Η ΑΕΚ που θέλει ο Καρέρα

Η ΑΕΚ που θέλει ο Καρέρα

Τα στοιχεία της ομάδας που θέλει να «χτίσει» ο Ιταλός προπονητής ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ΑΕΚ για να επιστρέψει στην κορυφή. Ο Ιταλός προπονητής κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, που του έδωσε τα κλειδιά, προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα βάσει των δικών του «θέλω». Ένα σύνολο που θα έχει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του και που θα έχει διαφορές σε σχέση με το φετινό. Ωστόσο, θα υπάρχουν και κάποια κοινά στοιχεία, που θα κρατήσει η ΑΕΚ από την χρονιά που διανύουμε.

Διατήρηση της συνοχής στην άμυνα

Ένας τομέας στον οποίο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένη επί Καρέρα, ήταν η αμυντική λειτουργία της. Η Ένωση κατάφερε να μετατρέψει την βασική αδυναμία της σε προτέρημα, αποκτώντας συνοχή στα μετόπισθεν. Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να γίνουν ένα σύνολο σφικτό, που δεν αφήνει χώρους στον αντίπαλο.

Αυτό είναι κάτι που ο Ιταλός τεχνικός επιθυμεί να αποτελεί την αγωνιστική βάση και της ομάδας που θα δούμε του χρόνου. Θέλει δηλαδή να διατηρηθούν οι αρχές που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ στο εν λόγω κομμάτι ή ακόμα και να εξελιχθεί περισσότερο. Κάτι που για να συμβεί, προϋποθέτει την διατήρηση του αμυντικού κορμού της ομάδας.

Βελτίωση στη δημιουργία

Η ΑΕΚ του Καρέρα είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να πάρει το αποτέλεσμα. Μπορεί να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της, δείχνοντας έναν κυνισμό που θυμίζει εν πολλοίς την περίοδο του Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, για να επιστρέψει στην κορυφή θα πρέπει να παράγει και περισσότερο. Να δημιουργεί δηλαδή περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ώστε να αυξάνονται και οι πιθανότητες να σκοράρει.

Ο Καρέρα θέλει να δουλέψει στο συγκεκριμένο κομμάτι στο κενό που θα υπάρχει το καλοκαίρι, μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει να δει μια ομάδα με περισσότερες επιλογές στη γραμμή κρούσης, που θα σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με φέτος. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα χαθεί η αποτελεσματικότητα που ήδη έχει βρει ο Δικέφαλος.

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Με τον Καρέρα στο τιμόνι της η ΑΕΚ εξελίχθηκε σε ένα σύνολο με τρομερή ευελιξία. Σε μια ομάδα που μπορεί να φορά διαφορετικά αγωνιστικά «κοστούμια», χωρίς να χάνει την ταυτότητά της. Αυτό είναι κάτι που αρέσκεται να κάνει στις ομάδες του ο Ιταλός τεχνικός. Να δημιουργεί δηλαδή σύνολα που θα μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετικές διατάξεις, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις κάθε αγώνα και στα πλάνα του εκάστοτε αντιπάλου.

Οι βάσεις για να επιτευχθεί το παραπάνω έχουν μπει από φέτος. Όμως η πεποίθηση του Καρέρα είναι πως η ΑΕΚ μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο σε αυτό το κομμάτι, με τους Κιτρινόμαυρους να μετατρέπονται σε έναν… χαμαιλέοντα, όπως ακριβώς επιθυμεί ο προπονητής τους.

Τρέξιμο μέχρι… σκασμού!

Από τις πρώτες κιόλας μέρες παρουσίας του στην ΑΕΚ, ο Μάσιμο Καρέρα εντόπισε πως η ομάδα έχει σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στη φυσική της κατάσταση. Η προετοιμασία που είχε κάνει ο Μιγκέλ Καρντόσο ήταν τουλάχιστον προβληματική στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Ιταλός τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του κατάρτισε ένα πρόγραμμα προκειμένου άμεσα η ΑΕΚ να αποκτήσει και πάλι φρεσκάδα. Και τα κατάφερε.

Φυσικά, για να βρεθεί η Ένωση στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής της χρειάζεται δουλειά. Κάτι που θα γίνει φέτος. Ο Καρέρα θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι της, για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Γι’ αυτό και στο εν λόγω κομμάτι αναμένεται να υπάρξει μπόλικη δουλειά από τους Κιτρινόμαυρους, στην φετινή προετοιμασία.

Κινήσεις ουσίας και ποιότητας

Για να μετατραπεί η ΑΕΚ στην ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Μάσιμο Καρέρα, πέρα από δουλειά θα απαιτηθεί και ενίσχυση. Ο προπονητής του Δικεφάλου γνωρίζει καλά τις αδυναμίες του ρόστερ και θέλει να γίνουν κινήσεις ουσίας το καλοκαίρι, προκειμένου αυτές να εξαλειφθούν. Στόχος του Καρέρα είναι να γίνουν λίγες και καλές προσθήκες.

Να έρθουν δηλαδή παίκτες ποιότητας, που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, χωρίς παράλληλα να διαταραχθεί η ομοιογένεια του συνόλου. Το βάρος πέφτει σε πρώτη φάση στην απόκτηση ενός στόπερ, ενός αριστερού μπακ, αλλά και ενός κλασικού εξτρέμ. Θέσεις για τις οποίες έχουν ήδη εντοπιστεί στόχοι, πάντα σε συνεργασία και με τον Ίλια Ίβιτς. Βεβαίως στην πορεία είναι πιθανό να μπουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών στην εξίσωση. Μιας και ακόμα ο χάρτης του ρόστερ είναι ρευστός. Ωστόσο, σε πρώτη φάση η ΑΕΚ κινείται για την ενίσχυση αυτών των θέσεων, έπειτα από τις συζητήσεις μεταξύ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ