Οι αναμνήσεις του Σαβιόλα (vids)

Οι αναμνήσεις του Σαβιόλα (vids)

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε στους Πορτογάλους για το διάστημα που αγωνίστηκε στην Μπενφίκα.

Το όνομά του Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν για πολλά καλοκαίρια στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Τελικά, το καλοκαίρι του 2013 φόρεσε τα χρώματα των Πειραιωτών και έγινε μέρος της «ερυθρόλευκης» ιστορίας.

Στο μεγάλο λιμάνι έμεινε ένα χρόνο, έχοντας 35 συμμετοχές με 14 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Πριν τον Ολυμπιακό, είχε αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπενφίκα.

Ο Λατινοαμερικάνος μίλησε στην Πορτογαλία για το διάστημα που έπαιζε στην ομάδα της Λισαβόνας (2009-2012). Ο Σαβιόλα τόνισε ότι η Μπενφίκα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της καριέρας του και μίλησε για τους συμπαίκτες που είχε. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Μπενφίκα εκείνη την περίοδο κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Πόρτο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η Μπενφίκα ήταν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα μου. Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και σπάσαμε την κυριαρχία της Πόρτο. Ειχαμε μια πολύ σπουδαία ομάδα με παίκτες όπως ο Αϊμάρ, ο Ντι Μαρία, ο Καρντόσο, ο Νταβίντ Λουίζ. Απόλαυσα τα τρία χρόνια που παρέμεινα στην Λισαβόνα».

Για την ιστορία, με τη φανέλα της Μπενφίκα έπαιξε σε 122 ματς, έχοντας 39 γκολ και 34 ασίστ, ενώ στην καριέρα του εκτός από τον Ολυμπιακό και τις ομάδες που προαναφέραμε, αγωνίστηκε επίσης σε Μάλαγα, Ρίβερ Πλέιτ, Μονακό, Σεβίλλη και Βερόνα.

Δείτε βίντεο από την εποχή που αγωνιζόταν στην Μπενφίκα:

Και τα γκολ που έβαλε με τον Ολυμπιακό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ