Η ιστορική αλήθεια για τις διώξεις της Χούντας στον Ολυμπιακό

Η ιστορική αλήθεια για τις διώξεις της Χούντας στον Ολυμπιακό

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς απάντησε με... Μπούκοβι στους ανιστόρητους και βαλτούς παραχαράκτες. Και το μήνυμα στον... δάσκαλο Πάμπλο Γκαρσία.

Η 21η Απριλίου φέρει βαριά τη σφραγίδα μίας εκ των πιο μαύρων σελίδων στην ιστορία της Ελλάδας. Η ημέρα που το σκοτάδι κυριάρχησε και η ελευθερία χάθηκε. Η έναρξη μιας ζοφερής 7ετίας, που στέρησε ζωές και ελευθερίες στους Ελληνες. Υποδούλωσε την καθημερινότητα. Και χειραγώγησε ακόμη και τον αθλητισμό. Με τον Ολυμπιακό να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θύματα της δικτατορίας. Βίωσε διωγμούς αθλητών και προπονητών. Εχασε τίτλους στο… στρίψιμο του κέρματος.

Κι όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν για ιδιοτελείς σκοπούς, να προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία. Ανήμερα της μαύρης επετείου της χούντας. Παρά το γεγονός ότι τα ιστορικά στοιχεία είναι αποστομωτικά.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, επέλεξε να απαντήσει όπως αρμόζει στους κοινούς συκοφάντες, σε εκείνους που δεν έχουν ιερό και όσιο, που δεν σέβονται αγώνες και μάχες που δόθηκαν για τη δημοκρατία. Αλλά επιλέγουν να λερώνουν με τη ρητορική τους ακόμη και τους ιστορικούς συλλόγους που εκπροσωπούν (έστω και άνευ αρμοδιότητος)…

Επίσης, ο Γαβαλάς απαντάει έμμεσα και στον Πάμπλο Γκαρσία. Τον προπονητή της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, που με τις τελευταίες τοποθετήσεις του, αποδεικνύει ότι η διαπαιδαγώγηση των νέων ποδοσφαιριστών, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα για κάποιους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ…

«Εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, έχουμε μία σπάνια ευκαιρία ενδοσκόπησης. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και οι λάτρεις της αποδόμησης. Εκείνοι που εσκεμμένα  επιλέγουν τη συστηματική ανακρίβεια του λόγου τους. Mε τη δημόσια στάση τους αποδεικνύουν πως δεν είναι άξιοι των ιστορικών συλλόγων που (θέλουν να) εκπροσωπούν, ή ομιλούν εξ’ ονόματός τους. Η έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλό και η διαστρέβλωση της ιστορίας, οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Προφανώς και δεν έχει νόημα ένας δημόσιος διάλογος μαζί τους και η παρούσα δημοσίευση δεν εξυπηρετεί έναν τέτοιο σκοπό.

Εμείς, ως Ολυμπιακός θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση όλων των αθλητών των Ακαδημιών μας. Οι προπονητές τους είναι πρώτα από όλα, παιδαγωγοί τους.

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, γράφοντας νέες σελίδες στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού. Όπως αυτές που έγραψε η θρυλική ομάδα του Μπούκοβι στη δεκαετία του ’60, η πορεία της οποίας ανεκόπη βίαια εξαιτίας εξωαθλητικών παραγόντων που επηρέασαν αρνητικά την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας για επτά χρόνια. Η σκοτεινή συνέχεια είναι γνωστή. Όσοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, υπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς».

Εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, έχουμε μία σπάνια ευκαιρία ενδοσκόπησης. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και οι λάτρεις της…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Gavalas στις Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ