Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Όλα κρίνονται την Δευτέρα για την Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ζητήσει «παύλα»...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καλό που ακολουθούν όλοι τον Ολυμπιακό…

Είναι σημαντικό πως από την τηλεδιάσκεψη του Working group της Λίγκας προκύπτει σύμπνοια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο γήπεδο με αγώνες το καλοκαίρι. Σημαντικό για όλους...

Καλό που ακολουθούν όλοι τον Ολυμπιακό… | to10.gr

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Working group της Λίγκας δείχνει πως, επιτέλους, άπαντες κατάλαβαν τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει το ποδόσφαιρο μας να μείνει όρθιο (και όσα είναι γύρω από το ποδόσφαιρο) και να ξεπεράσει ενωμένο την λαίλαπα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύμπνοια για συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέσα στα γήπεδα, και όχι απλά με επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, δείχνει πως άπαντες λειτουργούν πλέον με στόχο όχι την… αυτοκαταστροφή αλλά την επιβίωση και τη «μάχη» μέχρι τέλους για να γίνει αυτό που πρέπει.

Και αυτό που επιδιώκει τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και η ΦΙΦΑ. Η ανακοίνωση άλλωστε της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γύρω από τους νέους κανονισμούς ελέω covid-19 αποδεικνύει πως στόχος όλων είναι, έστω και το καλοκαίρι, να ολοκληρωθούν οι αγώνες, να λήξουν τα πρωταθλήματα μέσα στα γήπεδα.

Αυτό που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός, όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα η ΑΕΚ και μαζί τους και δύο-τρεις ακόμη ομάδες κόντρα στον λαϊκισμό και την άγνοια του μπλοκ του ΠΑΟΚ.

Ευτυχώς όμως όπως φαίνεται και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και ωρών, ακόμη και στον ΠΑΟΚ κατανόησαν την κατάσταση και φαίνεται πως και αυτοί συμπλέουν στην προσπάθεια για να γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Καλές οι… κωλοτούμπες και η… πλάκα για «παύλες» από επίσημους και ανεπίσημους του ΠΑΟΚ, και αφού γελάσαμε και ευθυμήσαμε βλέπουν πλέον, όπως φαίνεται, όλοι σοβαρά τα δεδομένα.

Η λίγκα πλέον δουλεύει με στόχο στις 24 Απριλίου που είναι η επόμενη τηλεδιάσκεψη να υπάρχει πλάνο για την επανέναρξη και όχι για το λουκέτο.

Σημαντικό στοιχείο βεβαίως τι θα αποφασίσει η Κυβέρνηση. Ο Τσεφερίν στις πρόσφατες δηλώσεις του είπε κάτι πολύ σημαντικό. Πως η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να επιβάλλει την απόφαση της σε Κυβερνήσεις.

Αν δηλαδή η ΟΥΕΦΑ πει παίζουμε το καλοκαίρι και η Κυβέρνηση στην Ελλάδα ανακοινώσει πως δεν παίζει κανείς μπάλα, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ μέχρι και τον Ιούλιο για παράδειγμα τότε δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν μέσα στη σεζόν.

Με τα τωρινά δεδομένα βεβαίως, και με την χώρα μας να αντιμετωπίζει σωστά, άμεσα και με αποτελέσματα θετικά έως τώρα την πανδημία του κορωνοϊού το πιθανότερο σενάριο είναι μέσα στον Μάιο να έχουμε χαλάρωση των μέτρων.

Αν λοιπόν πάνε όλα καλά τότε οι ομάδες θα μπορέσουν μέχρι και τα τέλη Ιουνίου να κάνουν προετοιμασία και μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο να παίξουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Και αυτός είναι ο στόχος όπως τόνισε και ο Κούγιας δηλώνοντας την σιγουριά του πως το πρωτάθλημα θα τελειώσει όπως του αξίζει.

Μέσα στα γήπεδα. Και αυτό βεβαίως πρέπει να ευχόμαστε όλοι απομονώνοντας τους γραφικούς και επικίνδυνα αστείους που εύχονται το αντίθετο νομίζοντας πως θα σώσουν μια κακή χρονιά ή θα γλιτώσουν την υποχώρηση και άλλο στη βαθμολογία.

Γιατί αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί στα γήπεδα πρωτίστως θα σημαίνει πως η μάχη με τον κορωνοιό έχει κερδηθεί.