Ο Τσιμίκας, ο Κας και ο Ανδρούτσος

Ο Τσιμίκας, ο Κας και ο Ανδρούτσος

Ο «διάδρομος» των 50 εκατ ευρώ που σχηματίστηκε μια καλοκαιρινή νύχτα στο Καραϊσκάκης και μια ιδέα φυλαγμένη στο συρτάρι του Πέδρο Μαρτίνς.

Εννέα μήνες πριν. Σε μια καλοκαιρινή νύχτα Καραϊσκάκη με χαρακτήρα… πρόβας τζενεράλε (16/7). Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς που μια εβδομάδα μετά έμπαινε στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με πρώτο αντίπαλο την Βικτόρια Πλζεν. Και η «ομόσταυλη» Νότιγχαμ Φόρεστ του Σαμπρί Λαμουσί που βρίσκονταν πια στην τελική της ευθεία για την αφετηρία στη Τσάμπιονσιπ.

Κανείς δεν ήξερε εκείνο το βράδυ της Τρίτης πως στο Φάληρο σχηματίστηκε ένας διάδρομος 50 εκατ ευρώ, από δύο –σχεδόν-συνομήλικους που στάθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο. Το αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, το δεξιό της Φόρεστ.

Για την ακρίβεια δεν το γνώριζαν και οι ίδιοι. Ούτε ο Κώστας Τσιμίκας που αν τότε του έλεγες πως τον Απρίλη θα γίνονταν πρωταγωνιστής σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούν στη Λίβερπουλ, την Ίντερ, τη Νάπολι, την Τότεναμ θα σε περνούσε για… τρελό. Ούτε φυσικά ο Μάτι Κας που μόλις δοκίμαζε σε μια άγνωστη για εκείνον θέση στο ποδόσφαιρο. Ότι είχε αφήσει το «8» και δοκίμαζε στην πτέρυγα σαν ακραίος αμυντικός στην εφαρμογή μιας ιδέας που είχε και Φόρεστ, είχε και… Ολυμπιακό μιας και ο μύθος λέει ότι την εισήγηση για αυτή την «αλλαγή» προς τον Λαμουσί την έκανε ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικάνος αρχισκάουτ που αυτή τη… διαδρομή –πλάγιος μπακ, κεντρικός χαφ- την είχε στο πετσί του από τα χρόνια της δόξας στο Μονακό: Θα το θυμούνται αρκετοί και σε φόντο Ερυθρόλευκο, στην εποχή που ο Ερνέστο Βαλβέρδε το δοκίμαζε κατά κόρον. Και με τον Μοντέστο, αλλά και με τον Γιάννη Μανιάτη.

Το… τρίτο πρόσωπο

Ο 23άχρονος Κας δεν ανταποκρίθηκε απλά. Έγινε και αυτός σπουδαίος μέσα στη σεζόν. Σαν τον Τσιμίκα. Ο κορυφαίος δεξιός μπακ της Τσάμπιονσιπ (36 συμ, 3 γκολ, 4 ασίστ). Τόσο καλός που από τον Γενάρη μέχρι τώρα οι… υποψήφιες για χάρη του κάνουν ουρά στο «Σίτι Γκράουντ». Με πρώτη και καλύτερη τη Μίλαν που φέρεται να κατέθεσε επίσημη πρόταση για χάρη του αρχές του χρόνου, και να έχει ήδη επανέλθει για εκείνον με θέα στην επόμενη σεζόν.

Ο Άγγλος αμυντικός είναι παιδί των ακαδημιών της Νότιγχαμ, όπως ο Τσιμίκας του Ολυμπιακού. Και όπως και ένας ακόμη που εκείνο το βράδυ της 16ης Ιουλίου πάτησε το χορτάρι του Καραϊσκάκης σε εκείνο το φιλικό 3-0 των Ερυθρόλευκων που επιβεβαίωσε την αγωνιστική τους ετοιμότητα. Τον Θανάση Ανδρούτσο που πέρασε ως αλλαγή αντί του Γκιγιέρμε: Στο «8». Στη θέση που τέσσερα χρόνια τώρα τον είδαμε περισσότερο από τις υπόλοιπες. Γιατί ο 23άχρονος διεθνής άσος, έχει παίξει παντού: Δεύτερος επιθετικός, «10άρι», εξτρέμ, μπακ. «Εργαλείο» στα χέρια των προπονητών, αλλά… χαμένος στη μετάφραση. Με τον Πάουλο Μπέντο (2016-17) είχε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις κάνοντας «μπαμ». Προστέθηκαν άλλες 18 τη σεζόν 2017-18. Με τον Πέδρο Μαρτίνς όμως τη σεζόν 2018-19 έπαιξε μόλις σε 9 παιχνίδια. Και κάπως έτσι βρέθηκε φέτος στο Περιστέρι. Δανεικός στον Ατρόμητο (23 συμ).

Το «πακέτο» σε ένα κρίσιμο καλοκαίρι

Έκλεισε ο κύκλος του Ανδρούτσου στον Ολυμπιακό; Σε καμία περίπτωση. Ίσως μάλιστα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι να είναι μπροστά. Διότι για εκείνον υπάρχει στο… συρτάρι μια εισήγηση αλά Μάτι Κας. Μια κουβέντα υπομονής που ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Φρανσουά Μοντέστο έχουν ανοίξει εδώ και κοντά δύο χρόνια. Με αποδείξεις. Ο Ανδρούτσος σαν δεξιός μπακ. Εκεί έκανε τις δύο από τις εννέα συμμετοχές του με τον Πορτογάλο προπονητή πέρσι. Συμπτωματικά και τις δύο κόντρα στη Λαμία για το κύπελλο (3-3, 6/2/19) και το πρωτάθλημα (1-3, 21/4/19). Το σκάουτινγκ λέει πως έχει όλο το «πακέτο». Είναι γρήγορος, δυνατός, με πολύ καλή τεχνική.

Άριστος τακτικά. Με ασίστ και γκολ στο παιχνίδι του. Και κυρίως με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στο λιμάνι βεβαίως έπεσε στην περίπτωση της δημιουργίας μιας εξαιρετικής ομάδας, με γεμάτο ρόστερ. Ο Ομάρ, ο Τοροσίδης, ο Γκασπάρ, οι μεγάλες απαιτήσεις. Το έδαφος δεν ήταν το κατάλληλο για δοκιμές. Το καλοκαίρι όμως μπορεί να είναι αλλιώς. Το συμβόλαιο του Ομάρ ολοκληρώνεται, ο Τοροσίδης είναι προς τη δύση της τρομερής καριέρας του. Ο Γκασπάρ περιμένει στη σειρά για μια ευκαιρία. Θα μπορούσε το rotation να προσφέρει μια ευκαιρία. Έστω σε επίπεδο δοκιμής… Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει σαν οργανισμός, ότι και φροντίζει πολύ τα δικά του παιδιά. Και του αρέσει να δημιουργεί ευκαιρίες! Αρκεί να είναι κάποιος εκεί για να τις αρπάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ