«Μαέστρος» ο Κρστίτσιτς στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας

«Μαέστρος» ο Κρστίτσιτς στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας

Η μετάλλαξη του Σέρβου μέσου και ο ρόλος του στα πλάνα του Καρέρα.

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς ήρθε στην ΑΕΚ πέρυσι τον Γενάρη προκειμένου να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Να δώσει στους Κιτρινόμαυρους στοιχεία που έλειπαν από τον άξονά τους και να τους ανεβάσει επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν συνέβη στο πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στην ΑΕΚ. Ούτε καν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ωστόσο από το Φθινόπωρο και μετά, ο Σέρβος ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας, όσα έκανε ο Κρστίτσιτς από τον Γενάρη, μέχρι να σταματήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω του ιού. Αν πάρει κάποιος ένα προς ένα τα παιχνίδια, θα διαπιστώσει πως δεν υπήρχε ούτε ένα, που ο Κρστίτσιτς να μην βρίσκεται είτε ανάμεσα στους κορυφαίους του γηπέδου, είτε να είναι αυτός ο κορυφαίος.

Ο Σέρβος χαφ είχε αδικήσει και ο ίδιος τον εαυτό του πάντως, στο διάστημα που προηγήθηκε. Είχε κακή αγωνιστική εικόνα και κάποιες φορές είχε και κακή συμπεριφορά. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο το απολύτως προφανές, είναι πως η ΑΕΚ δεν είχε διαχειριστεί σωστά τον Κρστίτσιτς. Το αποδεικνύει ξεκάθαρα, η εικόνα που έχει ο παίκτης, από τότε που ανέλαβε ο Καρέρα. Δεν έχει ο Ιταλός κανένα μαγικό ραβδάκι, να μεταμορφώνει ποδοσφαιριστές. Απέδειξε όμως, πως έχει τον τρόπο να τους βγάζει αυτό που πραγματικά είναι. Και ο Κρίστιτσιτς είναι η πιο τρανή απόδειξη.

Ο Καρέρα «ξεκλείδωσε» τον έμπειρο χαφ, που έγινε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ένας παίκτης ικανός να της προσφέρει ισορροπία, τρεξίματα αλλά και ποιοτικές πινελιές. Τέτοιες είδαμε μπόλικες από τον Κρστίτσιτς φέτος και αυτό, είναι που τον καθιστά απαραίτητο στα πλάνα που κάνει ο Ιταλός προπονητής για την επόμενη μέρα του Δικεφάλου.

Ο Καρέρα οραματίζεται την Ένωση της επόμενης μέρας, με τον Κρστίτσιτς στον ρόλο του μαέστρου. Ως τον παίκτη που θα ελέγχει τον ρυθμό και θα ηγείται του άξονα της ομάδας. Ο συγκεκριμένος ρόλος του Κρστίτσιτς είναι καθοριστικός για να λειτουργήσει η ΑΕΚ έτσι όπως θέλει ο προπονητής της.

Να βρουν χώρους και πεδίο δράσης οι ποιοτικοί άσοι της ΑΕΚ από το κέντρο και μπροστά και η ομάδα να εφαρμόσει το πλάνο που επιθυμεί. Κάπως έτσι βλέπει το μέλλον του πλέον και ο Σέρβος. Είναι αλήθεια πως κάπου στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Κρστίτσιτς είχε εκφράσει τάσεις φυγής. Κυρίως με τη σκέψη επιστροφής στον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο αυτές οι σκέψεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ο Σέρβος χαφ έχει στο μυαλό του μόνο την ΑΕΚ. Νιώθει καλά στην Ένωση, έχει ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και του δίνει τεράστιο κίνητρο, να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τα κιτρινόμαυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ