Ο Άμπελ Φερέιρα στην πρωτοβουλία «χιλιόμετρα στο σπίτι» κατά του κορωνοϊού (vid)

Ο Άμπελ Φερέιρα στην πρωτοβουλία «χιλιόμετρα στο σπίτι» κατά του κορωνοϊού (vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια πρωτοβουλία κατά του κορωνοϊού μαζί με άλλους αστέρες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα μαζί με τους Κάρλος Καρβαχάλ, Μιγκέλ Καρντόζο, Μάριο Μπαρμπόζα και αρκετές άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού της Πορτογαλίας, είναι σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της χώρας της Ιβηρικής, ανάμεσα σε εκείνους που προωθούν ένα γεγονός που σκοπεύει να κρατήσει τους πορτογάλους στο σπίτι. Αυτοί έχουν ως ξεκάθαρο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το νοσοκομείο S. João, στο Πόρτο και στο Centro Hospital do Tâmega e Sousa, στη Πεναφιέλ.

Η ιδέα ήρθε από μια ομάδα φίλων που είναι δρομείς και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν αγώνα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, με την ιδιαιτερότητα ότι ο κάθε αθλητής θα μπορεί να συμμετάσχει χωρίς να φύγει από το σπίτι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία … ακόμα και κολύμπι αι η πρωτοβουλία ονομάστηκε «Χιλιόμετρα στο σπίτι».

Στόχος είναι ο κάθε αθλητής να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στις τέσσερις ώρες του αγώνα, (11:00-15:00) σε έναν περιορισμένο χώρο. Η… διαδρομή πρέπει να γίνεται στο γκαράζ, στον κήπο, στην ταράτσα, στην πισίνα, στο μπαλκόνι ή σε άλλο χώρο που σέβεται τις συστάσεις της γενικής διεύθυνσης Υγείας και δεν απαιτεί τον αθλητή να βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αθλητής θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο που προτίθεται να ασκήσει.

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο από μία ομάδα ανθρώπων, συνήθως τον Μάιο, φυσικά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά φέτος, λόγω κορωνοϊού, δεν θα είναι εφικτό. Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι τρεις χιλιάδες που συμμετείχαν στον σχετικό αγώνα στην Ισπανία, να φτάσουν τους 10 χιλιάδες εγγεγραμμένους. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και αναμένεται να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ