ΠΑΟΚ: Η επανεκκίνηση στο αγωνιστικό τμήμα και τα δύο μεγάλα πρότζεκτ

ΠΑΟΚ: Η επανεκκίνηση στο αγωνιστικό τμήμα και τα δύο μεγάλα πρότζεκτ

Ο Ιβάν Σαββίδης χάραξε την στρατηγική του ΠΑΟΚ για το 2021 με την επανεκκίνηση στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά και με δύο μεγάλα πρότζεκτ. Την κατασκευή της Νέας Τούμπας και τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κέντρου.

Το αγωνιστικό λουκέτο, έδωσε τη δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να χαράξει την στρατηγική του ΠΑΟΚ σε μια εποχή που κανείς δεν ξέρεις τι θα του ξημερώσει η αυριανή ημέρα. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου από το Ροστόφ όπου βρίσκεται σχεδίασε τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν σε μια από τις μεγαλύτερη επιχειρήσεις που έχει στην κατοχή του. Ο Σαββίδης, που πάντοτε έβγαζε συναίσθημα όταν μιλούσε και εργαζόταν για τους Ασπρόμαυρους ετοίμασε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο χωρίζεται σε τρία σκέλη για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Το πρώτο έχει να κάνει με το αγωνιστικό τμήμα, το δεύτερο με την κατασκευή της Νέας Τούμπας και το τρίτο τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού κέντρου.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι το αγωνιστικό τμήμα και πως θα καταφέρει το ποδοσφαιρικό κλαμπ να «χτίσει» μια ομάδα δυνατή για Ελλάδα και Ευρώπη.
Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όπως αυτά θα προκόψουν μετά την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης -όποτε αυτή καταγραφεί-, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, με τους επιτελείς του να σχεδιάζουν την ομάδα υπό το πρίσμα του οικονομικού εξορθολογισμού. Στον Δικέφαλο τα πάντα θα περνάνε από τα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα, υπό την εποπτεία του Γιώργου Σαββίδη.

Αυτό που θέλει ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ είναι να μειωθούν τα μεταγραφικά λάθη του πρόσφατος παρελθόντος και τα οποία πληρώνει ακριβά μέχρι και σήμερα. Έμφαση θα δοθεί στα τμήματα υποδομής όπου υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή νεαρών ποδοσφαιριστών με πλούσιο ταλέντο. Από την ομάδα θα αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές είτε μέσω πωλήσεων είτε με διακοπή συμβολαίων. Τα λειτουργικά έξοδα πρέπει να μειωθούν δραστικά για τη νέα χρονιά, ενώ όσες μεταγραφές γίνουν θα είναι με τη μορφή του δανεισμού, αλλά και ελεύθεροι παίκτες.

Ο Ιβάν Σαββίδης, δίνει επίσης μεγάλη έμφαση και στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα όνειρα του για το οποίο παλεύει τα τελευταία τρία χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες. Η πρώτη που «χτύπησε» την πόρτα του ΠΑΟΚ ήταν η Esta Construction από την Τουρκία. Την συγκεκριμένη εταιρία η οικογένεια Σαββίδη την γνωρίζουν πολύ καλά καθώς έχει αναλάβει μεγάλα έργα στη Ρωσία όπως η κατασκευή του εντυπωσιακού γηπέδου της Κράσνονταρ. Οι άλλες δύο προέκυψαν το τελευταίο διάστημα παίρνοντας ενημέρωση από τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου, θα είναι 35.000-40.000. Ένα μεγάλο «στοίχημα» δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους, του δρόμου που βρίσκεται στην πλευρά των θυρών 1,2 και 3 του σταδίου της Τούμπας με τη σημερινή μορφή του. Ένα σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για ένα μεγαλύτερο πάρκο, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει το κόστος του έργου, που δεν αφορά μόνο τη νέα Τούμπα αλλά και όλα όσα έχουν σχεδιαστεί και σχετίζονται με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη επέστρεψε η δημιουργία ενός νέου προπονητικού κέντρου. Το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της ομάδας όσα εκατομμύρια ευρώ κι αν ρίξει ακόμα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου. Στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις με Δημάρχους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για την κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου με διεθνής προδιαγραφές. Τις επόμενες ημέρες η ομάδα εργασίας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, θα αναζητήσει μια έκταση μεγαλύτερη από 200 στρέμματα για να χτιστεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ