Μια ΑΕΚ στα «θέλω» του Καρέρα

Μια ΑΕΚ στα «θέλω» του Καρέρα

Ο Ιταλός τεχνικός είναι ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο δομείται το πλάνο της επόμενης μέρας της Ένωσης.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει βελτιώσει την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς. Η Ένωση έχει δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της, μαζεύοντας βαθμούς και αποκτώντας ξανά ψυχολογία αλλά και αγωνιστική ταυτότητα.

Ο Καρέρα είναι μια επιλογή για την οποία η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται 100% δικαιωμένη. Ο Ιταλός τεχνικός ήρθε στην Ένωση σε μια περίοδο που η ομάδα έδειχνε να στερείται βασικών ποδοσφαιρικών αρχών, έχοντας μείνει εκτός στόχων στο πρωτάθλημα και με το κλίμα στις τάξεις της να είναι τουλάχιστον προβληματικό.

Ο Καρέρα κατάφερε άμεσα να φέρει αλλαγές. Και μάλιστα σημαντικές. Η ομάδα απέκτησε ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, πήρε αποτελέσματα, ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές. Στοιχεία που είχαν ξεκάθαρα την υπογραφή του Ιταλού τεχνικού, που χωρίς δόση υπερβολής, αναμόρφωσε την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναγνωρίσει τα παραπάνω και νιώθει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Καρέρα. Ο ηγέτης της ΑΕΚ εκτιμά πως ο Ιταλός τεχνικός είναι μια περίπτωση προπονητή που ταιριάζει με το πνεύμα και τη φιλοσοφία του, πληρώντας τις προδιαγραφές ακόμα και να είναι εκείνος που θα βάλει την ομάδα στην «Αγια-Σοφιά».

Στη συνολικά άκρως θετική άποψη που έχει για τον Καρέρα ο «Τίγρης» παίζει ρόλο και η προσωπική επαφή των δύο ανδρών. Που είναι συχνή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βλέπει έναν προπονητή σοβαρό, φιλόδοξο, με πλάνο, με τον οποίο έχει αποκτήσει και κώδικα επικοινωνίας.

Ο Καρέρα έχει εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Ίσως το σημαντικότερο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει κερδίσει πρωτίστως την εμπιστοσύνη των παικτών του και σε δεύτερη φάση, εκείνη της ηγεσίας της ομάδας. Είναι σαφές πως το πλάνο της επόμενης μέρας, δομείται γύρω από εκείνον.

Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να αλλάξει πολλά το καλοκαίρι. Να «χτίσει» μια ομάδα σε διαφορετικές βάσεις. Μια ομάδα που θα δομηθεί βάσει των «θέλω» του Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός, μαζί με τον Ίλια Ίβιτς, έχουν ήδη ξεκινήσει την προεργασία της επόμενης μέρας.

Όπως είχαμε αποκαλύψει προ ημερών, ο Καρέρα έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την παραμονή του Ογκνιέν Βράνιες. Από τη στιγμή που ο Μάσιμο Καρέρα έκατσε στον πάγκο της Ένωσης, ο Βόσνιος μεταμορφώθηκε. Έχει βγάλει καλύτερη συμπεριφορά, δεν απασχολεί με τα εξωαγωνιστικά του προβλήματα και παράλληλα έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Κατακόρυφα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου βλέπει στο πρόσωπο του Βράνιες έναν αμυντικό που μπορεί να προσδώσει στα μετόπισθεν της ομάδας το «νεύρο» που χρειάζεται η γραμμή. Συνάμα, είναι ένας παίκτης γρήγορος και αλτικός, με το συνολικό ποδοσφαιρικό «πακέτο» του να σπανίζει στην αγορά. Γι’ αυτό και θέλει να τον έχει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ.

Βεβαίως στις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ προπονητή και τεχνικού διευθυντή, έχει τεθεί επί τάπητος και το θέμα της ενίσχυσης. Ο Καρέρα σε πρώτη φάση φέρεται να έχει κατά νου δύο κινήσεις. Η μία θα αφορά στα άκρα της άμυνας και συγκεκριμένα τη θέση του αριστερού μπακ.

Το συμβόλαιο του Νίκλας Χουλτ εκπνέει και δύσκολα θα του γίνει πρόταση ανανέωσης. Ο Καρέρα έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός ταχύ και δυναμικού μπακ. Ενός παίκτη δηλαδή που θα προσφέρει ισορροπία στη θέση, σε συνδυασμό με την παρουσία του Έλντερ Λόπες.

Επίσης, θέλει να αποκτηθεί και ένας κλασικός εξτρέμ. Ένας παίκτης γραμμής, με ικανότητα στο ένας με έναν. Η περίπτωση του Λορένσο Μελγκαρέχο, για τον οποίο διαβάσατε πρώτη φορά από to.10.gr υπάρχει στη λίστα. Ο Καρέρα τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στη Σπαρτάκ Μόσχας, ο 29χρονος Παραγουανός μένει ελεύθερος από τον ρωσικό σύλλογο και η περίπτωσή του θα μελετηθεί.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένας ακόμα εξτρέμ που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ΑΕΚ. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, προέρχεται από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Η Ένωση δεδομένα δεν μπορεί να κάνει κάποια κίνηση αυτή τη στιγμή, μιας και τα πάντα έχουν «παγώσει». Όμως είναι βέβαιο πως προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα της, προκειμένου να ενισχυθεί και να ανέβει επίπεδο, αλλάζοντας μορφή στο ρόστερ της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ