Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για έναν νέο «Άρνεσεν»

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για έναν νέο «Άρνεσεν»

Ο Μάριο Μπράνκο είναι κοντά στην έξοδο από την Τούμπα και ο ΠΑΟΚ αναζητά τεχνικό διευθυντή έχοντας στο μυαλό του το προφίλ του... Φρακν Άρνεσεν.

Το να είναι αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Εκτός από μια γερή ατζέντα χρειάζεται να έχεις και γερό στομάχι για να αντέξεις την πίεση που είναι μεγάλη στον οργανισμό του Δικεφάλου. Σ’ αυτά τα 8χρόνια που βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, έχουν αλλάξει ουκ ολίγοι αθλητικές διευθυντές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κανείς δεν κατάφερε να απογειώσει το πρότζεκτ της οικογένειας Σαββίδη.

Βέβαια όλοι τους είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια στο έργο τους καθώς τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, ενώ οι παρεμβάσεις στο έργο τους ήταν πολλές. Ο Μάριο Μπράνκο είναι ο έκτος στη σειρά, που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο. Ουσιαστικά, όμως, πρόκειται για την τέταρτη επιλογή του μεγαλομετόχου, μετά τους Τσιστιάκοφ, Άρνεσεν και Μίχελ, μιας και οι Γεωργιάδης και Βρύζας προϋπήρχαν.

Στις 27 Μαΐου 2015, ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Ο Δανός ήταν γνώστης του αντικειμένου, με προϋπηρεσία σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ (Αμβούργο και Τσέλσι). Ο Άρνεσεν κατάφερε ν’ αλλάξει τη στόχευση του ΠΑΟΚ για το χτίσιμο της ομάδας. Οι Ασπρόμαυροι που είχαν ρίξει στην αγορά ένα εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν την στρατηγική τους. Αποφάσισαν να φέρουν στην Τούμπα νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, που μέσω του ΠΑΟΚ θ’ αναδεικνύονταν περαιτέρω και στον κατάλληλο χρόνο, θα πωλούνταν σε ομάδες του εξωτερικού για να φέρουν και χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ. Όσοι ποδοσφαιριστές ήρθαν Όλσεν, Ροντρίγκες, Σάμπο, Λέοβατς Τσίμιροτ και Ζάιρο έφεραν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του σωματείου.

Ο Άρνεσεν κατάφερε ακόμα και στο deal του Λούκας με την Λα Κορούνια να κοιτάξει πιο μακριά. Εκτός από τα 2 εκατομμύρια ευρώ κράτησε και ένα ποσοστό 20%,των δικαιωμάτων ως ρήτρα αποδέσμευσης. Οι Ασπρόμαυροι μετά από ένα χρόνο έβαλαν στα ταμεία τους άλλα 6 εκ. ευρώ, όταν τον αγόρασε η Άρσεναλ. Ο Άρνεσεν θεωρείται ως ο μοναδικός «κανονικός» αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη. Δεν ήταν μαθητευόμενος, επέμενε στις απόψεις του, όντας λιγότερο διαλλακτικός σε σχέση με τους προκατόχους του.

Αυτό που κυκλοφορεί στα πέριξ της Τούμπας είναι πως ο επόμενος τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου θα είναι ένας νέος Φράνκ Άρνεσεν. Αν θα είναι Ισπανός ή Πορτογάλος θα φανεί από το ποιος θα κάνει το κλικ στην οικογένεια Σαββίδη. Ο νέος υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος θα χειριστεί το θέμα προπονητή, γιατί και εδώ υπάρχει ανοιχτό θέμα, αλλά και τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας σε συνεργασία πάντα με την διοικητική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Πάρτι ανευθυνότητας από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είχαμε την Δευτέρα. Είδανε λίγο ήλιο και αμέσως ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ότι κι αν πεις είναι λίγο. Όταν είδα τα πλάνα στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, με εκατοντάδες άτομα να κόβουν βόλτες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης τρελάθηκα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και μ’ αυτό τον ιό δεν είναι να παίζεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ