ΑΕΚ: Με Τσιγκρίνσκι η ομάδα της «Αγια-Σοφιάς»

ΑΕΚ: Με Τσιγκρίνσκι η ομάδα της «Αγια-Σοφιάς»

Η κουβέντα για το νέο συμβόλαιο με τον Ουκρανό, ο όρος στην τρέχουσα συμφωνία και το πλάνο για την αξιοποίησή του σε άλλο πόστο, μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι αναμφίβολα μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές της ΑΕΚ, σε αυτή τη νέα εποχή της. Ο Ουκρανός στόπερ ήρθε στην Ένωση το 2016, ως μια μεταγραφική επιλογή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναζητούσε στην αγορά έναν στόπερ να ηγηθεί της ΑΕΚ και τον βρήκε, στο πρόσωπο του έμπειρου αμυντικού, που έμενε ελεύθερος από την Ντνίπρο.

Το βιογραφικό του Τσιγκρίνσκι «μιλούσε» από μόνο του, όμως για να μείνει στην ΑΕΚ μια τετραετία, ο Ουκρανός στόπερ χρειάστηκε να δώσει και αγωνιστικά πειστήρια. Κάτι που κατάφερε άμεσα θα λέγαμε. Μπορεί οι τραυματισμοί να μην του έχουν επιστρέψει να προσφέρει στην Ένωση όσα ήθελε και μπορούσε. Όμως και πάλι, έχει δώσει στην ομάδα λύσεις, καταγράφοντας συνολικά 93 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Τσιγκρίνσκι είναι από τις περιπτώσεις των παικτών που ξεχωρίζουν στα αποδυτήρια της ομάδας. Σοβαρός, απόλυτα επαγγελματίας, συνεργάσιμος, χαμηλών τόνων και συνάμα δοτικός. Ειδικά προς τους νεότερους του ρόστερ, που ακούν ευλαβικά τις συμβουλές που τους δίνει το πρώην «πουλέν» του Πεπ Γκουαρδιόλα, στην μεγάλη Μπαρτσελόνα του Ισπανού τεχνικού.

Αυτό το «γκελ» που κάνει ως προσωπικότητα ο Τσιγκρίνσκι δεν περιορίζεται στα Σπάτα. Αντίστοιχη εκτίμηση για τον αθλητή αλλά και άνθρωπο Τσιγκρίνσκι έχει και η ηγεσία της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανιδής εκτιμά πολύ τον Ουκρανό στόπερ. Τόσο, που να τον φαντάζεται στην οικογένεια της ΑΕΚ ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας!

Στο μυαλό του «Τίγρη», προσωπικότητες σαν αυτή του Τσιγκρίνσκι μπορούν να δώσουν στην ΑΕΚ κύρος, τεχνογνωσία και πολλαπλά οφέλη. Γι’ αυτό και «βλέπει» και λίγο πιο μπροστά όσον αφορά το μέλλον του Ουκρανού στην ομάδα. Δηλαδή, να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο από την Ένωση, όταν παρθεί η απόφαση για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Προκειμένου να παραμείνει «κολώνα» της ΑΕΚ και στην επόμενη μέρα της, με διαφορετικό ρόλο!

Η κουβέντα για νέα συμφωνία

Στις 30 Μαρτίου του 2018, η ΑΕΚ ανακοίνωνε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Τσιγκρίνσκι, μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Μια συμφωνία που ολοκληρώνεται φέτος και που σύντομα, θα πέσει ξανά στο τραπέζι. ΑΕΚ και Τσιγκρίνσκι θα συζητήσουν για το μέλλον τους, μιας και φαίνεται πως και οι δύο πλευρές, το βλέπουν κοινό.

Στην υπάρχουσα συμφωνία με τον Ουκρανό στόπερ προβλέπεται αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα έναν χρόνο, αν «πιάσει» τις 25 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν. Μέχρι στιγμής ο Τσιγκρίνσκι έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια και δεν είναι βέβαιο πως θα φτάσει τον αριθμό που προαναφέραμε.

Αυτό, ωστόσο, δεν θα επηρεάσει και τις όποιες εξελίξεις με την ΑΕΚ. Η Ένωση θα κάνει κουβέντα με την πλευρά του για μια νέα συμφωνία, που θα αφορά ένα ή ακόμα και δύο χρόνια συμβολαίου. Πιθανότατα, με μειωμένες απολαβές σε σχέση με τώρα. Ειδικά στην περίπτωση που αυτή θα αφορά συνεργασία μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Μια κιτρινόμαυρη «οικογένεια» στην Ελλάδα

Η καριέρα του Τσιγκρίνσκι μαρτυρά πως πρόκειται για έναν παίκτη δύσκολο να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και καταστάσεις. Με εξαίρεση την Σαχτάρ, στην οποία κατέγραψε μια πετυχημένη καριέρα, σε δύο διαφορετικές περιόδους, ο «Τσίγκρι» δεν είχε καταφέρει να στεριώσει αλλού. Αυτό, μέχρι να προκύψει η ΑΕΚ.

Στην Ελλάδα και την Ένωση ο έμπειρος στόπερ βρήκε μια νέα οικογένεια. Ένα περιβάλλον που του έδειξε εμπιστοσύνη, τον στήριξε στα δύσκολα, του έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους και να αναγεννήσει την καριέρα του.

Όλα αυτά έχουν παίξει ιδιαίτερο ρόλο για τον Τσιγκρίνσκι και τις σκέψεις που κάνει για το μέλλον του. Πρόκειται άλλωστε για έναν χαρακτήρα βαθιά συναισθηματικό, που έχει αποκτήσει ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο, την ομάδα, αλλά και την ηγεσία του συλλόγου. Για τον Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ και η χώρα μας έχουν γίνει το δικό του «σπίτι» και σε αυτή η σχέση επιθυμεί να συνεχιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ