκάθαρο πως αυτός είναι ο Ολυμπιακός.

Στην Ελλάδα άλλωστε η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών έχει ολοκληρωθεί, η βαθμολογία έχει επικυρωθεί.

Το θέμα όμως δεν είναι να αναδειχθεί με αυτό τον τρόπο πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι να πάνε καλά τα πράγματα με τον κορωνοιό ώστε να μπορέσουμε από τον Μάιο, έστω στα τέλη του να δούμε την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι. Να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν όπως πρέπει, και όπως όλοι πρέπει να παλέψουν για αυτό.

Όσο για τα σενάρια του πότε θα συμβεί αυτό; Κανείς από την Λίγκα δεν μπορεί να απαντήσει. Μόνο ο… Τσιόδρας μπορεί να κάνει εκτιμήσεις, μόνο αυτός θα μας πει πότε θα δούμε ξανά ποδόσφαιρο. Όταν δηλαδή οι επιστήμονες κρίνουν πως δεν είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ