Παρέμβαση Μαρινάκη στην Σούπερ Λιγκ: «Να μείνουμε όλοι ενωμένοι»

Παρέμβαση Μαρινάκη στην Σούπερ Λιγκ: «Να μείνουμε όλοι ενωμένοι»

Πρωτοβουλία του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σε μια σύσκεψη που δημιουργεί αδιέξοδα.

Τίποτε το παράξενο. Τίποτε το διαφορετικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνει ούτε από… ιούς, ούτε από την οικονομική καταστροφή που έπεται. Συνεχίζει να αναδεικνύει τον χειρότερο του εαυτό, ακόμη και τώρα που οι περιστάσεις απαιτούν ψυχραιμία. Και πρωτίστως σύμπνοια. Η τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Σούπερ Λιγκ μοιάζει με φιάσκο. Με τις ομάδες… χωρισμένες να ψάχνουν η καθεμιά τους λύση στα δικά της προβλήματα και όχι στην προάσπιση των συμφερόντων του προϊόντος που όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιμετωπίζει μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Άλλοι ψάχνουν να γλιτώσουν λεφτά από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, άλλοι θέλουν… παύλες και διαγραφή της τιμωρίας τους για την πολυιδιοκτησία, άλλοι αναδιάρθρωση για να μην χάσουν την θέση τους στην μεγάλη κατηγορία.
Έτσι όμως προφανώς το πράγμα δεν πάει πουθενά.

Χρειάζονται πρωτοβουλίες από ανθρώπους που έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Χρειάζονται ψύχραιμες φωνές. Και έχουμε την εντύπωση πως αυτοί οι λόγοι ώθησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παρέμβει στην διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού συμμετέχει πλέον στην διάσκεψη, έχοντας θέση ξεκάθαρη υπέρ του ποδοσφαίρου. «Να μείνουμε όλοι ενωμένοι» το μήνυμα του…

Και έχει μεγάλη σημασία η στάση του. Και η παρέμβαση του συνολικά. Σε ένα συμβούλιο που θα έπρεπε να συμμετέχουν επί της ουσίας όλοι οι ιδιοκτήτες. Διότι εκείνοι είναι που θα πρέπει τώρα να βγουν μπροστά. Εκείνοι έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν το προϊόν, απο μικροσυμφέροντα και μπακαλίστικους υπολογισμούς που μπορεί να γλιτώσουν κάποια χρήματα σήμερα στις ΠΑΕ αλλά ναρκοθετούν το μέλλον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε να παραμείνουν όλοι μαζί ενωμένοι καθώς αυτό επιτάσσουν οι καιροί «και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια βλέποντας ανάλογα πως εξελίσσεται ο ιός».

Εξήγησε ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων πως ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει το ατομικό συμφέρον του αλλά ποιο το καλύτερο για όλες τις ομάδες ακόμα κ αν χάσει κάτι για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλο το ποδόσφαιρο. Αρκεί φυσικά η οποία λύση να είναι καθαρή.

Να έχουμε δηλαδή ανάδειξη πρωταθλητή, να ξεκαθαρίσουμε ποιος να είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος τεταρτος ακόμα και τελευταιος κλπ. Να τελειώσει με ξεκάθαρο τρόπο το πρωτάθλημα για να μπορεί να ξεκινήσει με ξεκάθαρο τρόπο. Και φυσικά με τις ομάδες μας στα κύπελλα Ευρώπης.  Ούτε παύλες ούτε ούτε άνω τελείες και… τελείες.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει working group για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο να προτείνει βιώσιμες λύσεις» πρόσθεσε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, στην πρόταση που έβαλε στο τραπέζι ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Μηνάς Λυσσάνδρου για την δημιουργία working group με τη συμμετοχή της Big 4, του Ατρόμητου και του ΣΕΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ