Ο παίκτης-έκπληξη που κερδίζει 2η ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Ο παίκτης-έκπληξη που κερδίζει 2η ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Πήγε ως δανεικός στην Αζαξιό, επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις και είναι έτοιμος να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Ο Ούγκο Κάιπερς έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνει μεγάλη καριέρα. Γκολ, ταχύτητα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Ο πρωταθλητής με τη Μπόκα Τζούνιορς Φράνκο Σολδάνο. Ο διεθνής πλέον με την εθνική Ανδρών Μάριος Βρουσάι που ολοκληρώνει τη δεύτερη σεζόν του στη Βίλεμ. Ο άτυχος Λεονάρντο Κούτρης (Μαγιόρκα) και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (Λεγκάνες) που τέλη Γενάρη βρέθηκαν από τον Ρέντη στη La Liga.

Ο Γιασίν Μεριά που την ίδια εποχή μετακόμισε στη γειτονική Τουρκία για την Κασίμπασα. Ο Νίκολα Τσούμιτς που σαρώνει στην Σερβία με τη Ραντνίσκι Νις όντας ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Και βέβαια και άλλοι πολλοί. Μέλη του «δεύτερου ρόστερ» που διαθέτει ο Ολυμπιακός.

Εκείνοι που βρίσκονται στην ειδική κατηγορία με την ένδειξη «δανεικοί» και που η εξέλιξη τους έχει τη σημασία τους για τους Ερυθρόλευκους. Είτε σε ότι αφορά στα οικονομικά (αυτή την εποχή για παράδειγμα η χρηματιστηριακή αξία του Σολδάνο ξεπερνά τα 5 εκατ ευρώ), είτε κυρίως σε ότι συνεπάγεται με το επόμενο… κεφάλαιο στον Ρέντη.

Την δημιουργία της επόμενης αγωνιστικής version που τα τελευταία χρόνια πριμοδοτήθηκε πολύ περισσότερο από όσα είχαμε συνηθίσει, ακριβώς από αυτή τη δεξαμενή. Ο Κώστας Τσιμίκας που έπειτα από μιάμιση σεζόν σε Δανία (Έσμπιεργκ) και Ολλανδία (Βίλεμ) γύρισε… άλλος.

Η εξέλιξη του Ανδρέα Μπουχαλάκη (Φόρεστ). Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο Ολυμπιακός μέσα από τη διαδικασία των δανεισμών εξελίσσει ένα κανονικό ποδοσφαιρικό σχέδιο, που συνδέει τα προηγούμενα με τα επόμενα στον Ρέντη.

Παίκτες που για να εξελιχθούν και να φτάσουν σε επίπεδο Ολυμπιακού, έχουν ανάγκη χρόνο συμμετοχής και ρόλους. Παίκτες που το να βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα, και να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ανταγωνιστικά, τους βάζει αυτομάτως σε τροχιά δεύτερης ευκαιρίας. Και όχι απαραίτητα εκείνους που λίγο-πολύ… περιμένεις. Φέτος για παράδειγμα στην Κορσική τρέχει μια… ιστορία που μπορεί κάλλιστα του χρόνου τέτοια εποχή να θεωρείται «ευεργετική» για ένα αληθινό αουτσάιντερ.

Τον Ούγκο Κάιπερς που ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τον έχει «ξεχάσει» αλλά που δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν τον συμπεριλάβει στο επόμενο ρόστερ του. Με ρόλο και υποχρεώσεις που θα τον τοποθετήσουν στην ιεραρχία της επιθετικής γραμμής πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Αχμέντ Χασάν.

Τον 23άχρονο Βέλγο κάποιοι λίγοι τον θυμούνται την σεζόν στον Εργοτέλη (22 γκολ, 3 ασίστ, 30 συμμετοχές) στην δεύτερη κατηγορία. Και οι περισσότεροι από το γεγονός πως έγινε επαναστάτης με αιτία αρνούμενος την… με το ζόρι μεταγραφή του στην –τότε πρωταθλήτρια- ΑΕΚ, σε μια ανταρσία από εκείνες που αφήνουν το σημάδι τους στο χρόνο.

Έχασε όλη τη σεζόν 2018-19 από εκείνο το «όχι» του. Βρέθηκε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του ΄19 αλλά το πρώτο του πέρασμα κράτησε μόλις μερικές εβδομάδες. Όσο διήρκησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η επιλογή να μετακομίσει στην Αζαξιό και στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ligue 2 δεν ήταν… ανάγκη για να δοθεί απλά σε μια ομάδα κάποιος που περισσεύει.

Ήταν στοίχημα για την εξέλιξη του. Να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που δεν είχε. Να επιστρέψει σαν πρωταγωνιστής. Και κυρίως να μπορέσει να καλλιεργήσει την ικανότητα που έκανε τον Ολυμπιακό να τον ξεχωρίσει. Το πλεονέκτημα να μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Σαν φορ, σαν περιφερειακός, ακόμη και σαν πλάγιος. Μια γκάμα τύπου… Σουντανί. Με γκολ, ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Και όντως το πράγμα κύλησε καλά. Ο Κάιπερς είχε 5 γκολ και 5 ασίστ σε 22 συμμετοχές ως ότου το πρωτάθλημα της Β΄ Γαλλίας διακοπεί. Τα πήγε τόσο καλά που ήδη κάποιοι επιμένουν πως ο Ολυμπιακός στα χώματα της Κορσικής βρήκε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν έναν ποδοσφαιριστή ικανό να στελεχώσει τις φιλοδοξίες του.

Μετά τον Παπ Αμπού Σισέ που φόρεσε τα Ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του ΄17. Τον Μαντί Καμαρά που ακολούθησε το ΄18. Τον Ουσεϊνού Μπα το ΄19.Ο Κάιπερς θα είναι στην προετοιμασία. Και αυτή τη φορά οι απαιτήσεις δεδομένα αναμένονται αυξημένες. Τόσο… όσο κοστίζει μια θέση στην επόμενη αγωνιστική version των Ερυθρόλευκων. Στο χέρι του είναι αυτή την ευκαιρία να την αρπάξει. Σε μια ιστορία που τώρα φαντάζει πρώιμη αλλά που στο σωστό timing μπορεί να αναδείξει ένα ακόμη «εύρημα» της συνολικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας των Ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ