Κίκι Κουγιατέ: Θηρίο και «Πορτο-γάλλος» για τον Θρύλο

Κίκι Κουγιατέ: Θηρίο και «Πορτο-γάλλος» για τον Θρύλο

Ο Ολυμπιακός ξεχώρισε τον Κουγιατέ γιατί έμαθε το ποδόσφαιρο στο σχολείο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, διαπρέπει στη Ligue 2 και έχει όλα τα προσόντα για την ελίτ. Αλλά δεν είναι ο μόνος...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από το ρεπορτάζ που δημοσίευσε to10.gr, αναφορικά με την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού και την προετοιμασία του τμήματος σκάουτινγκ. Και το πρώτο όνομα ήρθε στην επιφάνεια. Από… σπόντα. Το ρεπορτάζ του France Football ανέφερε το όνομα του Μπουμπακάρ «Κίκι» Κουγιατέ σε ένα σενάριο αγοραπωλησίας της Τρουά. Που δεν έχει βάση, όπως έχει ήδη ενημερώσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Αλλά που ανέδειξε έναν από τους πραγματικούς στόχους του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν.

Οι πληροφορίες του to10.gr είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Κουγιατέ αποτελεί πράγματι εν δυνάμει στόχο του Ολυμπιακού. Γιατί «εν δυνάμει»; Διότι ακόμη δεν έχει φύγει κάποιος από τους στόπερ που διαθέτουν οι Ερυθρόλευκοι. Σεμέδο, Μπα, Σισέ παραμένουν και εάν δεν υπάρξει κάποια μετακίνηση, μεταγραφή δεν μπορεί να γίνει. Διότι η περίπτωση του Κουγιατέ, δεν είναι περίπτωση Σισέ, Καμαρά και Μπα. Είναι πιο ακριβή και σίγουρα διαφορετική. Αλλά η επιλογή του παίκτη και η παρουσία του στην ευρεία λίστα των επιλογών του Ολυμπιακού, έχει συγκεκριμένη λογική.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Κουγιατέ, διότι πληροί μια σειρά από πολύ σημαντικές προϋποθέσεις που θέτει το τμήμα σκάουτινγκ των Ερυθρόλευκων. Και αυτές έχουν να κάνουν, τόσο με τα σωματικά, τεχνικά και πνευματικά χαρακτηριστικά, όσο και με την εκπαίδευση που έχει λάβει ένας ποδοσφαιριστής. Διότι αυτό κρίνεται ως βασικό ζητούμενο, για να μπορέσει με μεγαλύτερη «ασφάλεια» να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο Κουγιατέ είναι από το Μαλί, αλλά ο Ολυμπιακός τον ξεχώρισε γιατί έμαθε το ποδόσφαιρο στο σχολείο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τον ξεχώρισε επίσης διότι έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά «υποβαθμισμένα» πρωταθλήματα  της Ευρώπης, διαπρέποντας στη γαλλική Ligue 2, ένα από τα σημαντικότερα «σχολεία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσόντα του και το συνολικό «πακέτο», επιβεβαιώνεται ότι διαθέτει τα πάντα για να μπει στην ελίτ.

Στο πρόσωπο του Κουγιατέ ο Ολυμπιακός βλέπει την προοπτική. Και για αυτόν τον λόγο, εάν αποφασίσει να τον αποκτήσει, θα πληρώσει καλά. Διότι δεν είναι φθηνή λύση. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει ξεχωρίσει. Για την ακρίβεια, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Τρουά, είναι μόνο ένας από τους παίκτες που έχει «φακελώσει» η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Υπάρχουν κι άλλοι. Πολύ πιο… άγνωστοι από τον θηριώδη «Κίκι», που φέτος κάνει την έκρηξή του στη Β’ κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου και δείχνει τις δυνατότητές του.

Υπάρχουν κι άλλοι, που πιθανότατα είναι πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις. Και σίγουρα πιο άγνωστες. Αλλά πιθανότατα καλύτερες περιπτώσεις. Που είναι πολύ πιθανό να τις βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα… Εξάλλου, ειδικά παίκτες από τη Β’ Γαλλίας, ο Ολυμπιακός τους αποκτά κάτω από άκρα μυστικότητα. Διότι όποτε γίνεται γνωστό ότι το σκάουτινγκ των Πειραιωτών κοιτάζει έναν παίκτη από τη συγκεκριμένη αγορά, αμέσως οι ενδιαφερόμενοι πληθαίνουν και οι τιμές αλλάζουν. Για αυτόν τον λόγο, όλες οι αγορές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός από τη Ligue 2, πρώτα έγιναν, μετά πήραν δημοσιότητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ