Η νίκη θα είναι το ποδόσφαιρο και όχι το λουκέτο

Η νίκη θα είναι το ποδόσφαιρο και όχι το λουκέτο

Υποχρεωμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια είναι στη Λίγκα ώστε να συνεχιστεί η δράση έστω το καλοκαίρι. Η τοποθέτηση Τσεφερίν και η ατάκα «κλειδί».

Όλα όσα συζητούνται γύρω από το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή είναι σε θεωρητική βάση. Ουδείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Γηραιά Ήπειρο με την πανδημία του κορωνοϊού. Η Ευρώπη άλλωστε είναι δυστυχώς στο επίκεντρο της επέλασης του COVID-19 και είναι απολύτως λογικό όλα αυτή τη στιγμή να πηγαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Γίνονται πλάνα, καταρτίζονται ομάδες για να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και αναμένουν την εξέλιξη της πανδημίας ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν οριστικά για το μέλλον της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Στην Ελλάδα τα όσα συνέβησαν στην τηλεδιάσκεψη αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως διδακτικά, πόσο δε μάλιστα από όσα επακολούθησαν λίγες ώρες ουσιαστικά με την τοποθέτηση της ΟΥΕΦΑ πως όποια Λίγκα αποφασίσει τώρα να λήξει το πρωτάθλημα της θα έχει «θέμα».

Ευτυχώς τελικά στη Λίγκα υπήρξε ρεαλισμός και λογική στο φινάλε και πήγαμε σε αναστολή μέχρι τις 24 Απριλίου αναμένοντας τις εξελίξεις. Τι θα γίνει τελικά κανείς δεν το γνωρίζει.

Ποιοι δεν θέλουν να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι ξανά την φετινή σεζόν είναι πλέον ξεκάθαρο. Και δεν έχει να κάνει με την λογική και τον φόβο του κορωνοϊού αλλά με τα δικά τους μικροπολιτικά παιχνίδια, με το δικό τους και μόνο συμφέρον. Όπως έχουν συνηθίσει να πράττουν άλλωστε τα τελευταία χρόνια πλήττοντας ανεπανόρθωτα το ποδόσφαιρο μας.

Το καλό όμως είναι πως δέχονται το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο από την ΟΥΕΦΑ. Η νίκη θα είναι το ποδόσφαιρο και όχι το λουκέτο που επιζητούν κάποιοι εναγωνίως.

Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ τονίζει ξεκάθαρα πως το καλοκαίρι είναι ελεύθερο για μπάλα βάζοντας χρονικό όριο την 3η Αυγούστου για τη λήξη της σεζόν, τότε οφείλουν όλοι στην Ελλάδα να κάνουν τα πάντα ώστε να ολοκληρωθεί στο χορτάρι η σεζόν. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε καν στο οικονομικό κομμάτι.

Δεν θα σώσουν την οικονομική χασούρα οι ομάδες με το άμεσο λουκέτο, αλλά με την επανέναρξη. Χρόνος υπάρχει και για να γίνει προετοιμασία των ομάδων και για να παιχτούν οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, ώστε να μην χρειαστεί να αναδειχθεί πρωταθλητής μόνο από την κανονική περίοδο. Γιατί ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με ότι δυνάμεις έχει να σταματήσει το πρωτάθλημα είναι πια ξεκάθαρο.

Για να σώσει ότι μπορεί να σώσει σε αυτή τη χρονιά. Δεν γίνεται όμως ο ΠΑΟΚ να οδηγήσει στα βράχια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει πολλά στα χρόνια της… εξυγίανσης.

Τώρα η ΟΥΕΦΑ είναι αυτή που βάζει τους κανόνες. Ο Τσεφερίν ήταν ξεκάθαρος. Ο στόχος είναι να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο και η ΟΥΕΦΑ θα πιέσει τους πάντες σε αυτή την κατεύθυνση.

Βεβαίως υπάρχει και η ατάκα «κλειδί» του Τσεφερίν που ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην πορεία ανάλογα πάντα με την πορεία του κορωνοϊού. Δεν θα πιέσουν τις Κυβερνήσεις είπε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Αν οι Κυβερνήσεις πουν τέλος η μπάλα για φέτος τότε η ΟΥΕΦΑ θα το σεβαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ