Η πώληση Μακέντα θα είναι… βολική για όλους

Η πώληση Μακέντα θα είναι… βολική για όλους

Αν ο Μακέντα πουληθεί με ποσό κοντά στο εκατομμύριο θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Και ο Ιταλός που πλέον ανοιχτά παραδέχεται ότι θέλει να αλλάξει παραστάσεις και ο Παναθηναϊκός, που θα εξοικονομήσει χρήματα και έχει ήδη έτοιμο φορ από πίσω.

Μια πιθανή πώληση του Φεντερίκο Μακέντα το ερχόμενο καλοκαίρι μοιάζει ιδανική επιλογή τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, όσο και για τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός προέρχεται από δύο σεζόν που τον επανέφεραν σε λίγο πιο υψηλό επίπεδο απ’ αυτό που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια (σε καμία περίπτωση, όμως, στα ίδια επίπεδα που ήταν στο ξεκίνημά του), δύο σεζόν που μπορούν να του δώσουν ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που έχει αυτή τη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός έχει έτοιμη τη διάδοχη λύση πίσω από τον Ιταλό, αφού υπάρχει ο Καρλίτος και – θεωρητικά τουλάχιστον – θα είναι ενισχυμένος ακόμα και αν ο Μακέντα αποχωρήσει από την ομάδα. Τουλάχιστον αν ο Ισπανός φορ δικαιώσει τις προσδοκίες μπαίνοντας στο γήπεδο, αφού μην ξεχνάμε πως θα πρόκειται για παίκτη που θα προέρχεται από μακρά περίοδο αποχής από ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

Και εκτός αυτού, οι πράσινοι θα μπορέσουν να βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 800.000 ευρώ, ποσό… εκκίνησης για την πώληση του Μακέντα και σίγουρα χρήματα που μπορούν να του δώσουν 2-3 καλά συμβόλαια και να τον βοηθήσουν τόσο προς την κατεύθυνση εντός παίκτη που θα έρθει για μπακ απ του Καρλίτος, όσο και για θέσεις που έχει πραγματικά ανάγκη. Είναι χρήματα που τα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, που πιθανότατα να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα μετά την πανδημία.

Και που σίγουρα δε θέλει να χάσει… τσάμπα έναν ποδοσφαιριστή που εκείνος τον επανέφερε σε καλό επίπεδο και του δίνει το δικαίωμα να απαιτήσει μεγαλύτερο συμβόλαιο και να ψάξει την επιστροφή του σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που αυτή τη στιγμή δε φαίνεται στον ορίζοντα κάποια θετική εξέλιξη όσον αφορά πιθανή αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του, αυτό που ήδη σκέφτοναι και οι δύο πλευρές είναι το τέλος της συνεργασίας τους μέσω της πώλησης του ποδοσφαιριστή. Ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

Θα πρέπει να τονίσουμε και κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Τσάβι Ρόκα δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Νίκος Νταμπίζας. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής όταν έβαζε ένα συγκεκριμένο ποσό στο τραπέζι, δύσκολα διαπραγματευόταν. Δεν έπεφτε από τις αρχικές του απαιτήσεις. Αντίθετα, ο Ισπανός δείχνει πιο διαλλακτικός στις διαπραγματεύσεις. Ας το κρατήσουμε αυτό όχι μόνο για την περίπτωση του Μακέντα, αλλά και για άλλους παίκτες που πιθανόν να έχουν προτάσεις το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ