Στη Σάντος, είδωλο. Στην Μπαρτσελόνα, αστέρι. Στον Ολυμπιακό, Θεός… (Vids)

Στη Σάντος, είδωλο. Στην Μπαρτσελόνα, αστέρι. Στον Ολυμπιακό, Θεός… (Vids)

Τι ήταν ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα για τον Ολυμπιακό; Το εξήγησαν ιδανικά οι Βραζιλιάνοι, σε ένα σπουδαίο αφιέρωμα. «Οσα έζησαν στον Ολυμπιακό, ήταν καταπληκτικά».

Εάν πρέπει να διαλέξει κάποιος ένα ποδοσφαιρικό «μνημείο ποιότητας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πολύ δύσκολα δεν θα καταλήξει σε ένα όνομα. Οποια ομάδα κι αν υποστηρίζει: Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Εναν παίκτη που μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, να λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι στην ιστορία των Ερυθρόλευκων, αλλά το ποδόσφαιρο που πρέσβευε, το ποδόσφαιρο της αλεγρίας, της διασκέδασης και της ακραίας, θεϊκής ποιότητας και τεχνικής, αγαπήθηκε από όλους. Ή ζηλεύτηκε. Αλλά σίγουρα κέρδισε τον σεβασμό και τον θαυμασμό.

Το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο της Βραζιλίας, Globo Esporte, έκανε εκτενές αφιέρωμα στον πραγματικό «Μάγο» του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο πρόλογος του σχεδόν 9λεπτου βίντεο που του αφιέρωσαν οι συμπατριώτες του και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη λατρεία που συνεχίζει να λαμβάνει από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τα είπε όλα: «Στην Τούνα, αποκάλυψη. Στη Ρέμο, ελπίδα. Στην Παϊσαντού, στοίχημα. Στη Σάντος, ένα σπουδαίο είδωλο. Στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Βραζιλίας, ένα αστέρι στα μάτια του κόσμου. Στον Ολυμπιακό, σχεδόν Θεός».

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται δηλώσεις οπαδών του Ολυμπιακού, του αδερφού του Νέρι Καστίγιο, Αλεξ, του Λουτσιάνο ντε Σόουζα, αλλά και του ίδιου του Τζιοβάνι.

Ο «Μάγος» εξηγεί στους συμπατριώτες του τι πέρασε στον Ολυμπιακό και κυρίως την αποδοχή που είχε: «Η παρουσία μου στην Ελλάδα ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πήγα από την Μπαρτσελόνα, υπέγραψα για τρία χρόνια και μετά ανανέωσα για άλλα τρία. Ημουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση και την αγάπη που μου έδειχναν οι Ελληνες οπαδοί, ειδικά οι εκείνοι του Ολυμπιακού. Ηταν μια καταπληκτική περίοδος, με πολλούς τίτλους και επιτεύγματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη χώρα. Πάντα λέω στους φίλους μου ότι είμαι σχεδόν καθολικά αποδεκτός εκεί, όχι μόνο στο γήπεδο, ως αθλητής του ποδοσφαίρου, αλλά και έξω από το γήπεδο όπου νομίζω ότι μετράει πολύ και αυτές τις ώρες.

Πάντα λαμβάνω, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αγάπη όλων αυτών των ανθρώπων, από αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο που αγωνίστηκα, τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά έχει αξία, είναι αυτός ο σεβασμός που έχουν ακόμη για εμένα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ