Μεγάλο αφιέρωμα στη Βενεζουέλα για την ιστορία της ΑΕΚ (pic)

Μεγάλο αφιέρωμα στη Βενεζουέλα για την ιστορία της ΑΕΚ (pic)

Ιστοσελίδα της Βενεζουέλας πραγματοποίησε ένα τεράστιο αφιέρωμα στην ΑΕΚ, από τη μέρα της ίδρυσής της μέχρι και σήμερα δίνοντας έμφαση στις ιστορικές καταβολές του συλλόγου.

Ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στην ιστορία της ΑΕΚ πραγματοποίησε η ιστοσελίδα «contrapunto.com» της Βενεζουέλας. Με κεντρικό άξονα του κειμένου τις καταβολές και την ίδρυση της ομάδας, από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης.

«Η ΑΕΚ δεν ξεχνά την καταγωγή της και ως ένας εκπρόσωπος της ιστορίας συνεχίζει να ξεπερνά… πολέμους, διωγμούς και αθλητικά εμπόδια χάρη στους πιστούς οπαδούς της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα του αφιερώματος το οποίο στη συνέχεται στέκεται σε παίκτες σημεία αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου όπως οι Νεστορίδης και Παπαϊωάννου ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει και τους δύο Βενεζουελάνους που φόρεσαν πρόσφατα τα κιτρινόμαυρα, τους Βάργκας και Μπαρόχα.

Σημειώνεται το πέρασμα του πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία, Φερνάντο Σάντος, από τον πάγκο της ομάδας και φυσικά δε γινόταν να μη γίνει αναφορά στην πιο μαύρη στιγμή της ιστορίας της Ένωσης όταν υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική το 2013.

Τέλος, και αφού η ιστοσελίδα καταγράφει τους τίτλους (και κυρίως την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια το 2018) και τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πορείες της ΑΕΚ, κάνει ειδική μνεία στην «Αγιά Σοφιά» που συνεχίζει να κατασκευάζεται και θα αποτελεί σύντομα τη νέα έδρα της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ