ΑΕΚ: Στον προθάλαμο ιστορικού επιτεύγματος ο Σιμόες

ΑΕΚ: Στον προθάλαμο ιστορικού επιτεύγματος ο Σιμόες

Σίγουρα ούτε ο ίδιος ο Αντρέ Σιμόες πίστευε ότι θα κατάφερνε όσα πέτυχε με τη φανέλα της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2015 όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Αθήνα.

Παραμονή πρωτοχρονιάς του 2015 ο Αντρέ Σιμόες συμφώνησε με την ΑΕΚ που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία και λίγους μήνες αργότερα ενσωματώθηκε κι επίσημα στην Ένωση η οποία είχε πλέον ανέβει στην Super League.

Ήταν 1 Ιουνίου του 2015 όταν ο Πορτογάλος έφτασε στην πατρίδα μας για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Το ίδιο βράδυ που στο «Ελ. Βενιζέλος» είχε αφιχθεί μέσω αποθέωσης ο Μίκαελ Εσιέν για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκανέζος χαφ έφυγε νύχτα από τους «πράσινους» ως μια αποτυχημένη μεταγραφή, αντίθετα με τον Σιμόες που πέντε χρόνια μετά παραμένει στην ομάδα και είναι εκ των αρχηγών της.

Μπορεί να πέρασε και δύσκολες μέρες στην ΑΕΚ, να έφτασε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου τον Νοέμβριο του 2018 αλλά ο Σιμόες κατάφερε σπουδαία πράγματα. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη (σκοράροντας κιόλας κόντρα στην Μπριζ), έπαιξε στο Champions League και κατάφερε να φτιάξει ένα όνομα που κατά καιρούς απασχόλησε σημαντικές ομάδες του εξωτερικού.

Η πανδημία μπορεί να έβαλε στοπ σε όλες τις διοργανώσεις αλλά για τον Σιμόες είναι θέμα χρόνου να πετύχει ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα μόλις η μπάλα κυλήσει και πάλι στο χορτάρι. Να μπει στην πεντάδα των συμμετοχών στην ιστορία της ΑΕΚ όσον αφορά τους ξένους ποδοσφαιριστές.

Ο 30χρονος μέσος μετράει 168 παιχνίδια στην ΑΕΚ και θέλει μόλις ένα για να πιάσει στην πέμπτη θέση τον Ίσμαελ Μπλάνκο και να αρχίσει να κοιτάζει πιο πάνω. Εκεί όπου βρίσκονται ο Τάσος Κωνσταντίνου με 194 ματς, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς με 201, ο Ντανιέλ Μπατίστα με 225 και ο Τόνι Σαβέφσκι με 496.

Κι αν ο Σαβέφσκι μοιάζει ακατόρθωτο να ξεπεραστεί ή έστω να τον προσεγγίσει κάποιος, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα για τις άλλες θέσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σιμόες έχει συμβόλαιο με την Ένωση ως το 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ