Για αυτό το Working Group πήρε τις αποφάσεις

Για αυτό το Working Group πήρε τις αποφάσεις

Οι λόγοι που Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ προχώρησαν σε σημαντικές αποφάσεις για οικονομικά ζητήματα. Ακολουθώντας ουσιαστικά το διεθνές κύμα…

Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, μετά από παρέμβαση του Working Group της Super League, προκάλεσαν αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά ζητήματα. Ετσι, αποφασίστηκε να «παγώσουν» έως τις 30 Ιουνίου οι πληρωμές των προσφυγών στους ποδοσφαιριστές και παράλληλα να υπάρξει αναστολή στα έσοδα της ΕΠΟ από τις δραστηριότητες της Super League, έως τις 31 Αυγούστου.

Εχει σημασία να εξηγήσουμε για ποιον λόγο και οι ομάδες προέβησαν σε αυτές τις εισηγήσεις, αλλά και η ΕΠΟ τις έκανε αποδεκτές. Δείχνοντας ότι κατανοούν άπαντες πως το ποδόσφαιρο έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Και ακολουθώντας το διεθνές κύμα, για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν και να προστατευθεί το προϊόν. Δηλαδή να προστατευτούν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας που διακυβεύονται από το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναστολή του δικαιώματος προσφυγής, το Working Group της Λίκγκας αναγκάστηκε να εισηγηθεί αυτό το μέτρο, καθώς ο ΠΣΑΠ με τη νομική του υπηρεσία, ξεκίνησαν να στέλνουν εξώδικα στις ομάδες, πιέζοντας να γίνουν άμεσα πληρωμές. Ομάδες που από τη στιγμή που αναβλήθηκε το πρωτάθλημα, σταμάτησαν να έχουν έσοδα. Εχουν φτάσει στα όρια της χρεωκοπίας!

Το μέτρο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις οδηγίες που εξέδωσε η FIFA πριν λίγες μέρες και έκανε λόγο για δικαίωμα αναστολής όλων των συμβολαίων, για όσο διαρκεί η αναστολή των πρωταθλημάτων, λόγω της ανωτέρας βίας που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο.

Οδηγία που ξεκάθαρα αφορά και στο θέμα των προσφυγών, καθώς οι παίκτες δεν χάνουν κανένα δικαίωμα, απλά πρέπει να κάνουν υπομονή λίγες εβδομάδες, ώστε να μπουν και πάλι σε κανονικότητα τα πρωταθλήματα. Πώς θα διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, όταν δεν υπάρχει προϊόν;

Οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών και του ΠΣΑΠ έκαναν αναγκαία τη συγκεκριμένη ρύθμιση για τις προσφυγές. Μια ρύθμιση που ουσιαστικά έχει επιβληθεί με αποφάσεις του τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε» σε άλλες χώρες. Και αφορούν οριστικές περικοπές και όχι αναβολή στην εκδίκαση υποθέσεων!

Την ώρα, λοιπόν, που ο ΠΣΑΠ στέλνει εξώδικα, σε όλες τις χώρες έχουν ξεκινήσει μειώσεις επί των συμβολαίων. Χώρες περίπου στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα στο ranking της UEFA, όπως η Τσεχία και η Πολωνία, έχουν προβεί σε μονομερή μείωση των συμβολαίων με νόμο του κράτους και απόφαση της Λιγκας σε 60% και 50% αντίστοιχα. Όμαδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους έχουν αποφασίσει μειώσεις μόνοι τους οι παίχτες άνω του 70%. Η La Liga συζητά μειώσεις 25% του ετήσιου συμβολαίου όλων των παικτών του πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως λόγω της αναβολής του Euro μέχρι και η ΟΥΕΦΑ πάγωσε τις πληρωμές από συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε UNL 18/19 και UEFA EQ 2020.

Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είχε την πρόνοια να πάρει τέτοιου ειδους πρωτοβουλίες για τα μέλη του ιδίως της SL2 ή FL αλλά ξεκίνησε ο ίδιος – επίσημα να στέλνει εξώδικα σε ομάδες για καταβολή χρημάτων!!! Αν αυτό δεν είχε γίνει, σιγουρα η SL μέσω του WG δεν θα προέβαινε στην εισήγηση για την αναστολή των προσφύγων. Όμως με αυτή τη στάση του θεσμικού οργάνου των ποδοσφαιριστών το WG έπρεπε να προστατεύσει τα μέλη της SL1.

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

Το δεύτερο θέμα που αποφασίστηκε στην ΕΕ της ΕΠΟ ήταν η αναστολή πληρωμών προς την Ομοσπονδία. Μια Απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη κίνηση, καθώς η ΕΠΟ έχει φροντίσει να εισπράττει «χαράτσια» και αμοιβές από κάθε πτυχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων. Με αποτέλεσμα οι ομάδες δεν πληρώνονται από τους τηλεοπτικούς παρόχους όσο δεν έχουμε πρωτάθλημα, θα έπρεπε να πληρώνουν την ΕΠΟ!

Το ίδιο και για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών/ προπονητών ή των μεταγραφών, ενώ όλα έχουν παγώσει σε παγκόσμιο επίπεδο και ενώ το κράτος ακόμα έχει δώσει αναστολή 4 μηνών για κάθε είδους πληρωμές στο Δημόσιο, η ΕΠΟ είχε αξιώσεις να συνεχίσει να εισπράττει τα χαράτσια!

ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΕΠΟ

Αυτό το είπε ξεκάθαρα και το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης, ο οποίςο σημείβσε ότι η Ομοσπονδία πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει τα χαράτσια, για να επιχορηγήσει τις δικές της ενώσεις/παιδιά. Ενώ και ο κ. Βρακάς, ενώ μόλις πριν η ΕΠΟ αποφάσισε να πληρώσει κανονικά τα Golden Boys, παρά την αντίδραση του Ολυμπιακού, έλεγε ότι να μην δοθεί αναστολή μέχρι Αύγουστο, γιατί η ΕΠΟ δεν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να περιοριστεί χρονικά η αναστολή μέχρι τον Ιούλιο. Δηλαδή ο κ. Βρακάς πρότεινε να πληρώνουν οι ομάδες, που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, τα δικά τους Golden Boys!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ