ΑΕΚ: Φάκελος ακραία μπακ

ΑΕΚ: Φάκελος ακραία μπακ

Τα δεδομένα για τη βασική τετράδα των πλάγιων αμυντικών της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του ο Μάσιμο Καρέρα στηρίζεται πολύ στην αμυντική της λειτουργία. Στον περιορισμό της επιθετικής δράσης του αντιπάλου και στην οργάνωση των μετόπισθεν. Σε αυτό το πλάνο, καθοριστικό ρόλο παίζουν τα άκρα της αμυντικής γραμμής. Τα πλάγια μπακ, των οποίων ο ρόλος είναι σύνθετος.

Αφενός να συνεισφέρουν στην αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου και αφετέρου να προσφέρουν ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας, με τα ανεβάσματά τους. Η ΑΕΚ από τη νέα σεζόν θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Γι’ αυτό και θεωρείται πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση των ακραίων μπακ της, με περισσότερες από μία προσθήκες.

Σταθερά το… τούρμπο

Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι πιθανότατα ο πιο αξιόπιστος πλάγιος αμυντικός της ΑΕΚ. Ο διεθνής άσος είναι βασική μονάδα στα πλάνα του Καρέρα και ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι αναμφίβολα η ταχύτητά του. Η ικανότητα που έχει να βοηθάει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, χωρίς να αμελεί παράλληλα τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Η παρουσία του Μπακάκη στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας θεωρείται δεδομένη. Μοναδικός παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή τη συνθήκη είναι το σενάριο να προκύψει μια πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Μια πρόταση ικανή να βάλει την ΑΕΚ στη διαδικασία να πουλήσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της.

Όλα δείχνουν έξοδο για Χουλτ

Ο Νίκλας Χουλτ βρίσκεται στην ΑΕΚ 2,5 χρόνια. Με την Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας εξέχοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, από τον Γενάρη και μετά. Ο Σουηδός αμυντικός αποδείχθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο, καλύπτοντας με απόλυτη συνέπεια τη θέση του αριστερού μπακ.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως η καριέρα του Χουλτ στην ΑΕΚ θα λήξει, με το φινάλε της φετινής χρονιάς. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κουβέντα με την πλευρά του για ανανέωση. Και ούτε δείχνει πιθανό να υπάρξει.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν έναν διαφορετικού τύπου αριστερό μπακ το καλοκαίρι, με τον Χουλτ να αποχωρεί από την ομάδα ως ελεύθερος, ολοκληρώνοντας ένα απόλυτα πετυχημένο πέρασμα από τον Δικέφαλο.

Ο Λόπες ως back up επιλογή

Ο Έλντερ Λόπες αποδείχθηκε μια αρκετά πετυχημένη επιλογή για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μπακ ήρθε αθόρυβα από την Λας Πάλμας και κατάφερε να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για την Ένωση. Ένας αμυντικός με ιδιαίτερη ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι, ένα στοιχείο που η ΑΕΚ αναζητούσε χρόνια για την αριστερή της πτέρυγα.

Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός που είχε υποστεί ο Λόπες (ρήξη χιαστού) επηρέασε δραματικά την εξέλιξη της πορείας του στην ΑΕΚ. Ο Λόπες δεν έχει κατορθώσει να φτάσει ξανά στο επίπεδο που ήταν. Και παρότι παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα, για τη νέα σεζόν λογίζεται περισσότερο ως μια back up επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ. Πίσω από την προσθήκη που αναμένεται να γίνει.

Τα δεδομένα για τον Παουλίνιο

Ο Παουλίνιο ήρθε στην ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι, ως μια επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος μπακ έχει κάνει μια «γεμάτη» χρονιά με τον Δικέφαλο, καταγράφοντας και κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις. Ωστόσο, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά δείχνουν να μοιάζουν πολύ με εκείνα του Μπακάκη. Κάτι που πιθανότατα να έχει βάλει σε σκέψεις τους υπεύθυνους της ομάδας, όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Ο Παουλίνιο έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεται στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αναζητήσει κάποια άλλη λύση, για την δεξιά πτέρυγα. Έναν παίκτη δηλαδή που θα θυμίζει περισσότερο το αγωνιστικό στιλ του Ροντρίγκο Γκάλο, με περισσότερη έφεση στη δημιουργία, έναντι του Παουλίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ