Εμάνουελ Ινσούα: Οι μπηχτές για πρόσωπα της ΠΑΕ και το νόημα πίσω από τις κουβέντες του

Εμάνουελ Ινσούα: Οι μπηχτές για πρόσωπα της ΠΑΕ και το νόημα πίσω από τις κουβέντες του

Ο Εμάνουελ Ινσούα ήταν... καταιγιστικός σε συνέντευξη που παραχώρησε, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για όσα (δεν) έχουν γίνει έως τώρα στο θέμα του συμβολαίου του και to10.gr κοιτάζει πίσω από τις λέξεις και αποκαλύπτει όσα ο Αργεντινός εννοούσε.

Είπε πολλά ο Εμανουέλ Ινσούα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sportday. Για το συμβόλαιό του, για την επόμενη μέρα, για τα όσα έχουν γίνει, αλλά κυρίως… δεν έχουν γίνει έως τώρα στις όποιες επαφές του με τον Παναθηναϊκό. Είχε δίκιο σε ορισμένα σημεία, αλλά όχι σε όλα. Και θα ήταν ακόμα πιο καλό, για να λυθούν περισσότερες απορίες, να ακούγαμε και την άλλη πλευρά. Αυτή του Παναθηναϊκού. Σε εποχές… πανδημίας αυτό είναι απίθανο.

Με ορισμένες από τις ατάκες του φάνηκε σαν να ανοίγει την πόρτα της εξόδου. Και έβγαλε μια δυσαρέσκεια για πρόσωπα εντός ΠΑΕ και για όσα – θεωρεί ο ίδιος ότι – διαρρέουν προς τον Τύπο. «Φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να διαρρέουν λάθος πράγματα, λάθος πληροφορίες, αντί να έρθουν απευθείας σε μένα και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Ποτέ δεν ζήτησα από τον Παναθηναϊκό χρήματα που ξέρω ότι δεν μπορεί να δώσει και να πληρώσει ο σύλλογος».

Αυτή ήταν η πιο… καυτή ατάκα του Ινσούα. Έβγαλε δυσαρέσκεια, εκνευρισμό. Τι ήθελε να κερδίσει μέσω αυτού; Προφανώς να βγάλει προς τα έξω τη δική του αλήθεια. Πως τα χρήματα που – λέγεται ότι – ζητάει από τον Παναθηναϊκό, δεν ισχύουν. Πως δεν ισχύει, δηλαδή, η επιθυμία του για συμβόλαιο 700 χιλιάδων ετησίως. Και είπε ότι δε ζήτησε ποτέ χρήματα απ’ αυτά που μπορεί να πληρώσει ο σύλλογος.

Όμως ο Ινσούα γνωρίζει πολύ καλά πως ο σύλλογος δεν μπορεί να δώσει συμβόλαιο άνω των 400.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστή, κυρίως μετά την πανδημία και την οικονομική ζημιά που θα υποστεί. Συνεπώς ή θα πρέπει να παραμείνει με αυτά τα χρήματα, που σημαίνει μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του (περίπου 350.000 ευρώ θα πάρει φέτος) ή πράγματι θα ζητήσει λεφτά που γνωρίζει πως ο σύλλογος δεν μπορεί να δώσει.

Τι άλλο είπε ο Ινσούα; «Είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες, αρχίζουν και κυκλοφορούν πολλές λανθασμένες πληροφορίες. Και είναι κατανοητό διότι κάτι θα πρέπει να γράφεται και να λέγεται. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, στο θέμα του νέου συμβολαίου, υπάρχουν πολλές λάθος ειδήσεις από τον Ιανουάριο. Ο Παναθηναϊκός δεν μου κατέθεσε ποτέ επίσημα πρόταση ανανέωσης. Κι εγώ με τη σειρά μου ποτέ δεν είπα κάποιο ποσό ή νούμερο (σ.σ. τόνισε πολύ έντονα το «ποτέ»). Εδώ η αλήθεια είναι μία. Κι αυτή η αλήθεια είναι ότι περιμένω τον σύλλογο να μου κάνει τουλάχιστον μία επίσημη προσφορά για να αναλύσω το μέλλον μου».

Εδώ ο Αργεντινός αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες για λάθος… ενημέρωση από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Μπορεί να έχει δίκιο ως προς το τυπικό της υπόθεσης και την κατάθεση επίσημης πρότασης. Όμως γνωρίζει πολύ καλά πως ο αδερφός του και ατζέντης του ήρθε στην Ελλάδα, συναντήθηκε πριν λίγους μήνες με άνθρωπο της ΠΑΕ, συζήτησαν για νέο συμβόλαιο, μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα οικονομικά. Συζήτησαν ακόμα – ακόμα και για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, με τον ατζέντη του παίκτη να ισχυρίζεται τότε πως δε γνωρίζουν τίποτα. Αν ο Ινσούα δε γνωρίζει κάτι απ’ όλα αυτά, σημαίνει πως δεν τον… ενημέρωσε ο ίδιος του ο αδερφός. Πράγμα δύσκολο να συνέβη…

Στέκεται, ωστόσο, στη λεπτομέρεια της μη κατάθεσης επίσημης πρότασης από πλευράς Παναθηναϊκού και αφήνει αιχμές για τον σύλλογο. Ωστόσο, με την πανδημία να σαρώνει τον κόσμο, τα πάντα έχουν παγώσει. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Και η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δε θα του έκανε επίσημη πρόταση αν δεν ήταν εκεί ο Τσάβι Ρόκα. Με τον Τσάβι Ρόκα στη… Βαρκελώνη και το ποδόσφαιρο να έχει σταματήσει, επίσημη πρόταση δεν μπορεί να κατατεθεί σε κανέναν. Και ετούτο είναι κάτι που επίσης γνωρίζει ο Αργεντινός.

Εν κατακλείδι, ο Ινσούα με τα συγκεκριμένα λόγια εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για συγκεκριμένα πρόσωπα εντός συλλόγου που χειρίστηκαν έως τώρα την υπόθεση. Κάτι που σημαίνει πως δεν περιμένει κάτι απ’ αυτούς πλέον. Και με τον τρόπο του, ζητάει μια κουβέντα σε επίπεδο… κορυφής. Απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο. Για να συζητήσει μαζί του τις πιθανότητες που υπάρχουν για παραμονή του στον Παναθηναϊκό.

Πάντως το γυαλί έδειξε να έχει γυαλίσει και ακόμα και ο ίδιος ο Αλαφούζος δύσκολα μπορεί να το κολλήσει πάλι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ