Η εξομολόγηση του Πουλίδο: Η μάχη με την Τίγκρες για να ζήσει το ελληνικό «όνειρο»

Η εξομολόγηση του Πουλίδο: Η μάχη με την Τίγκρες για να ζήσει το ελληνικό «όνειρο»

Ο Αλαν Πουλίδο μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που είχε με την Τίγκρες το καλοκαίρι του 2014 για να μείνει ελεύθερος, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει πραγματικότητά το όνειρό του να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2014 το όνομα του Αλαν Πουλίδο «έπαιζε» καθημερινά στα ελληνικά ρεπορτάζ, με τον Ολυμπιακό να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Μεξικανού επιθετικού.

Το μεγάλο μπέρδεμα που είχε γίνει με το συμβόλαιό του και την Τίγκρες, ωστόσο, δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του 23χρονου τότε Πουλίδο στους Πειραιώτες. Τουλάχιστον όχι το καλοκαίρι του 2014. Μετά από έξι μήνες, τον Ιανουάριο του 2015, αφού λύθηκε το πρόβλημα με την Τίγκρες, ο Πουλίδο ήρθε στην Ελλάδα για τον Λεβαδειακό και το καλοκαίρι του ίδιου έτους μετακόμισε στον Ολυμπιακό, στον οποίο έμεινε για ένα χρόνο, προτού επιστρέψει στο Μεξικό για λογαριασμό της Τσίβας.

Με τον Λεβαδειακό αγωνίστηκε σε 6 ματς έχοντας 1 γκολ, ενώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού έπαιξε σε 17 αγώνες, έχοντας 6 γκολ και 3 ασίστ. Ο Αλαν Πουλίδο μπορεί να μην μακροημέρευσε στο λιμάνι, ωστόσο, θα θυμάται για πάντα τη μεγάλη μάχη που έδωσε το 2014 με την Τίγκρες για να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο Μεξικανός επιθετικός μίλησε στο ESPN για την περιπέτεια που έζησε εκείνο το καλοκαίρι και χαρακτήρισε εγωιστική τη στάση που κράτησε η Τίγκρες.

«Ηθελα να πάω να παίξω στην Ευρώπη, αλλά όλα ήταν εναντίον μου. Ωστόσο, δεν τα παράτησα. Πάλεψα, χρειάστηκε να περιμένω αρκετό καιρό, αλλά στο τέλος τα κατάφερα. Στην αρχή φοβόμουν. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Υπήρχαν ωστόσο σημάδια που μου έδειχναν ότι θα πρέπει να επιχειρήσω αυτό το βήμα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ενιωσα προδομένος από την αντιμετώπιση της Τίγκρες. Ηταν ομάδα που μεγάλωσα, που έκανα το ντεμπούτο μου, η ομάδα με την οποία πετύχαμε πολλά πράγματα και ο σύλλογος που αγάπησα. Ωστόσο, αυτοί δεν το έβλεπαν όπως εγώ. Μου γύρισαν την πλάτη και έκαναν πράγματα που με έβλαψαν».

Μάλιστα, ο Αλαν Πουλίδο χαρακτήρισε εγωιστική τη στάση της Τίγκρες. «Το αντιμετώπισαν εγωιστικά το θέμα. Ηθελα να δείξουν ότι ένα αγόρι 22 ετών δεν μπορεί να τους κερδίσει. Τους πρόσφεραν πολύ καλά λεφτά για να μείνω ελεύθερος, αλλά δεν τους ένοιαζαν τα χρήματα. Ηθελα απλά να μην κάνω αυτό που είχα αποφασίσει. Ηταν περισσότερο θέμα πρεστίζ και δύναμης, παρά χρημάτων».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πουλίδο τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε από την Τσίβας στο MLS για την Κάνσας Σίτι, με τη μεταγραφή του να φτάνει τα 8.5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ