Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα του… καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Το μεγάλο στοίχημα του… καλοκαιριού

Νωρίς για τέτοια κουβέντα μετά τα όσα συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο ελέω κορωνοϊού, όμως δεδομένα ο Γκιγιέρμε θα απασχολήσει έντονα για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Θα πείτε τώρα, και θα έχετε και δίκιο, πως εδώ ακόμη δεν έχει τελειώσει η φετινή σεζόν, δεν ξέρουμε για την ακρίβεια πότε θα τελειώσει (γιατί ευτυχώς θα τελειώσει όπως όλα δείχνουν) ελέω κορωνοϊού και εσύ ασχολείσαι τώρα με το… καλοκαίρι και την επόμενη μέρα (δηλαδή επόμενη χρονιά) του Ολυμπιακού;

Να τελειώσουν πρώτα τα φετινά και βλέπουμε και τα επόμενα. Σωστά, δεν λέω, όμως το πώς ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να «δέσει» για τα καλά στο μεγάλο λιμάνι τον Γκιγιέρμε, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Θυμίζω ότι ο Γκιγιέρμε που ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, άρα το καλοκαίρι του 2021 λήγει.

Και ο Βραζιλιάνος άσος αποτελεί σε αυτά τα δύο χρόνια τον παίκτη «κλειδί» για την 11αδα του Πέδρο Μαρτίνς. Από την μέρα που ο Πορτογάλος τεχνικός τον έβαλε στο βασικό σχήμα, ο Γκιγιέρμε «έδεσε» με την ομάδα και αποτελεί τον πιο κομβικό παίκτη του Ολυμπιακού. Καταγράφοντας έως τώρα 62 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, 10 γκολ και 4 ασιστ. Κεντρικό χαφ πολυσύνθετο, κάνει τα πάντα, απο «κόφτης» έως και επιτελικός που πασάρει άψογα και σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πλειάδα ποδοσφαιριστών σε όλες τις θέσεις, πρωταγωνιστές που μπαίνουν μπροστά και «καθαρίζουν» με την κλάση τους και την ποιότητά τους.

Δεν χρειάζεται να αρχίσω να τους γράφω έναν-έναν, γνωστοί είναι οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά που η ομάδα πρωταγωνιστεί παντού.

Ο Γκιγιέρμε όμως είναι ο παίκτης που ο Μαρτίνς ποντάρει πάρα πολλά στο αγωνιστικό του πλάνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Βραζιλιάνος επιλέγεται ελάχιστες φορές να μένει εκτός ενδεκάδας συγκριτικά με τους Μπουχαλάκη και Καμαρά που αγωνίζονται στις ίδιες θέσεις.

Ο Γκιγιέρμε απ την άλλη νοιώθει εξαιρετικά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του Πειραιά όχι απλά τον αγκάλιασε και του έδωσε όλα όσα χρειάζεται για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, αλλά του πρόσφερε την δυνατότητα να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, να ζήσει μεγάλες ευρωπαικές βραδιές.

Και σύντομα με τον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει και τον πρώτο του τίτλο, στο πρωτάθλημα που έρχεται για τους Πειραιώτες.

Δεν τίθεται καν θέμα για το πόσο ο Μαρτίνς (εφόσον συνεχίσει και τη νέα σεζόν) αλλά και άπαντες στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολλά στον Γκιγιέρμε και για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Και θα είναι ευχής έργο και για τις δύο πλευρές αν αυτό συνδυαστεί με επέκταση του συμβολαίου.

Ο Γκιγιέρμε είναι δεδομένα ένα από τα στοιχήματα, ίσως το μεγαλύτερο εν τέλει, που θα βρει μπροστά του το… καλοκαίρι ο Ολυμπιακός.

Και γράφω… καλοκαίρι καθώς όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι θα αγωνίζονται όλοι ακόμη για την τρέχουσα σεζόν με την επόμενη να πηγαίνει από Αύγουστο και πέρα, με μια μικρή δηλαδή διακοπή ενδιάμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ