Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο το «χτίσιμο» της ενδεκάδας

Παναθηναϊκός: Σε πρώτο πλάνο το «χτίσιμο» της ενδεκάδας

Ο Τσάβι Ρόκα θα αρχίσει από τα βασικά κενά του ρόστερ του Τριφυλλιού και μετά θα συμπληρώσει τις εναλλακτικές.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Τσάβι Ρόκα αρχίζει από την ενδεκάδα. Ο Καταλανός θα κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την κάλυψη συμπλήρωση των βασικών κενών ή για την αναπλήρωση όσων προκύψουν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικά μετά την αναπροσαρμογή του μπάτζετ λόγω της ύφεσης στην οικονομία, ο Ρόκα θα ενεργήσει με σκοπό να εντοπίσει πρώτα τους ενδεκαδάτους και μετά να συμπληρώσει με τις εναλλακτικές.

Καταρχάς, ο δανεισμός του Γκίας Ζαχίντ δύσκολα θα επεκταθεί, αφού ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να τον πουλήσει και ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να τον αγοράσει. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός θα αναπληρωθεί εκ των έσω με τον Γιάννη Μπουζούκη και τον Γιασίν Αγιούμπ και δεν προβλέπεται άλλος επιτελικός χαφ. Αντιστοίχως, ο Φεντερίκο Μακέντα θα τοποθετηθεί στη… βιτρίνα και ο αντικαταστάτης του στη γραμμή κρούσης θα είναι ο Καρλίτος.

Περαιτέρω, τον Ιούνιο μένουν ελεύθεροι οι Χρήστος Δώνης, Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον. Οι τρεις ποδοσφαιριστές συζητούν με τον Τσάβι Ρόκα για την ανανέωση των συμβολαίων τους και ο Καταλανός θέλει να τους κρατήσει στο «Καλαφάτης». Διότι η ομοιογένεια είναι ένα «όπλο» για τον Παναθηναϊκό και δεν θέλει να το χάσει. Ωστόσο, όποιος φύγει, θα αποκτηθεί στη θέση του άλλος ποδοσφαιριστής για να τον καλύψει. Το ίδιο θα ισχύσει σε ενδεχόμενη πώληση άλλου ενδεκαδάτου, εκτός από το κέντρο της άμυνας που είναι… ασφυκτικά γεμάτο.

Με βάση τον σχεδιασμό, είναι αναγκαία η μεταγραφή ενός ακραίου επιθετικού για το αρχικό σχήμα. Κατά προτίμηση έναν δεξιό εξτρέμ, αφού από αριστερά παίζει ο Τάσος Χατζηγιοβάνης (για τον οποίο ηχούν οι… σειρήνες της Στουτγάρδης αρκετά σοβαρά). Για τον συγκεκριμένο μεσοεπιθετικό θα δοθεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο του καλοκαιριού, αφού θεωρείται σημαντικό για να ανέβει ο ποιοτικός δείκτης της ομάδας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ