Ολυμπιακός: Τα τέσσερα «όχι» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Τα τέσσερα «όχι» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Τέσσερις διαφορετικές προτάσεις στα χέρια του. Ισάριθμα όχι. Και η εξήγηση: Από τον ίδιο σε μια πράξη ευγνωμοσύνης για τον Ολυμπιακό!

Σπίτι. Με την σιγουριά που του προσφέρουν τα γεγονότα. Πρωτίστως πως είναι εδώ η σύζυγος και τα παιδιά τους. Κατ επέκταση τα μέτρα προστασίας μιας χώρας που ως εδώ τα καταφέρνει καλά, τηρουμένων των πρωτόγνωρων συνθηκών. Όχι, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν έχει χάσει ούτε το χαμόγελο του, ούτε την αισιοδοξία του. Το επιβεβαιώνουν άνθρωποι που βρίσκονται σε τακτή επικοινωνία μαζί του. Οι ίδιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πως αυτό που ζει στην Ελλάδα φέτος ο Μαροκινός σέντερ φορ το περιγράφει κάτι σαν όνειρο μιας ζωής, στις ιδιωτικές του συζητήσεις. Ως την επιβράβευση για αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι που κρατά πλέον κοντά δεκαπέντε χρόνια.

Και μιας και η… υποχρεωτική απραξία προσφέρεται για αποκαλύψεις; Η ιστορία που ακολουθεί σίγουρα έχει μπόλικο ενδιαφέρον καθώς ο 33χρονος σέντερ φορ, την ευγνωμοσύνη του για τον Ολυμπιακό φαίνεται πως την δείχνει με πράξεις. Έστω από εκείνες που δεν εντοπίζονται εύκολα. Καμιά φορά που δεν καταγράφονται. Και που σπανίως επιβεβαιώνονται.

Πέντε διαφορετικές φανέλες. Πέντε διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Σαουδική, Αραβία, Ισπανία, Κατάρ, Ελλάδα). Περισσότερα από 200 γκολ σε συλλογικό επίπεδο. Καριέρα που αν μη τι άλλο έμαθε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί δύο πράγματα. Να νιώθει ποδοσφαιρικός πολίτης του κόσμου με ότι αυτό συνεπάγεται. Και να έχει βρεθεί μπόλικες φορές σε εκείνη την «τι θα έλεγες για…» προκαταρκτική συζήτηση με τους εκπροσώπους του, σε επίπεδο ανεπίσημο. Τους τελευταίους έξι μήνες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά συνέβη τέσσερις φορές. Τέσσερις διαφορετικές κρούσεις από εκείνες με τα πολλά… μηδενικά. Κάποιες εξ αυτών για τον Γενάρη, κάποιες «ανοιχτές» ακόμη για το τέλος της σεζόν. Σίγουρα πάντως η μια, απευθείας από τη La Liga. Το πρωτάθλημα της Ισπανίας που ο Ελ Αραμπί το γνώρισε με τα χρώματα της Γρανάδα. Ο διεθνής στράικερ όμως ούτε που το συζήτησε. Η απάντηση του είναι σταθερά η ίδια: «Είμαι εδώ, είμαι καλά. Περνάω υπέροχα. Δεν ενδιαφέρομαι».

Ναι, απόλυτος. Και το σκεπτικό του –όπως μας μεταφέρθηκε- συγκεκριμένο. Εξαιρώντας το πέρασμα του από την Λεκχβίγια δεν είχε πουθενά αλλού το προνόμιο να συμμετέχει σε κάποιο κλαμπ πρωταθλητισμού. Κάποιο κλαμπ που η νίκη είναι υποχρέωση. Χαρακτηριστικό που αναζητεί κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του. Σημάδι ανταγωνισμού. Εκεί όμως ήταν Κατάρ. Εδώ είναι Ελλάδα. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο το προνόμιο του εγχώριου πρωταθλητισμού. Συμμετείχε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να βρίσκεται και του χρόνου. Παραμένει ακόμη σε ευρωπαϊκή τροχιά μέσω του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας ανοιχτό λογαριασμό με τη Γουλβς για το εισιτήριο στους «8».

Και αυτό το κάνει με τον ίδιο μεγάλο πρωταγωνιστή (24 γκολ, 6 ασίστ). Ο Μαροκινός αντιμετώπισε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου (Μπάγερν, Τότεναμ, Άρσεναλ κλπ), πετυχαίνει γκολ που γίνονται θέμα συζήτησης στο μεγάλο τραπέζι του ποδοσφαίρου. Βρίσκεται σε ένα κλαμπ απολύτως επαγγελματικό. Και βέβαια σε μια χώρα που η οικογένεια του περνάει καλά. Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει από το ποδόσφαιρο;

Στο μεταξύ έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη σεζόν. Βλέπει πως ο Ματιέ Βαλμπουενά στα 35 του είναι επίσης ένας μεγάλος πρωταγωνιστής. Γεγονός που μοιάζει οιωνός. Νιώθει λοιπόν πως οι κόποι και το… ταξίδι μιας ποδοσφαιρικής ζωής, του προσέφεραν τα Ερυθρόλευκα και το μεγάλο λιμάνι ως μια αληθινή επιβράβευση. «Έχουμε μεγάλη ομάδα, υπάρχουν τα κύπελλα Ευρώπης μπροστά μας. Σίγουρα δεν μετάνιωσα που είμαι εδώ γιατί όλοι χαμογελάμε» είπε ο ίδιος στην εφημερίδα Ouest France πριν από μερικές ημέρες. Δηλώσεις του με αφορμή το τσουβάλι με τα… γκολ του, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοιό. «Στην Αθήνα δεν αισθανόμαστε πανικό. Τα σχολεία έκλεισαν δέκα ημέρες νωρίτερα από την Γαλλία» συμπλήρωσε όταν η κουβέντα πήγε στο θέμα των ημερών.

Τρία παιδιά έχει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Όπως κάθε γονιός λοιπόν, κατάλαβε πρωτίστως τη δέσμη των μέτρων από το κλείσιμο των σχολείων. Και μιας και ο λόγος για την οικογένεια; Όσοι τον ξέρουν καλά, έχουν να λένε ως και σήμερα για μια λεπτομέρεια που άλλαξε τα δεδομένα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι βρήκε το σπίτι που ήθελε για την οικογένεια του στα τέλη του Σεπτέμβρη. Μάλλον αργότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή των Ερυθρόλευκων που αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Η οικογένεια του 33άχρονου έφτασε στην Ελλάδα αρχές Σεπτέμβρη. Και η αναζήτηση κράτησε μερικές εβδομάδες. Διάστημα που και ο ίδιος ήταν έξω από τα νερά του.

Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η υπόθεση; Οι αριθμοί τα λένε όλα από μόνοι τους….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ