Μικρά σκάνδαλα μεταξύ φίλων

Μικρά σκάνδαλα μεταξύ φίλων

Η Κυβέρνηση, η ΕΠΟ, η Λίγκα. Όλοι τους στο σκαμνί για τους χειρισμούς μιας υπόθεσης δίχως προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ επιμένει. Θέλει να δικαστεί από δικαστές έντιμους. Ξένους, όχι Έλληνες. Η απόφαση του λοιπόν είναι δεδομένη, όπως λέει. Θα πάει στο CAS. Και μακάρι εκεί να εμφανίσει καλύτερα επιχείρηματα υπεράσπισης από το θεώρημα του Τάκη Μπαλτάκου πως «οι πατάτες δεν ελέγχουν τον μανάβη», και από το νομικό άλμα στο κενό πως «Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη».

Θα είναι μια καλή εξέλιξη πριν η οικογένεια Σαββίδη απευθυνθεί στον μεγαλύτερο δικαστή της: Το κοινό της λαοφιλούς ομάδας που διοίκει, που σαφώς και νιώθει άβολα με όσα συμβαίνουν. Να απευθυνθεί σε αυτό είτε για να του εξηγήσει την… πλεκτάνη που στήθηκε ως τώρα από πέντε διαφορετικά ελληνικά δικαστήρια. Είτε να απολογηθεί για την μαύρη κηλίδα που θα αφήσει σημάδι ανεξίτηλο στην ιστορία του κλαμπ.

Μέχρι τότε και μιας και το θέμα τελεισιδίκησε στα εγχώρια όργανα και πλέον πηγαίνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως δεδομένο; Μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με όσους από τον Γενάρη «σκρινάρουν» για την εδραίωση ενός ακόμη αλλοιωμένου πρωταθλήματος.

Με εκείνους που αρνήθηκαν να διακοπεί η Σούπερ Λιγκ όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πήρε στα χέρια της έναν φάκελο που θα έκρινε αν δύο ΠΑΕ συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ, υπό τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Με την διοίκηση της ΕΠΟ που το καλοκαίρι του ΄19 πρώτα προσπάθησε να νομιμοποιήσει την πολυιδιοκτησία και όταν δεν τα κατάφερε διέγραψε ολόκληρο το σχετικό άρθρο της από τον Πειθαρχικό Κώδικα θέλοντας να δημιουργήσει κενό αν συμπτωματικά μήνες μετά έρχονταν στο προσκήνιο μια τέτοια υπόθεση.

Με την ίδια την Ελληνική Κυβέρνηση που λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος, άλλαξε «φωτογραφικά» σε μια νύχτα –με ισχύ αναδρομίκη- τον αθλητικό νόμο για να μην υποβιβασθούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Ήταν μόνος του ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο μόνος που ζήτησε από το συμβούλιο της Λίγκας να μην επιτραπεί η διεξαγωγή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ξάνθη η οποία συμπτωματικά έρχονταν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος τις ημέρες που έγινε γνωστή η… επιχειρηματική κίνηση Καλπαζίδη. Εξαιρώντας την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια που έδειξε με τη σειρά της στάση υπέυθυνη, κανείς άλλος δεν σκέφτηκε το αυτονόητο. Ότι δεν μπορεί δύο ομάδες που δικάζονται για ομόσταυλες, να αγωνίζονται ως αντίπαλοι σα να μην τρέχει τίποτα.

Είναι τεράστια η ευθύνη του συνεταιρισμού που άφησε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί. Διότι σήμερα με βάση την απόφαση των δικαστηρίων υπάρχει αλλοίωση τόσο στην περίοδο 2018-19, όσο και στην τρέχουσα. Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν φτάσαμε ως εδώ τυχαία. Και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη αν ο συνεταιρισμός συνεχίσει να επιτρέπει στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη να έρχονται πιο κοντά μέσω Καλπαζίδη. Διότι ο άλλοτε σερβιτόρος στο επάγγελμα, παραμένει ακόμη κάτοχος των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης.

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο και την διοίκηση της ΕΠΟ, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζεται απλά η υπομονή μέχρι ένας Εισαγγελέας να επέμβει. Ότι έγινε το καλοκαίρι του ΄19 αποδυκνύει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο. Το ακατάλλος το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή.

Και όσο για την Κυβέρνηση; Πριν λίγες ώρες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ της είπαν «ευχαριστώ» που τους έσωσε κατηγορία με το έτσι θέλω. Σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι η ΕΕΑ είναι στημένη επιτροπή του Μητσοτάκη και του Αυγενάκη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ