Η Σούπερ Λίγκα άφησε χώρο στο ποδόσφαιρο…

Η Σούπερ Λίγκα άφησε χώρο στο ποδόσφαιρο…

Κάτω από το βάρος της απόφασης της ΟΥΕΦΑ αλλά και της παρέμβασης Μαρινάκη, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε το αυτονόητο

Δεν είναι το καλύτερο να βλέπουμε τον Αύγουστο αγώνες για την προηγούμενη χρονιά αντί για ματς προετοιμασίας για την επόμενη αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να μην απειληθεί με κατάρρευση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ έπραξε το αναμενόμενο. Τα πήγε όλα πιο πίσω. Κάτω από το βάρος αυτής της απόφασης αλλά και της παρέμβασης Μαρινάκη η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε το αυτονόητο. Να δώσει παράταση της αναστολής και να επανέλθει στις 24 Απριλίου επανεξετάζοντας την κατασταση.Η ευχή είναι από τον Ιούνιο και μετά (μακάρι νωρίτερα) η πανδημία να υποχωρήσει και να έχουμε επανέλθει σταδιακά σε μια μορφή κανονικότητας. Αν τα πράγματα είναι όπως και τώρα, καλύτερα να μην το συζητάμε. Αυτή τη στιγμή δίνεται μια μάχη με τον θάνατο. Οποιος δεν το βλέπει έτσι είναι μακριά νυχτωμένος και επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους γύρω του.

Η ΟΥΕΦΑ πήρε τις αποφάσεις για παράταση κοιτώντας τα ταμεία της και αναλογιζόμενη τα ταμεία των ομάδων ξεχωριστά. Εδώ μπορεί να γίνει μια μάλλον εύκολη συζήτηση για τα ποσά που θα χάσουν οι ομάδες. Πρόκειται για τη μια όψη του νομίσματος. Σε αυτή την όψη να προσθέσουμε και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Υπάρχει και η άλλη όψη. Οσοι κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο. Οσοι βγάζουν μεροκάματο από την λειτουργία των ανοικτών γηπέδων και των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Ολοι αυτοί συγκροτούν την βαριά πληττόμενη βιομηχανία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εδώ τα πράγματα είναι όπως μου τα περιέγραφε ο ταξιτζής που με έφερε χτες στην δουλειά. “Αλυσίδα είναι φίλε. Αμα δεν δουλέψει ο περιπτεράς, ο ζαχαροπλάστης και ο λουλουδάς δεν θα δουλέψω ούτε εγώ….”  Ετσι είναι και στο ποδόσφαιρο από τον μεροκαματιάρη που στήνει την καντίνα του έξω από το γήπεδο μέχρι τη μεγάλη εταιρεία που προμηθεύει αθλητικό ρουχισμό. Η αλυσίδα αυτή που συντηρούσε εκατομμύρια κόσμο στην Ευρώπη και στην Ασία έχει σπάσει. Η οικονομική κατάρρευση είναι μεγάλη.

Αν μιλάμε για τις ΠΑΕ και δη τις ελληνικές, η κατάσταση δεν σώζεται με τις συζητούμενες περικοπές 35% στις απολαβές των ποδοσφαιριστών. Αν η μπάλα δεν κυλήσει στο χορτάρι ώστε να υπάρξουν τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων η ζημιά θα είναι μεγάλη. Δεν θα διορθώνεται κυρίως γιατί ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψουν τις τεράστιες ζημιές. Οσοι μιλούν για οριστική διακοπή, το κάνουν αβασάνιστα χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

H απόφαση που πάρθηκε στην συνεδρίαση μετά και από την παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει τα χρονικά περιθώρια, στο πνεύμα της ΟΥΕΦΑ, να κλείσει η χρονιά με την μπάλα να ξανακυλάει στο χορτάρι. Αυτός είναι ο στόχος. Παράλληλα με βάση όσους τοποθετήθηκαν και κυρίως τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Θόδωρο Καρυπίδη αν δεν καταστεί εφικτό να γίνουν αγώνες τότε θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία και να ανακηρυχθεί πρωταθλητής και ομάδες που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πράγματα αυτονόητα που μάλλον δεν ήταν τέτοια πριν γίνει η παρέμβαση Μαρινάκη.

Προφανώς δεν είναι το καλύτερο να βλέπουμε τον Αύγουστο αγώνες για την προηγούμενη χρονιά αντί για ματς προετοιμασίας για την επόμενη αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Μακάρι μάλιστα να γίνει έτσι. Πέραν όλων των άλλων αυτό θα σημαίνει ότι κάπως έχουμε ξεφύγει από την φονική πανδημια. Με τέτοια λογική είναι υποχρεωμένη να κινηθεί και η Σούπερ Λίγκα. Εδώ δεν χωρούν κουτοπονηριές και ιστορίες με παύλες Μπροστά μας έχουμε μια πανδημία που σκορπά θάνατο. Πίσω της έρχεται μια ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή που θα πέσει κυρίως στις πλάτες των εργαζόμενων και των αυταποασχολούμενων. Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας τελικά αφήνει χώρο στο ποδόσφαιρο αν και εφόσον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ