Μια ελληνική πεντάδα γεμάτη ταλέντο!

Μια ελληνική πεντάδα γεμάτη ταλέντο!

Τα εγχώρια «διαμάντια» που ξεχώρισαν και θα μπορούσαν να μπουν στα ραντάρ της ΑΕΚ.

Στο χθεσινό blog αναφέρθηκα στη σταθερή διάθεση-επιθυμία της ΑΕΚ να εξερευνεί την εγχώρια αγορά και να ενδιαφέρεται για γηγενείς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Η Ένωση είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο ελληνικό στοιχείο και αυτό δεν έχει αλλάξει.

Η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο πλάνο «ελληνοποίησης» του ρόστερ, με τον Ίλια Ίβιτς να περνά από το μικροσκόπιό του μια σειρά από ποδοσφαιριστές, που διακρίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίκτες με ταλέντο, περιθώρια εξέλιξης και προδιαγραφές.

Από τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη φετινή χρονιά, προκύπτει μια πεντάδα Ελλήνων ποδοφαιριστών, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Παίκτες που καλύπτουν διαφορετικές θέσεις, έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και δείχνουν ικανοί για το βήμα παραπάνω. Πέντε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους Κιτρινόμαυρους στο άμεσα ή πιο μακρινό μέλλον.

Γιώργος Αντζουλάς: Ο δυναμικός στόπερ του Αστέρα

Ο Γιώργος Αντζουλάς είναι ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες αμυντικούς. Ο 20χρονος, δυναμικός στόπερ, έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Το ταλέντο του έχει ήδη αναγνωριστεί και εκτός συνόρων, με την Φιορεντίνα να τον εντάσσει το 2018 στη δεύτερη ομάδα της. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή δυναμικό που συνάμα διαθέτει και τεχνική. Γι’ αυτό και έχει αξιοποιηθεί κατά συνθήκη και ως αμυντικός χαφ, παίζοντας μπροστά από τα στόπερ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Γιώργος Λιάβας: Το «πολυεργαλείο» του Παναιτωλικού

Ο Γιώργος Λιάβας είναι προϊόν των Ακαδημιών του Παναιτωλικού. Στα 19 του, έχει καταγράψει ήδη 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και 2 στο κύπελλο. Ο Λιάβας αγωνίζεται τόσο ως πλάγιος μπακ όσο και ως αμυντικός χαφ. Ενώ τον έχουμε δει να καλύπτει ακόμα και τη θέση του στόπερ.

Ο νεαρός άσος έκανε φέτος το «ξεπέταγμά» του και οι εμφανίσεις του με την ομάδα του Αγρινίου ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές του. Στην ποδοσφαιρική «πιάτσα» τα σενάρια γύρω από τον επόμενο σταθμό της καριέρας του δίνουν και παίρνουν, αφού φαίνεται πως σύντομα θα κάνει το επόμενο βήμα.

Γιάννης Οικονομίδης: Βασικό «γρανάζι» στον Πανιώνιο

Ο Γιάννης Οικονομίδης έκανε μια «γεμάτη» σεζόν με τον Πανιώνιο. Ο 21 ετών μέσος (αγωνίζεται είτε ως κεντρικός χαφ, είτε ως «κόφτης») κατέγραψε φέτος 22 συμμετοχές. Ενώ βρήκε και μια φορά δίχτυα. Ήταν βασική μονάδα της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αποκτώντας ρόλο-«κλειδί» στα πλάνα του προπονητή του.

Η περίπτωσή του έχει σίγουρα ενδιαφέρον, καθώς δείχνει παίκτης με φιλοδοξίες, διάθεση για δουλειά και σημαντική βελτίωση, με την πάροδο του χρόνου. Στοιχεία που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «εισιτήριο» για μια μεγαλύτερη πρόκληση.

Αλέξανδρος Κατράνης: To «τούρμπο»-μπακ του Ατρόμητου

Ο Αλέξανδρος Κατράνης συνεχίζει τη σταθερά ανοδική πορεία που ακολουθεί στην καριέρα του. Στα 21 του, ο διεθνής αριστερός μπακ έκανε μια σούπερ σεζόν με τον Ατρόμητο, αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού από την Σεντ Ετιέν. Ο Κατράνης είναι ένα ταχύτατο μπακ-χαφ, που προσφέρει συνέπεια τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Αυτή τη στιγμή συνθέτει μαζί με τους Τσιμίκα και Γιαννούλη την κορυφαία εγχώρια τριάδα αριστερών μπακ και το όνομά του βρίσκεται στα μπλοκάκια πολλών ομάδων. Μία εξ αυτών, θα μπορούσε να είναι και η ΑΕΚ, που όλα δείχνουν πως θα ψαχτεί στην αγορά για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Γιώργος Νταβιώτης: Το νέο… φυντάνι του Περιστερίου

Ο Γιώργος Νταβιώτης κατάφερε να καταγράψει στη φετινή σεζόν 11 εμφανίσεις (9 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο) με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο 21 ετών μεσοεπιθετικός (αγωνίζεται κατά βάση στα άκρα) πήρε την ευκαιρία του και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Έδειξε πως πέρα από ταλέντο διαθέτει και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.

Η φετινή χρονιά αποτέλεσε ουσιαστικά το «brake through» του Νταβιώτη, που φαίνεται πως μετατρέπεται στο νέο… φυντάνι του Ατρόμητου, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχει φτιάξει η ομάδα του Περιστερίου, όσον αφορά στην εξεύρεση και ανάδειξη εγχώριων ταλέντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ