ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 5-0

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 5-0

Ο ΠΑΟΚ σάρωσε με 5-0 τον Λεβαδειακό και πέρασε έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Πρίγιοβιτς και Κάμπος που πέτυχαν από δυο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε όποτε ήθελε κόντρα στον Λεβαδειακό και έκανε ποδαρικό με 5άρα στο 2018. Κάπως έτσι η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό ηττήθηκε με το βαρύ αλλά δίκαιο 5-0 με γκολ των Μάτος (18′), Κάμπος (47′ και 59′) και Πρίγιοβιτς (58′, 89′). Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία και περιμένει τα ματς των ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Στο 18′ ο Μάτος χοροπήδησε πάνω στο δεξί του πόδι. Ήταν εκείνο με το οποίο δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ. Στο 41′ ο Γιακουμάκης χοροπήδησε και στα δύο πόδια του. Για να τα βάλει με τον εαυτό του για ένα γκολ που δεν σημείωσε ποτέ. Το 1-0 έγινε, το 1-1 ποτέ κι έτσι γράφτηκε η ιστορία του ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός με το τελικό 5-0.

Ο Δικέφαλος ξεκλείδωσε νωρίς το ματς. Συνήθως με τέτοιους αντιπάλους εκεί κρίνονται αυτοί οι αγώνες. Με τον Λεβαδειακόδεν κρίθηκε στο γρήγορο γκολ. Διότι σε ολόκληρο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε μόλις τρεις τελικές, στην ουσία δύο, αφού η πρώτη στα 39 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, με τον Μαουρίτσιο, πήγε στην εξέδρα.

Δύο τελικές, λοιπόν, το γκολ με τον Μάτος, τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα από ασίστ του Πέλκα, την τρίτη στο φετινό πρωτάθημα. Κι ακόμη μία ευκαιρία στο 35′, από γύρισμα του Λημνιού και πλασέ του Πρίγιοβιτς, που μπλόκαρε ο Επασί με διπλή προσπάθεια. Αυτός όλος κι όλος ήταν ο ΠΑΟΚ των πρώτων 45 λεπτών, δυσανάλογος για το 77%-23% στην κατοχή μπάλας.

Ο Λεβαδειακός, όμως, όταν το συνειδητοποίησε, ήταν πια αργά. Μόλις στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου. Και ήταν και άστοχος. Για την ακρίβεια άστοχος ήταν ο Γιακουμάκης, στο 41′, όταν από την σέντρα του Γιουσούφ με όλες τις προϋποθέσεις δικές του, έχασε την ευκαιρία του αγώνα.

Τρία γκολ σε έντεκα λεπτά

Ο ΠΑΟΚ πήρε χαμπάρι τι είχε πάει να τού συμβεί κι έτσι, στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου καθάρισε πια τον αγώνα. Για την ακρίβεια, με τρία γκολ μέσα σε έντεκα λεπτά. Στο 48′ ο Κάμπος με πολύ ωραία προσπάθεια ανάμεσα σε τρεις και σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Στο 57′ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Επασί στο σουτ του Λημνιού και από κοντά έκανε το 3-0. Ενώ στο 59′ ο Κάμπος σκόραρε και πάλι με ψηλοκρεμαστό σουτ, απέναντι σε μια άμυνα που πλέον παρέπαιε.

Η συνέχεια λογική, με πολλές τελικές πλέον για τον Δικέφαλο και ακόμη ένα γκολ, στο 89′ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, που κέρδισε ο ίδιος από τον Αντιλέχου και με αυτό έφτασε πια τα εφτά γκολ φέτος. Όλα στην Τούμπα. Το 5-0 θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αλλά ήταν αρκετό. Και προσοχή: Όλα τα γκολ μπήκαν με το δεξί πόδι, αν σημαίνει κάτι αυτό για την χρονιά του ΠΑΟΚ.

Το κλειδί: Το ματς κρίθηκε στην ευκαιρία του Γιακουμάκη στο 41′. Αν εκεί γινόταν το 1-1, κανείς δεν γνωρίζει πώς αυτό θα επιδρούσε στην ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Ο Γιακουμάκης, που γενικά είχε καλή απόδοση, εστία βρήκε στο 86′ σε πολύ ωραίο σουτ. Αλλά αφενός ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Αφετέρου το σκορ ήταν πια 4-0, όχι 1-0.

10άρι: Ο Τζάλμα Κάμπος σκόραρε δύο φορές. Έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, μαζί με εκείνο κόντρα στον Ατρόμητο. Όσα δηλαδή συνολικά στο περσινό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Τώρα το έκανε από την 16η αγωνιστική. Όσους περισσότερους βάζει στο σκοράρισμα ο Δικέφαλος, τόσο κέρδος θα έχει.

Στον πάγκο: Συνολικά έγιναν πέντε αλλαγές. Ας πούμε για τις τρεις του γηπεδούχου ΠΑΟΚ. Καμία δεν κέρδισε το χειροκρότημα που κέρδισαν ο δεύτερος βοηθός, Φωτόπουλος, όταν στο 67′ έβγαινε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο για να μπει ο τέταρτος διαιτητής, Κιοτζένης. Πραγματική αποθέωση. Ρε τι γίνεται όταν το σκορ είναι στο 4-0…

Γιατί κόουτς: Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε στον άξονα Μαουρίτσιο και Κάνιας. Δεν «περπατούσε». Ή καλύτερα, για την κυριολεξία το όρου, μόνο περπατούσε. Ο Λουτσέσκου άλλαξε τον Κάνιας με τον Τσίμιροτ, ο ΠΑΟΚ βρήκε τρεξίματα και τρόπο και το ματς πήρε το δρόμο του.

ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 5-0

Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Ανδρέας Φωτόπουλος
Τέταρτος: Ευάγγελος Κιοτζένης
Γκολ: 18′ Μάτος, 48′ Κάμπος, 57′ Πρίγιοβιτς, 59′ Κάμπος, 89′ Πρίγιοβιτς
Κίτρινες: Νιάς, Τσαμπούρης, Μπελγκαζουανί
Κόκκινες: 90’+4′ Τσαμπούρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46′ Τσίμιροτ), Κάμπος, Πέλκας (77′ Κουλούρης), Λημνιός (64′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φρασίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58′ Μπελγκαζουανί), Νιάς (64′ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ