Βαλμπουενά: «Όταν πήγα στη Λιόν έμενα στο σπίτι και έκλαιγα»

Βαλμπουενά: «Όταν πήγα στη Λιόν έμενα στο σπίτι και έκλαιγα»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν πήγε στην Λιόν, τα κίνητρα που έχει για να συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με το πέρασμα των χρόνων αλλά και για το πώς βιώνει την καραντίνα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ματιέ Βαλμπουενά στη δημοσιογράφο Damla Uğurtürk της «Hurriyet» και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην καριέρα του φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τα παρατήσει.

Ο άσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο πώς περνάει ο ίδιος την καραντίνα,τα λάθη που έχει κάνει στην καριέρα του αλλά και τα κίνητρα, τις προκλήσεις που βρίσκει συνεχώς για να κρατά άσβεστο το κέφι του για ποδόσφαιρο.

-Πώς περνάς τις μέρες της καραντίνας;

«Στο σπίτι. Αυτές τις μέρες με την κόρη μου. Όταν είμαι μαζί της, έχω πολλή δουλειά. Κάνουμε τις ασκήσεις της, παίζουμε παιχνίδια. Εγώ προσπαθώ να μένω fit».

– Σε κουράζει η κόρη σου;

«Ναι, είναι πολύ ενεργητική, όπως ο πατέρας της».

– Ποιος είναι ο αθλητής που απολαμβάνεις περισσότερο;

«Ο Νο1 στον κόσμο, ο μάγος Μέσι».

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προπονητής;

«Ο Έρικ Γκέρετς. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Αυτός με έφερε στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το 2007 παίξαμε έναν αγώνα με τη Λίβερπουλ που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχε μόλις τρεις μέρες να προετοιμάσει την ομάδα. Με εμπιστεύτηκε, με έβαλε. Από τότε είχαμε σχέση πατέρα – γιου».

– Πώς και επέλεξες ομαδικό άθλημα;

«Ο πατέρας μου ήταν προπονητής κι έτσι κι εγώ μεγάλωσα στο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει όμως και το τένις, είναι το πάθος μου. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί είσαι μόνος και πρέπει να ρίξεις μεγάλη προσπάθεια».

– Έχει μειωθεί ο ενθουσιασμός σου όσο περνούν τα χρόνια;

«Το αγαπώ αυτό που κάνω. Είτε όταν μπαίνω στο γήπεδο για αγώνα, είτε όταν κάνω προπόνηση, έχω το ίδιο συναίσθημα στο στομάχι. Είναι το μεγαλύτερο πάθος μου. Σε όποια ομάδα κι αν πήγα, έχω στόχο. Το ίδιο στη Μαρσέιγ, στη Λιόν, στη Ντιναμό Μόσχας, στη Φενέρμπαχτσε και στον Ολυμπιακό. Μετά από 5-10 χρόνια, δεν θέλω να πουν ότι μπήκε ο Βαλμπουενά και δεν έκανε τίποτα στον αγώνα. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά τιμής. Ακόμα και τώρα στα 35 μου ακολουθώ τους στόχους μου».

-Έχεις κάνει λάθη στην καριέρα σου;

«Όλοι κάνουν λάθη. Όταν ήρθε στη Μαρσέιγ ο Ντεσάμπ, δεν με έβαζε. Θα μπορούσα να είμαι πιο ήρεμος. Μερικές φορές προκαλούσα την κατάσταση. Δεν είναι σωστό να μην υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά καμιά φορά δεν πρέπει να δείχνουμε την αντίδρασή μας».

– Ποιος σε στήριξε περισσότερο στην καριέρα σου;

«Η οικογένειά μου. Καλώ τον πατέρα μου κάθε μέρα. Καμιά φορά είμαι πολύ εκνευρισμένος και με ηρεμεί».

– Ήρθε ποτέ η στιγμή να σκεφτείς να τα παρατήσεις;

«Όταν πήγα στη Λιόν, όλοι στη Μαρσέιγ με μισούσαν. Δεν με ήθελαν στην πραγματικότητα και στη Λιόν. Μερικές φορές είσαι μόνος. Έμενα στο σπίτι και έκλαιγα. Έπρεπε όμως να έχω αυτοπεποίθηση και να παίξω. Αυτό έκανα».

– Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που βιώνεις κάθε μέρα;

«Οι άνθρωποι έχουν προκαταλήψεις εξαιτίας του ύψους μου. Ήμουν σχεδόν πάντα πιο κοντός από τους άλλους και πιο αδύναμος. Έτσι έπρεπε να δουλέψω πολύ».

– Τι θυσίες έχεις κάνει ως ποδοσφαιριστής;

«Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να δω την κόρη μου. Μερικές φορές θέλεις να βγεις έξω και να πιεις. Πρέπει να βρεις την ισορροπία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ