Η χάρτινη ρητορική του ΠΑΟΚ

Η χάρτινη ρητορική του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να μην παίξει ποδόσφαιρο, θέλει να μην χάσει ένα... χαμένο πρωτάθλημα και κατηγορεί τους αντιπάλους του ως «χάρτινους»!

Εάν είχε τηρηθεί και δεν είχε αλλάξει ο νόμος, αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ θα περίμενε την επιβεβαίωση του υποβιβασμού του (τουλάχιστον) στη Super League 2 και δεν θα διεκδικούσε να πάρει πίσω κάποιους από τους 7 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν για το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Αλλά ο νόμος δεν τηρήθηκε. Ο νόμος άλλαξε μέσα σε μία νύχτα, για να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Και δεν υποβιβάστηκαν, από την αποδεδειγμένη «βαρεία παράβαση» στην οποία προέβησαν. Με βάση τα… χαρτιά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ (θεωρητικά) θα μπορούσε να διεκδικήσει τουλάχιστον να μην απολέσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αλλά δεν δείχνει καμία διάθεση να μπει σε τέτοιο κίνδυνο. Αλλωστε αυτό το -7 βόλεψε κατά… σατανικό τρόπο τους Θεσσαλονικείς, ώστε να μην τους προσπεράσει η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έως τώρα έλεγε επίσημα ότι δεν έχει καμία επίσημη τοποθέτηση υπέρ του κινήματος της «παύλας». Μάλιστα, υπήρξαν και πύρινα άρθρα σύμφωνα με τα οποία οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν καμία σχέση με αυτές τις «προσωπικές απόψεις». Αλλά πάλι το αφήγημα καταρρίφθηκε γρήγορα. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για «παύλες» και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Ο Μπαλτάκος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, αλλά τον ΠΑΟΚ. Αρα, την επίσημη γραμμή του.

Ο ίδιος Μπαλτάκος αποτύπωσε ακόμη μία πολύ σαφή επίσημη θέση του ΠΑΟΚ. Πάγια, καρά πως φαίνεται, θέση του συλλόγου του Ιβάν Σαββίδη, όποτε χάνει κάποιο παιχνίδι ή κάποιον τίτλο. Με το πολύ σοβαρό επιχείρημα «είναι χάρτινο». Θα είναι χάρτινο το πρωτάθλημα κατά τον Μπαλτάκο/ΠΑΟΚ, εάν το κατακτήσει ο Ολυμπιακός χωρίς να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και παρότι έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Super League. Κανονική διάρκεια που βρίσκει τους Πειραιώτες να έχουν 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν δεν βάλουμε στην κουβέντα την τιμωρία για το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας.

Ας πούμε, όμως, ότι ο Μπαλτάκος και κατά συνέπεια ο ΠΑΟΚ έχουν το ακαταλόγιστο. Εδώ προκύπτει ένα άλλο ζήτημα. Που αφορά στα πραγματικά γεγονότα. Και τα πραγματικά γεγονότα αναφέρουν ότι όλο αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να μην παίξει ποδόσφαιρο. Θέλει να μην χάσει ένα… χαμένο πρωτάθλημα και παράλληλα κατηγορεί τους αντιπάλους του ως «χάρτινους»!

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο εάν το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Θέλει να ολοκληρωθεί κανονικά το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να επέλθει κανονικότητα. Όπως θέλουν (και κάνουν ήδη) όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εξάλλου απέδειξε και στο χορτάρι ότι δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί, καθώς ακόμη και σε ένα σημαδεμένο, τοξικό περιβάλλον, κατάφερε να πάρει μέσα στο γήπεδο διαφορά 7 βαθμών από τον 2ο και να τον νικήσει μέσα στην έδρα του. Παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να χτίζει ρητορική «χάρτινου» όποτε χάνει. Και το κάνει ακόμη και τώρα που το ποδόσφαιρο πραγματικά προσπαθεί να βρει λύσεις και που αγωνιστικά έχει καταποντιστεί ακόμη και στο «δικό του» γήπεδο. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη από την αρχή ως το τέλος με τους δικούς του όρους.

ΥΓ. Ευτυχώς που η ΕΠΟ κατάφερε να γλιτώσει τα λεφτά των πλουσιόπαιδων της Ομοσπονδίας και δεν θα τους αναστείλει τις συμβάσεις, όπως είχε κάνει στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της. Είναι σημαντικό να παίρνουν τα 20χίλιαρα οι «Περέιρα» αυτού του κόσμου. Τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Επιτελούν σημαντικό έργο, άλλωστε. Τι ξέρουν άλλωστε οι Ομοσπονδίες ασόβαρων χωρών που θέτουν σε αναστολή ακόμη και τους προπονητές τους, για να προστατέψουν τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους τους; Αυτές δεν έχουν Γραμμένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ