Ρόουζ: «Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα»

Ρόουζ: «Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα»

Ο Γάλλος αμυντικός αναφέρθηκε στην χώρα μας, τη κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου με τον κορωνοϊο και στον Θόδωρο Καρυπιδη.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο Λίντσει Ρόουζ. Ο Γάλλος αμυντικός με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Ouest-france.fr» αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η χώρα μας ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, στη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και στον Άρη, ενώ μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Θόδωρο Καρυπιδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη καραντίνα στην Ελλάδα: «Τα μέτρα επεκτάθηκαν για ακόμα τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου. Η καθημερινότητα είναι παρόμοια με τη Γαλλία. Έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την οικογένειά μου, να παίξουμε πολλά παιχνίδια, να μαγειρέψω, να φτιάξω κέικ. Πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Στην Ελλάδα έλαβαν μέτρα πριν υπάρξει κάποια τραγωδία στη χώρα, κλείνοντας τα σχολεία και τα εστιατόρια. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα κι έτσι βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε καθημερινή βάση».

Για το πώς διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση: «Γυμνάζομαι. Βγαίνω για τρέξιμο κάθε μέρα και κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο σπίρι. Μένω κοντά στο προπονητικό κέντρο, καμιά φορά πηγαίνω και τρέχω μόνος μου. Το κλαμπ δεν είναι υπεύθυνο, αλλά έχω αποφασίσει να πηγαίνω εκεί για να κάνω ασκήσεις και να διατηρήσω την επαφή μου με τον χλοοτάπητα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θα γίνει μία συνάντηση στις 24 Απριλίου ώστε να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί και κάτω από ποιες συνθήκες. Προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσουμε με τους οπαδούς μας διότι είναι σημαντικοί. Κι επίσης θα επιτρέψει στις ομάδες να ζήσουν».

Για τα οικονομικά δεδομένα στον Άρη: «Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση πληρώνει το 84% του μισθού. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη, δεν υπάρχει αναστολή συμβάσεων. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας μας κάνει ό,τι μπορεί για να μας πληρώσει στο 100%, παρά τις μεγάλες οικονομικές απώλειες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον τηλεοπτικά δικαιώματα ή εισιτήρια. Η κρίση είναι για όλους. Ίσως να μην πάρουμε όλο τον μισθό την πρώτη εβδομάδα, μπορεί τη δεύτερη, θα δούμε».

Για τις μειώσεις των μισθών των παικτών: «Ξέρω ότι γίνεται μεγάλη κουβέντα για το θέμα, αλλά για την ώρα δεν έχω άποψη».

Για τη κίνηση της προέδρου της δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαρπούλου, θα δωρίσει τον μισό μισθό της για την καταπολέμηση του κορωνοϊου:

«Οι Έλληνες είναι πολύ ενωμένοι, αγαπούν πάρα πολύ τη χώρα τους και θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Η κίνηση της προέδρου έχει εκτιμηθεί από όλους. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Για παράδειγμα ο πρόεδρος της ομάδας μου, έφερε στη χώρα εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα μόνος του. Όλοι βάζουν το χέρι τους, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να βγούμε από την κρίση όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Για τη κατάσταση στην Ελλάδα μετά την πανδημία: «Η χώρα ξεπέρασε την οικονομική κρίση. Τώρα είναι δύσκολο να πω, πώς θα είναι οι ομάδες ή οι δουλειές μετά τη πανδημία. Στην Ελλάδα είναι η ίδια κατάσταση με τη Γαλλία. Όλοι είναι στο σκοτάδι, υπάρχει αβεβαιότητα. Αλλά πολλούς ανθρωπούς τους απασχολεί το μετά ».

Για το τι σκέφτεται για τη συνέχεια της καριέρας του:«Είχα μία καλή και γεμάτη σεζόν. Δυστυχώς, με τον κορωνοϊό πάγωσαν όλες οι συζητήσεις που ήδη έχουν γίνει. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και να έχεις πίστη. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Ήρθα στην Ελλάδα για να αναστήσω τον εαυτό μου κι έχω ερωτευτεί αυτή την χώρα. Έτσι δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου. Απλά ελπίζω ο ιός να μην τα σταματήσει όλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ