Βέρντε: «Με τον Καρέρα βρήκα ξανά τον εαυτό μου»

Βέρντε: «Με τον Καρέρα βρήκα ξανά τον εαυτό μου»

Ο Ντανιέλε Βέρντε μίλησε σε ιταλικό ραδιόφωνο και αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ΑΕΚ μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Μάσιμο Καρέρα ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κατάσταση με την πανδημία.

Ο Ντανιέλε Βέρντε μίλησε στο ιταλικό ραδιόφωνο της TMW και αναφέρθηκε στην ΑΕΚ, τον Μάσιμο Καρέρα αλλά και στο πώς βιώνει την καραντίνα στην Αθήνα.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα;

«Η χώρα μάς έχει αναγκάσει να σταματήσουμε για να προστατέψουμε την υγεία τη δική μας και τον αγαπημένων μας. Ως εκ τούτου τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει. Ολοι οι δήμοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βγαίνουν με τις σωστές προφυλάξεις και μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης».

Για το πώς συνειδητοποιεί ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την κατάσταση;

«Ολοι το πήραν εύκολα στην αρχή. Τώρα ανταποκρίνονται καλά. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Ο ιός πρέπει να καταπολεμηθεί σκληρά και να μείνουν όλοι σπίτι».

Αν έχει επαφές με την οικογένεια και τους φίλους του στην Ιταλία;

«Ναι, μίλησα με ανθρώπους σε όλη την Ιταλία. Η κατάσταση επιδεινώνεται και στο νότο. Ολοι σέβονται τους κανόνες, ακόμη κι αν η Ιταλία είναι σε κακή κατάσταση. Η ελπίδα είναι βγούμε απ’ αυτόν τον εφιάλτη το συντομότερο δυνατό».

Για το πότε θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στην Ελλάδα;

«Θα πρέπει να αρχίσουμε και πάλι τον Απρίλιο, αλλά δεν νομίζω ότι θα το πράξουμε. Είμαι βέβαιος πως η επιστροφή θα αναβληθεί. Προσωπικά δεν θα αισθάνομαι ασφαλής να ξεκινήσω ξανά τις αγωνιστικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να παίζουμε χωρίς κόσμο. Θα ήταν πολύ κακό. Η ουσία του ποδοσφαίρου θα χαθεί».

Αν σκοπεύει να επιστρέψει στην Ιταλία αυτή την περίοδο;

«Μιλήσαμε με το τεχνικό επιτελείο, που είναι όλοι Ιταλοί για το ταξίδι. Η επιστροφή όμως από την Ιταλία θα είναι δύσκολο μετά να γίνει. Αφήνοντας και ακολουθώντας την καραντίνα στην Ιταλία και έπειτα επιστρέφοντας στην Ελλάδα και μπαίνοντας σε νέα καραντίνα, δεν θα βοηθούσε την συνέχιση των πρωταθλημάτων. Αν το πρωτάθλημα αναβληθεί για κάποιους μήνες, πιθανότατα θα πάω λίγο σπίτι».

Για το πώς είναι το περιβάλλον στην ΑΕΚ και την Ελλάδα;

«Η μεταγραφή μου σε μία ομάδα που παίζει στην Ευρώπη με ενθουσιάζει ακόμα. Η αρχή δεν πήγε πολύ καλά. Από τότε που ο Καρέρα ήρθε και μας εκπαίδευσε, βρήκα ξανά τον εαυτό μου και τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά».

Για το πώς είναι η εμπειρία του στο εξωτερικό και την καριέρα του;

«Η μετάβαση όπου η καρδιά μας επιθυμεί δεν είναι ποτέ λανθασμένη, σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν είναι. Ονειρεύτηκα να πάω στην Ισπανία από παιδί και το έκανα. Ηταν σωστό να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αυτή και δεν πήγε άσχημα. Ηταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Από τότε που ήμουν παιδί ερωτεύτηκα την Ισπανία και είχα την ευκαιρία να παίξω εναντίον του Μέσι. Μάλιστα ανταλλάξαμε και φανέλες».

Πώς περνάει την ημέρα του στην καραντίνα;

«Κινούμαι ανάμεσα στο κρεβάτι και τον καναπέ. Ανάμεσα σε βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές. Το αγαπημένο μου είναι η «La Casa di Carta» και σε λίγες ημέρες θα δούμε τη νέα σεζόν. Συχνά μαγειρεύω ζυμαρικά με ντομάτες στην κουζίνα και επίσης τα συνδυάζω με μερικά προϊόντα από την Ελλάδα που μου αρέσουν».

Ποια εικόνα τον έχει επηρεάσει περισσότερο στην Ιταλία;

«Η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων με έχει επηρεάσει πραγματικά. Με πονάει να βλέπω αυτή την κατάσταση σε μία χώρα σαν τη δική μας, όπου η επαφή είναι τα πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ