Δεν βαρέθηκαν να σπάνε τα μούτρα τους;

Δεν βαρέθηκαν να σπάνε τα μούτρα τους;

Το νέο δικαστικό εφεύρημα δεν αλλάζει την ατζέντα του σκανδάλου της πολυϊδιοκτησίας. Απλά προαναγγέλλει ακόμη μία ήττα των εμπνευστών. Και μια ερώτηση: Τον Κούγια θα τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας;

Δεν ήταν κάτι απρόβλεπτο. Οποιος παρακολουθεί και καταλαβαίνει πώς κινείται το σύστημα τα τελευταία χρόνια, το περίμενε. Οποιος έβλεπε πώς και από ποιους κυκλοφορούσαν συγκεκριμένα στημένα και εκβιαστικά δημοσιεύματα τους τελευταίους μήνες, καταλάβαινε τι ερχόταν. Ηταν εμφανές ότι οι πιέσεις για να δημιουργηθεί ένα νέο αφήγημα ήταν μεγάλες. Διότι και οι ήττες που υπέστη το σύστημα ήταν εκκωφαντικές. Και έπρεπε να βρεθεί ένα αποκούμπι. Εστω και επικοινωνιακό, για να αλλάξει η ατζέντα και να φύγει η κουβέντα από το επιβεβαιωμένο από όλα τα αρμόδια όργανα σκάνδαλο της κοινής ιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Ακόμη και η χρονική συγκυρία της εμφάνισης δημοσιευμάτων που πίεζαν την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, δεν είναι διόλου τυχαία. Εμφανίστηκαν ελάχιστες ημέρες μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ, για τη σχέση διοικητικής εξάρτησης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Μάλιστα, στην πορεία έγιναν πολύ συγκεκριμένα και μάλιστα υπήρξαν και ακρότητες, με στοχοποίηση προσώπων και δικαστικών λειτουργών.

Η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας, που στέλνει στο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας 12 από τους 28 στην αστεία υπόθεση για τα δήθεν στημένα του ποδοσφαίρου, αφορά στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος. Την πιο ΓΕΛΟΙΑ (κατά την άποψή μου) υπόθεση, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να ταλαιπωρεί ανθρώπους, για συγκεκριμένους σκοπούς. Τις εξηγήσεις, άλλωστε, σε πολλά από αυτά τα ζητήματα τις δίνει καθημερινά ο Αλέξης Κούγιας με τις ανακοινώσεις του. Αλλά θα φτάσουμε και εκεί.

Θέλετε να θυμηθούμε τι είπε ενώπιον του (κανονικού) δικαστηρίου ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτή την υπόθεση με την αρχική κατάθεσή του στον ανακριτή; Θέλετε να δούμε τι είπε ο νυν υπάλληλος της ΕΠΟ, Τάκης Φύσσας στην εκδίκαση της δίκης των 28, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εφετείο Αθηνών; Πάμε να δούμε κάποια από αυτά που κατέθεσε, γιατί έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και εξηγούν πολλά, αναφορικά με το τι πραγματικά ισχύει σε αυτή την υπόθεση.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ» ΦΥΣΣΑ

Φύσσας: «Θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Είναι σοβαρό. Και αυτός το ίδιο θεώρησε. Μετά τη συνομιλία με Κατσουράνη διαπίστωσα ότι Κυβρακίδης και Ναπολεόνι έπαιξαν τελικά».

Εισαγγελέας: Στην ανάκριση είπατε ότι δεν έπαιξαν οι συγκεκριμένοι παίκτες…

Φύσσας: «Στην 11άδα δεν έπαιξαν. Παρακολουθούσα το παιχνίδι από το σπίτι με τα παιδιά μου, έβλεπα αποσπασματικά ορισμένες φάσεις. Ο προπονητής όπως μου τα μετέφερε, με έβαλε στη διαδικασία να ψάξω να βρω ποιοι δεν έπαιξαν. Εγώ αυτά που είπα είναι αυτά που μου μετέφερε. Με πήρε ο προπονητής και μου είπε ότι του ειπώθηκε κάποιοι ποδοσφαιριστές να μην παίξουν». (Αλλά αυτοί έπαιξαν, τελικά…)

Φύσσας: «Εγώ δεν μίλησα καθόλου για τον Ολυμπιακό. Πήγα να πω αυτό που μου μετέφερε ο προπονητής. Είπα ακριβώς αυτά. Το σκορ το δείχνει ότι το πάλεψε μέχρι το τέλος (ο Ατρόμητος)».

Αυτά είπε ο «βασικός μάρτυρας κατηγορίας» μπροστά στους δικαστές που έχουν αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο άνθρωπος από την κατάθεση του οποίου ξεκίνησε αυτή η… δεμένη περίπτωση «αλλοίωσης αποτελέσματος». Μου είπαν, σου είπαν, αλλά τελικά κατάλαβα λάθος και δεν είπα ποτέ για τον Ολυμπιακό. Σοβαρά επιχειρήματα και ατράνταχτες αποδείξεις…

Κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει μια υπόθεση που εκδικάζεται σε κανονικό δικαστήριο και όχι σε αυτοσχέδιο. Με κανονικούς δικαστές και όχι… προσχηματικούς ή με δημοσιογράφους-εισαγγελείς. Βλέπετε, για αυτό, όταν έρχεται η ώρα της κανονικής δίκης, όλοι εκείνοι με τον στομφώδη και καταγγελτικό λόγο, αρχίζουν τα «δεν ξέρω, δεν άκουσα, ίσως». Δεν το κάνουν από φόβο. Το κάνουν διότι γνωρίζουν και οι ίδιοι πως όταν έρχεται εκείνη η ώρα, δεν μπορούν να κοροϊδεύουν δικαστές. Εκεί χρειάζονται αποδείξεις, μαρτυρίες κανονικές και όχι… απόψεις ή σκέψεις. Ή «μου είπαν, σου είπαν». Αυτά περνάνε στα προσχηματικά δικαστήρια, όχι στα κανονικά…

Ο Ολυμπιακός έχει δικαιωθεί σε όλες τις υποθέσεις που τον έχουν εμπλέξει. Την ίδια στιγμή έχει οδηγήσει σε καταδίκες τους αντιδίκους του, σε όποιες υποθέσεις έφερε ο ίδιος στην επιφάνεια. Σε ΟΛΕΣ. Διότι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, ο Ολυμπιακός δεν «δημιουργεί» υποθέσεις, δεν χρησιμοποιεί ανώνυμες επιστολές και πρόθυμους λειτουργούς. Δεν επιδιώκει τη σπέκουλα και την εκτόξευση λάσπης. Ο Ολυμπιακός αποκαλύπτει τις βρομιές του συστήματος. Και για αυτόν τον λόγο έχει προκαλέσει πανωλεθρία στις δικαστικές άμυνες των αντιπάλων του. Και θα συνεχίσει να το κάνει…

Η πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης είναι το Εβερεστ των σκανδάλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που αποδείχθηκε από όλους τους βαθμούς της αθλητικής δικαιοσύνης, νομιμοποιείται ο καθένας να σκεφτεί ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά μια πιθανή αλλοίωση ενός αγώνα. Αλλά με αλλοίωση πρωταθλήματος. Και όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και σε όλες τις θέσεις. Και με διάρκεια. Διότι, όπως επιβεβαιώθηκε, η σχέση εξάρτησης ΠΑΟΚ – Ξάνθης «τρέχει» εδώ και δύο χρόνια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσα έρχονται για τον Δικέφαλο και την ακριτική ΠΑΕ. Τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν νέα τροπολογία της κυβέρνησης, για τη σωτηρία τους από τον υποβιβασμό.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Εδώ και λίγες ημέρες ο Αλέξης Κούγιας προχωρά καθημερινά σε μια σειρά αποκαλύψουν για θέματα που ταλάνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να είναι οι απόψεις του. Αλλά μπορεί να είναι και μαρτυρίες για τρομακτικά σκάνδαλα, που στόχο είχαν την εξόντωση συγκεκριμένων συλλόγων και προσώπων. Για όλα αυτά που ανακοινώνει, επίσημα και με το όνομά του, θα τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας; Θα επέμβει κάποια αρχή για να του ζητήσει να τα κάνει… πενηνταράκια; Κι αν δεν προλαβαίνουν τώρα, μπορεί να το κάνουν και αργότερα. Αλλωστε ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ