Αλχημιστής με… αιτία

Αλχημιστής με… αιτία

Ο Σισέ, ο Καμαρά, ο Μπα. Ποιος ο λόγος ο Ολυμπιακός να μην συνεχίζει να… σκάβει βαθιά στην Ligue 2 αναζητώντας χρυσό.

Προέκυψε μέσω του έγκυρου France Football.  Συνέβη σε ημέρες που το ποδόσφαιρο δεν παράγει γεγονότα. Τέτοιες ειδήσεις λοιπόν λογικά έχουν την τιμητική τους. Το ρεπορτάζ των Γάλλων, που θέλει τον Ολυμπιακό να διεκδικεί για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού την υπογραφή του Μπουμπακάρ Κουγιατέ, της Τρουά. Κεντρικού αμυντικού που μια σύντομη αναζήτηση των χαρακτηριστικών του αν μη τι άλλο «πείθει» πως μπορεί κάλλιστα να είναι από το ίδιο καρμπόν, που έστειλε στο μεγάλο λιμάνι τον Παπ Αμπού Σισέ και τον Ουσεϊνού Μπα.

Με μπόι 1.92 μ, ικανότητα να παίξει και αριστερά και δεξιά, ο θηριώδης 23χρονος κεντρικός αμυντικός από το Μάλι είναι όντως μια τέτοια περίπτωση. Αν τώρα είναι και η ενδεδειγμένη και οι Ερυθρόλευκοι ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση του; Αυτά τα γνωρίζουν μόνο εκείνοι που «τρέχουν» τον προγραμματισμό στο μεγάλο λιμάνι. Ρεαλιστικά οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρεις ανοιχτές διοργανώσεις, και την αγωνία αν θα συνεχιστούν. Συμπληρώνει τρεις εβδομάδες δίχως ματς, δίχως προπόνηση, δίχως οτιδήποτε κανονικό. Παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη δέουσα υπευθυνότητα. Συμμετέχει σε διεργασίες. Οι μεταγραφές προφανώς και μπορούν να περιμένουν.

Από την άλλη, αυτή η ιστορία έφερε στην επιφάνεια κάτι δεδομένο. Την διάθεση των Ερυθρόλευκων να συνεχίσουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά στο θησαυροφυλάκιο της Ligue 2. Ενός πρωταθλήματος που σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή της ομάδας πέρα από τον Μπα και τον Σισέ έχει προσφέρει και τον Μαντί Καμαρά. Τρεις από τους έντεκα στη νύχτα που το Emirates έγινε τόπος του μεγαλύτερου θριάμβου των τελευταίων χρόνων συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως λοιπόν ο Ολυμπιακός να μην συνεχίσει να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη αγορά. Πολλώ δε μάλλον όταν στον σχεδιασμό του συμμετέχουν ενεργά ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Απο την Ligue 2 τα τελευταία χρόνια ξεπήδησαν κάποιοι αληθινοί σταρ σαν τον Ριγιάντ Μαχρέζ (Σίτι), τον Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι), τον Τομά Λεμάρ (Ατλέτικο Μαδρίτης), τον Ναμπίλ Φεκίρ (Μπέτις). Παρακολουθείτε στενά από τους σκάουτς των σημαντικότερων συλλόγων της Ευρώπης. Και αν έχεις τον τρόπο να κάνεις τις σωστές επιλογές τότε ομολογουμένως μπορεί να σου προκύψουν διαμάντια. Τα ποσοστά ευστοχίας των Ερυθρόλευκων είναι παροιμιώδη ως εδώ. Έχουμε δει τους τρεις υπάρχει και ο Φόντε Καμαρά, ο 21άχρονος αριστερός μπακ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και κάποια στιγμή θα έχει την ευκαιρία του και εκείνος για το ρόστερ. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να συνεχίζουν την αναζήτηση. Είτε πρόκειται για τον Κουγιατέ, είτε για άλλους. Το δίκτυο του Ολυμπιακού είναι καλά δομημένο και οι Πειραιώτες πραγματικά είναι ένα από τα κλαμπ που μπορούν να καμαρώνουν για τις επιλογές τους από τη συγκεκριμένη αγορά. Και σε αξία ποδοσφαιριστών, αλλά και στα ποσά που δαπανώνται.

Διότι και αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Το περασμένο καλοκαίρι η Νις για τον Αλέξις Κλοντ Μορίς έδωσε 13 εκατ ευρώ στη Λοριάν. Ο Τίνο Καντεβέρε που κάνει θραύση με τη Λιόν (20 γκολ, 4 ασίστ) κόστισε 8 εκατ ευρώ για την αγορά του απο τη Χάβρη. Η Γκλάντμπαχ πλήρωσε 9 εκατ ευρώ στην Γκινγκάμπ για τον καταπληκτικό Μάρκους Τουράμ (10 γκολ, 9 ασίστ). Ο Ολυμπιακός ψάχνει βαθιά. Σε ποσά προσαρμοσμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και σχηματίζει υπεραξίες. Είτε λοιπόν πρόκειται για τον «Κίκι» Κουγιατέ, είτε για κάποιους άλλους; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ως εδώ τους δικαιώνει πανηγυρικά. Ο τρόπος, η οργάνωση, η μεθοδικότητα στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ