Ο Ολυμπιακός είναι 16ος στον κόσμο στην… τροφοδότηση παικτών στα κορυφαία πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός είναι 16ος στον κόσμο στην… τροφοδότηση παικτών στα κορυφαία πρωταθλήματα

O Ολυμπιακός βρίσκεται στη 16η θέση της λίστας των ομάδων που έχουν τροφοδοτήσει με παίκτες τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να είναι ο τελευταίος που πήρε μεταγραφή από το λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του στα κορυφαία πρωταθλήματα και μάλιστα με συμφωνίες ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Τελευταία περίπτωση τέτοια ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος μεταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τους ερυθρόλευκους στη Γουλβς για σχεδόν 20 εκατ. ευρώ. Οι Πειραιώτες ξεκάθαρα εδώ και μερικά χρόνια λογίζονται μια από τις κορυφαίες ομάδες στην… τροφοδοσία παικτών στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

O Ολυμπιακός μάλιστα είναι η ελληνική ομάδα που έχει τροφοδοτήσει με τους περισσότερους παίκτες (8) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League, τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας, όπως σημειώνει σήμερα η τελευταία μελέτη του CIES. Το CIES είναι το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους έρευνες. Στη συγκεκριμένα λοιπόν, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει την 16η θέση στην σχετική κατάταξη με ομάδες απ΄ όλο τον κόσμο, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άλλοι πέντε ελληνικοί σύλλογοι έδωσαν συνολικά δέκα παίκτες στα top-5 τουρνουά της ηπείρου μας. Η τελευταία μελέτη του CIES, υπογραμμίζει τους κύριους συλλόγους από τους οποίους φτάνουν οι περισσότεροι παίκτες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην κορυφή της κατάταξης, βρίσκεται ο Άγιαξ (22 παίκτες), μπροστά από την Μπενφίκα (21) και την Σάλτσμπουργκ (20).

Στις πρώτες 15 θέσεις υπάρχουν επίσης τρεις ομάδες από το Βέλγιο ( Γάνδη, Άντερλεχτ και Μπριζ), δύο ακόμη πορτογαλικές ομάδες ( Σπόρτινγκ και Πόρτο), μία επιπλέον ολλανδική (PSVΑιντχόφεν) η Βασιλεία από την Ελβετία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία και η Κοπεγχάγη από την Δανία. Οι δεύτερες ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης (4η) και της Μπαρτσελόνα (11η) επίσης κατατάσσονται ψηλά στην κατάταξη…

Δείτε τη λίστα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ